Uutisarkisto

Posts by MSivula

SMOTO oli mukana Seinäjoki Motorbike&Freetime Show 2017 -tapahtumassa

SMOTOn edustajat olivat paikalla molempina päivinä. Mp-arpoja meni kaupaksi ja uusia henkilöjäseniäkin liittyi SMOTOon – olivat kuulema niin tyytyväisiä siihen työhön, mitä mp-veron kuoppaamiseksi on tehty ja mielellään ovat jatkossa mukana edunvalvonnan tukemisessakin. Ja kyllähän tuo aihe oli keskusteluissa vielä muutenkin, kysymyksiä sekä mielipiteitä laidasta laitaan oli siitä, että mitä tehtiin ja miten homma hoitui.

Ja lähestyvä kevät toi tietysti keskusteluun esim. ruosteenpoistokurssit ja keväthuollot. Tässä kohtaa voikin jo ohimennen mainita, että SMOTO on mukana moottoripyöräkouluttajien projektissa josta on tulossa lisäinfoa lähiaikoina.

Seuraavaksi SMOTOn edustajia voi tulla moikkailemaan Keski-Suomen MP-näyttelyssä Jyväskylässä 1.-2.4., siellä on paikalla myös MoTukan edustaja.

Liity SMOTOn jäseneksi – saat samalla hyvät jäsenedut ja tuet edunvalvontaa

Moottoripyörävero saatiin kuopattua mutta edunvalvonta jatkuu! Liity sinäkin SMOTOn jäseneksi niin meitä on yhä isompi joukko ilmaisemassa mielipiteitämme tulevissa haasteissa! Onhan mukavampi maksaa yhteiseen hyvään muutama kymppi kun 150 € veroa omistamisesta. Tuosta kliks http://www.smoto.fi/?page_id=158 ja pääset mukaan! Ja saat heti roppakaupalla rahanarvoisia etujakin!

Lisää jäsenetuja: http://www.smoto.fi/?page_id=127

SMOTO on mukana Seinäjoen Motorbike & Freetime Show 2017 näyttelyssä

SMOTOlla on oma osasto Seinäjoen Motorbike & Freetime Show 2017 näyttelyssä 11.-12.3. Poikkea moikkaamassa tai vaikkapa liittymässä samalla jäseneksikin. Ständillä on myynnissä myös MP-arpoja. Lisätietoja näyttelystä https://www.facebook.com/bikeshowfi/

MoTukka on motoristin tukena onnettomuuden jälkeen

Osa SMOTOn toimintaa on myös tarjota kriisiapua onnettomuuden ja/tai muidenkin elämän kriisitilanteiden jälkeen. Tuki on motoristilta motoristille tapahtuvaa veloituksetonta apua ja tukea.

Lue Motouutisten juttu MoTukasta: http://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/5009/Se-voit-olla-sin%C3%A4-tai-kaverisi—kriisiapua-saat-Motukasta.htm?ref=newest

MoTukan kotisivut: http://motukka.fi/

SMOTOn MP17-messukooste

MP-messut taitavat olla monelle ainakin henkinen ajokauden avaustapahtuma ja olihan sinne muutamia tullut myös moottoripyörilläkin, jopa ihan Lapista asti. SMOTO on luonnollisesti siellä missä motoristitkin. Tänä vuonna, yllätys-yllätys, oli kaikkien huulilla tuo hallituksen kaavailema mp-vero ja sen tiimoiltahan on asiaa puitu jo syksystä lähtien ja nyt messuilla se oli todellakin ajankohtainen teema ja puheenaihe SMOTOn osastolla. Voidaan sanoa, että lähestulkoon jokainen osastolla vieraillut tuosta aiheesta kyselikin tai kertoi toiveitaan tai muuten ainakin sivusi aihetta. Ja hyvä niin, sen vuoksihan edunvalvontaa tehdään, että asiat sujuisivat myös meidän motoristien kannalta mahdollisimman mukavasti eikä meitä jätetä huomioimatta päätöksen teossa. Ja mikäpä olisi sen parempi paikka motoristien kanssa asioista jutella kuin messut.

Annetaan kuvien kertoa muutamalla sanalla höystettynä, että mitä kaikkea SMOTOn osastolla tapahtuikaan:

Moottoripyöräarpojen myyntihän alkaa aina perinteisesti messuilta ja niiden kauppa alkoi jo heti perjantaiaamusta. Lyhyesti samalla arvoista: niitä on vain 4000 kpl myynnissä ja pääpalkintona on uusi moottoripyörä. Lisäksi on muitakin palkintoja. Arpa maksaa 10 eur ja niitä myydään isommissa tapahtumissa, netissä sekä jäsenkerhojen kautta. Tuotto käytetään puhtaasti edunvalvontaan lyhentämättömänä. Lue lisää: http://www.smoto.fi/?page_id=4372

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legendaarisen Moottoripyörä- ambulanssin ”Äitee” kävi myös SMOTOn osastolla lauantaina myymässä moottoripyöräarpoja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämä laatikko ei kovin kauaa tyhjyyttään kumissut vaan alkoi täyttymään vauhdilla ja pitipä sitä jo messujen aikana tyhjentääkin välillä. Kaikenkaikkiaan mp-veroa vastustavia kortteja kansanedustajille lähti peräti 2200 kpl!! Suosittuja nimiä oli mm. Soini, Orpo ja Berner. Kortissahan oli jo valmiiksi painettu viesti edustajille mutta kyllä sinne moni lisäsi vielä omia henkilökohtaisia mielipiteitään asiasta.. 🙂

 

 

 

 

 

Kortin lähettäjiä oli välillä ihan jonoksi asti, tässä muutama:

Ari Jalonen (kansanedustaja, PS, liikennevaliokunnan puheenjohtaja) poikkesi heti perjantaiaamusta SMOTOn osastolla ja hänen kanssan käytiin tiukkaa ja asiallista keskustelua mp-verosta. Haettiin verolle vaihtoehtoja.

 

 

 

 

 

 

Ständillä oli perjantaina tavattavissa SMOTOn veroasiantuntija Juha Tervonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jorma Vasama kävi perjantaina juttelemassa ja tsemppaamassa SMOTOlaisia edunvalvonnassa. Häntä voidaan kutsua ”Suomen Mr. Moottoripyöräksi”. Oli todella mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia hänen kanssaan! Kypärännoston arvoinen mies!

 

 

 

 

MKKV:n eli Motoristit Koulukiusaamista Vastaan ry:n edustajat olivat tavattavissa koko messujen ajan. Tästä lisää tietoa MKKV:stä: https://mkkv.fi/

Kuvassa vasemmalta: Merja Sivula (sihteeri), Paula Tommola (rahastonhoitaja) ja Jari Tommola

 

 

Marko Saarinen, tiedottaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samoin koko messujen ajan osastolla oli tavattavissa SMOTOn Motoristien kriisitukipalvelun, MoTukan, edustaja. Lisää MoTukasta: http://motukka.fi/

 

Bado Craft, vertaistukihenkilö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juha Liesilinna, vertaistukihenkilö

 

 

 

 

 

 

 

 

MP Maailma -lehden haastateltavana oli myös SMOTOn edustajia ja kuten arvatakin jo saattaa, niin mp-veron ollessa haastattelun aiheena oli yleisöä paikalla enemmän kuin muissa lehden haastatteluissa.

 

Haastateltavana SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmanen ja veroasiantuntija Juha Tervonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samalla lavalla SMOTO palkitsi myös ansioituneita edunvalvonnan eteen työtä tehneitä: Teemu S. Lindfors, (2. vasemmalta) Jussi Katajainen (3. vasemmalta) ja Juha Tervonen (ei kuvassa)

 

 

 

 

Verta pakkiin hallitusti 2017 -kamppanja aloitettiin iloisesti messuilla. Lue lisää: http://www.smoto.fi/?page_id=2536

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisäksi messuilla palkittiin verenluovutuskamppanjassa vuonna 2016 menestyneitä seuraavasti:

KMC Kuopiosta Vuoden Nousija ja Vuoden Rekrytoija -pokaaleilla sekä sieltä paikallinen Osmo Oskari Turunen henkilökohtaisella Kunniamaininta-pokaalilla merkittävästä verenluovutustyöstä. Kuvassa vasemmalta: kamppanjavastaava Simo Ruuska, Veripalvelusta Liisa Hellberg, Osmo Oskari Turunen (KMC), Veripalvelusta Niina Koski sekä KMC:n Sinikka Pöyhönen, Pentti Nykänen, Veeti Korhonen, Jarmo Korhonen ja Riitta Korhonen.

Aprilia Club of Finland ry kävi vastaanottamassa Verta pakkiin hallitusti 2016 -kampanjan Vuoden Tulokas -palkintonsa. Kuvassa vasemmalta: SMOTOn kampanja-vastaava Simo Ruuska, Mervi Alalantela Veripalvelusta, Mikko Kääriä Aprilia-kerhosta ja Sofia Laitala Veripalvelusta.

 

 

 

 

Jäsenkorttia näyttämällä sai hakea tarroja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eckerö Line lahjoitti SMOTOlle risteilylahjakortteja. Arvonta oli ilmainen ja vain SMOTOn jäsenille.

 

 

 

 

 

 

 

Arvonta suoritettiin sunnuntaina hetkeä ennen messujen loppumista.

Voittajiin on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oli mukava vaihtaa kuulumisia ja tervetuloa SMOTOn jäseneksi niille lukuisille uusille henkilöjäsenille, jotka liittyivät messuilla. Tuolta pääsee liittymään netin kautta: http://www.smoto.fi/?page_id=158

SMOTO on mukana mm. myös näissä tapahtumissa – nähdään!

* Seinäjoen messut 11-12.3.

* Jyväskylän messut 1.-2.4.

* Kuopion messut 22.-23.4.

* Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä 21.5.

 

Verta pakkiin hallitusti 2017 on alkanut

Hei kaikki,

Verta pakkiin hallitusti -kampanja on nyt alkanut ja on tänä vuonna ajalla 1.2. – 20.10.2017. Perinteisenä tavoitteena on 1000 hallittua luovutusta, mutta nyt Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavoittelemme myös 100 uutta verenluovuttajaa sekä Kantasolurekisteriin 100 uutta liittyjää!

Oheisessa tiedostossa on myös viime vuoden tulokset. Tiedoston lopusta löytyy 2017-lomakepohja kerhoille. Tämä 5-sivuinen tiedote löytyy myös Veripalvelun paikallistoimistoista. http://www.smoto.fi/wp-content/uploads/2017/02/SMOTOn_Verikampanja-2017_ja_veritulokset-2016.pdf

Huom! SMOTOn henkilö- ja kannattajahenkilöjäsenet sekä ns. kerhottomat motoristit ja myös muut, jotka haluavat olla mukana kampanjassa, oli sitten moottoripyörää tai ei. Tehkää luovutustusilmoituksenne mielellään tämän erillisen lomakkeen kautta http://www.smoto.fi/?page_id=466

Juhlavuoden kunniaksi kampanjassa huomioidaan myös aiemmat ”vanhat” liittymiset Kantasolurekisteriin, mikäli niitä tietoja ei ole aiemmin ilmoitettu kampanjaan. Lisäksi myös kantasoluluovutukset huomioidaan, kaikki aiemmatkin. Näistä molemmista tulee myös pisteitä kerhoille ja kampanjaan. Tavoitteena on tehdä asiaa tunnetutuksi ja löytää myös mahdollisia haastateltavia ja näitä kautta saada lisää liittyjiä Kantasolurekisteriin – yhteiseksi eduksi.

Turvallista ajokautta ja hallittuja luovutuksia sekä rekrytointeja toivottaen

Simo Ruuska
Kampanjavastaava
040 833 3337
simo.ruuska (ät) smoto.fi
Verta pakkiin hallitusti http://www.smoto.fi/?page_id=2536

Suomen Motoristit ry (SMOTO) http://www.smoto.fi

SMOTOn MP17 messuosasto ja missä muualla SMOTO näkyy

MP17 SMOTOn osastolla tapahtuu tai SMOTO on mukana:

PE 3.2.

12.00 – 15.00  SMOTOn veroasiantuntija Juha Tervonen osastolla jututettavana

14.20   SMOTOn edustajan haastattelu MP-Maailman ohjelmalavalla

Motoristit Koulukiusaamista Vastaan ry. (MKKV) osastolla koko päivän

LA 4.2.

14.20   Palkitaan Teemu S. Lindfors, Juha Tervonen ja Jussi Katajainen ansioistaan

SMOTOn edunvalvonnan eteen tehdystä työstä MP-Maailman ohjelmalavalla

16.20   SMOTOn edustajan haastattelu MP-Maailman ohjelmalavalla

16.00 – 17.00   SMOTOn jäsenkerho Motorg esittäytyy osastolla

Motoristit Koulukiusaamista Vastaan ry. (MKKV) osastolla koko päivän

SU 5.2.

12.40 SMOTOn edustajan haastattelu MP-Maailman ohjelmalavalla

16.00 Eckerö Line –lahjakorttien arvonta

Tässä myös hyviä syitä vierailla SMOTOn osastolla 6F78:

  • Liity SMOTOn jäseneksi ja saat useita rahanarvoisia liittymisetuja heti käyttöösi ja luonnollisesti kaikki muutkin jäsenedut
  • Jäsenkortilla saat kaksi uunituoretta SMOTO-tarraa
  • Voit lähettää kansanedustajallesi postikortin kertoaksesi, että sinäkin vastustat mp-veroa
  • Osallistu Eckerö Linen lahjakorttiarvontaan
  • Osta SMOTOn moottoripyöräarpa
  • Tapaat SMOTOn edustajia ja voit jutella ja kysellä tai esittää toiveita
  • Kiinnostaako osallistua edunvalvontaan? Naamatusten SMOTOlaisten kanssa on helpoin tiedustella ja rupatella siitä, että miten voisit tulla tärkeään työhön mukaan

 

Liittymisetuina saat:

 

Jäsenkortilla saa SMOTOn messuosastoa vastapäätä olevalta MotoVN:n osastolta SMOTOn jäsenkortilla 10% alennuksen kaikista normaalihintaisista tuoteista!

 

Ja jäsenkortilla saat Rukan osastolta:

 

 

 

SMOTOn MP17-messuosastolla tapahtuu

Hallituksen esitys mp-verosta puhuttaa motoristeja läpi Suomen. SMOTO on jättänyt lausuntonsa 13.1. vaatien, että veron valmistelusta luovutaan.

SMOTOn osastolla voit ottaa itsekin kantaa veroasiaan ja lähettää osastolta oman postikortin valitsemallesi kansanedustajalle. Valmiiksi painettuja kortteja jaetaan osastolla kaikkina messupäivinä.

Suomalainen moottoripyöräily ja SMOTO tarvitsee jokaisen motoristin tukea vaikuttamistyössä. Parhaiten tuet SMOTOn toimintaa liittymällä SMOTOn jäseneksi joko kerhosi kautta tai henkilöjäsenenä. Suuri jäsenmäärä on joukkovoimaa ja jäsenmaksut varmistavat riittävät taloudelliset resurssit.

SMOTOn toimintaa tukevat yhteistyökumppanit tarjoavat messuilla SMOTOon liittyville motoristeille liittymistarjouksena reiluja alennuksia tarvike- ja varustehankinnoissa. Tarjoukset ovat niin merkittäviä, että jäsenmaksu ”palautuu” ostojen yhteydessä.

SMOTOn päätehtävä on suomalaisten motoristien edunvalvonta. Tärkein osa edunvalvontatyötä on vaikuttaminen asioihin ja asioista päättäviin niiden valmisteluvaiheessa. SMOTO tekee tätä työtä talkoilla ja käyttämällä harkitusti eri alojen asiantuntijoita.

Tervetuloa SMOTOn osastolle 6f78 keskustelemaan veroasioista, laittamaan postia kansanedustajille, tutustumaan liittymistarjouksiin ja liittymään SMOTOn jäseneksi.

Otto Brandin ständiltä (6B2) saa Huimat Päät -kirjan jäsenetuhintaan 25 EUR (norm. 29.90 EUR) näyttämällä SMOTOn jäsenkorttia. Se löytyy myös Bike Worldin osastolta. Lisätietoja kirjasta löytyy: http://www.huimatpaat.fi/

SMOTOn osastolla on jäsenille myös Eckerö Linen arvonta, käy osallistumassa!

Käy myös liittymässä Facebook-tapahtumaan niin saat viimeisimmät SMOTOn messupäivitykset heti: https://www.facebook.com/events/706864026148763/

Tieto polttoaineen kulutuksesta on tarpeellinen, kun ostaa uutta moottoripyörää

Joulun alla 21.12. FEMA ja FIM Europe tapasivat Euroopassa toimivien moottoripyörävalmistajien järjestön ACEM. Asialistalla oli motoristijärjestöjen toive saada motoristeille paremmin tietoa moottoripyörien polttoaineen kulutuksesta ja päästöistä. FEMAn ja FIM Europen näkökannan mukaan tämä auttaisi moottoripyörän ostajaa tekemään valinnan paremmilla tiedoilla. Tämä todennäköisesti johtaisi päästöiltään puhtaampien ja taloudellisempien moottoripyörien ostamiseen.
Vaikka valmistajat on tehnyt jo valtavasti työtä puhtaampien ja taloudellisempien moottoripyörien eteen viimeiset 15 vuotta, niin puhtaampien moottoripyörien ostaminen edellyttää parempia tietoja. Valmistaja- ja motoristijärjestöillä on yhteinen mielenkiinto aiheeseen, ja ne tekevät töitä saadakseen kuluttajille ja viranomaisille parempaa tietoa.

Dolf Willigers, FEMAn pääsihteeri: “Olen tyytyväinen, että valmistajat ovat tiedostaneen hyvän kuluttajatiedottamisen tarpeen, ja että ACEM on halukas toimimaan kanssamme tässä asiassa. Tieto polttoaineen kulutuksesta ja hiukkaspäätöistä on tärkeää, jotta voidaan tehdä harkittuja valintoja uuden moottoripyörän ostamisessa. Moottoripyörät ovat aina taloudellisempi ja puhtaampi valinta kuin autot.”

Marja Kuosmanen, SMOTOn puheenjohtaja: ”Suomalaiselle moottoripyörän ostajalle tämä tieto saattaa tulla jo lähivuosina merkittäväksi valintakriteeriksi, jos moottoripyörien autovero muuttuu päästöperusteiseksi ja päiväkohtaiseksi kuten Suomessa on autoilla. Vaikka motoristit tekevät pyörävalintojaan pitkälti tunteella, niin kustannustietoinen ostaja voi käyttää kulutus- ja päästötietoja hallitakseen harrastuksestaan maksamiaan veroja.”

 

Moottoripyörän käyttövero puhuttaa mediaa – aiheesta: linkit julkaistuihin juttuihin

Juha Sipilän hallitus on puuhaamassa moottoripyörille ja veneille käyttöveroa, jolla on tarkoitus kerätä valtiolle yhteensä 50 miljoonan euron verotulot.

Moottoripyöräilijöiden osuus tästä olisi noin puolet. SMOTO on tehdyn selvityksen perusteella osoittanut, että veron tuotto olisi valtiolle negatiivinen, eli se veisi toteutuessaan enemmän veroeuroja kuin toisi.

Lisäksi vero olisi toteutuessaan luonteeltaan selkeästi omaisuusvero. Moottoripyöräilijä maksaisi veroa 150 euroa per moottoripyörä, eikä veroa saa vuoden aikana poikki edes poistamalla pyörää käytöstä, sillä verolta välttyy vain jos moottoripyörä on koko kauden pois liikennekäytöstä. Autojen kohdalla vero on päiväkohtainen, eli käytöstäpoisto poistaa myös verovelvoitteen.

Autoilijat ja moottoripyöräilijät ovat siten verotuksellisesti eri asemassa: autoilijaa verotetaan käytöstä, motoristia taas omistamisesta. Tämä tekee verokohtelusta epätasa-arvoista varsinkin, kun moottoripyöristä maksetaan muutenkin enenmmän autovero kuin autoista.

Veroesitys on lausuntokierroksella, ja siitä tehdään päätös joko helmi- tai maaliskuusssa. Voimaan sen pitäisi tulla jo 1.5.2017.

Ohessa linkkejä lukuisiin lehdistössä aiheesta julkaistuihin artikkeleihin. Niitä kannatta lukea, pysyt ajan tasalla siitä mitä kaikkea asiaan liittyy.

 

2.9.2016 Kauppalehti: Moottoripyöräkauppa kauhistelee veropäätöstä: epäloogista ja lyhytnäköistä http://www.kauppalehti.fi/uutiset/moottoripyorakauppa-kauhistelee-veropaatosta-epaloogista-ja-lyhytnakoista/Yqpyw4XK

 

17.9.2016 Bike: Eduskunnan moottoripyöräkerho: hallituksen luovuttava moottoripyörien verotusaikeistaan http://www.bike.fi/uutiset/yleiset/eduskunnan-moottoripyorakerho-hallituksen-luovuttava-moottoripyorien

 

21.9.2016 Motouutiset: Suomen Motoristit selvitti: kaavailtu moottoripyörien vero voi viedä satoja työpaikkoja http://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/4456/Suomen-Motoristit-selvitti-kaavailtu-moottoripy%C3%B6rien-vero-voi-vied%C3%A4-satoja-ty%C3%B6paikkoja.htm

 

23.9.2016 TM: Suomen Motoristit ry: Moottoripyörien ajoneuvoverosuunnitelmasta luovuttava http://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/suomen-motoristit-ry-moottoripyorien-ajoneuvoverosuunnitelmasta-luovuttava/

 

24.10.2016 MTV: Suomen Motoristit ry: moottoripyörävero supistaisi kulutusta ja veisi valtiolta verotuloja http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/suomen-motoristit-ry-moottoripyoravero-supistaisi-kulutusta-ja-veisi-valtiolta-verotuloja/6132854

 

15.11.2016 Tekniikka&talous: ”Se olisi skandaalimaista jo sinänsä, mutta mahdollisesti myös perustuslain vastaista” – Motoristeilta täystyrmäys moottoripyörien verotussuunnitelmalle http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/liikenne/se-olisi-skandaalimaista-jo-sinansa-mutta-mahdollisesti-myos-perustuslain-vastaista-motoristeilta-taystyrmays-moottoripyorien-verotussuunnitelmalle-6599424

 

15.11.2016 Uusi Suomi: Suomen Motoristit: ”Hallitus yrittää tappaa koko mp-alan” https://www.uusisuomi.fi/autot/208413-suomen-motoristit-hallitus-yrittaa-tappaa-koko-mp-alan

 

16.11.2016 Verkkouutiset: Moottoripyörävero susi jo syntyessään: tavoite mahdoton ja lopettaisi uusien pyörien myynnin http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/moottoripyoravero_theinonen-57712

 

18.11.2016 Keskisuomalainen: Harrastaja: Valtio tyrkkää motoristit terasseille http://www.ksml.fi/teemat/autot/Harrastaja-Valtio-tyrkk%C3%A4%C3%A4-motoristit-terasseille/876994

 

20.11.2016 ”Juppiskootterivero” on epäreilu – motoristit jyrähtävät Sipilälle http://www.uusimaa.fi/artikkeli/456998-juppiskootterivero-on-epareilu-motoristit-jyrahtavat-sipilalle

 

22.11.2016 Motouutiset: Moottoripyöräilijöitä yliverotetaan jo nyt – asiallinen taso vaatisi verotuksen alentamista http://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/4733/Moottoripy%C3%B6r%C3%A4ilij%C3%B6it%C3%A4-yliverotetaan-jo-nyt—asiallinen-taso-vaatisi-verotuksen-alentamista.htm

 

12.12.2016 Vantaan Sanomat: Uusi moottoripyörävero kylmää kauppiasta – ”Irtisanomisia tulee” http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/464681-uusi-moottoripyoravero-kylmaa-kauppiasta-irtisanomisia-tulee

 

12.12.2016 TM: Moottoripyörävero nytkähtää pian eteenpäin – Arvostelijat epäilevät valtion jäävän tappiolle http://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/moottoripyoravero-nytkahtaa-pian-eteenpain-arvostelijat-epailevat-valtion-jaavan-tappiolle/

 

17.12.2016 Aamulehti: Kansanedustajan mitta täyttyi vene- ja moottoripyöräverosta: ”Kateusveroja peritään jo riittävästi”. http://www.aamulehti.fi/kotimaa/kansanedustajan-mitta-tayttyi-veneverosta-kylla-niita-kateusveroja-peritaan-jo-ihan-riittavasti-24149316/

 

22.12.2016 Tamperelainen: Nokialainen kaupunginvaltuutettu heitti hyvästit perussuomalaisille – Taustalla erimielisyys moottoripyöräverosta http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/468438-nokialainen-kaupunginvaltuutettu-heitti-hyvastit-perussuomalaisille-taustalla

 

27.12.2016 Iisalmen Sanomat: Esitys moottoripyöräverosta: Susi jo ennen syntymäänsä http://www.iisalmensanomat.fi/esitys-moottoripyoraverosta-susi-jo-syntymaansa/

 

29.12.2016 Ilta-Sanomat: Moottoripyörien omistajat aloittaneet jo verosuunnittelun: Kanta sulaa vauhdilla – näin tulevan mp-veron voi välttää http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000005025306.html

 

29.12.2016 Hämeen Sanomat: Moottoripyöräveron hyöty jää nollille http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kanta-hame/320589-moottoripyoraveron-hyoty-jaa-nollille

 

20.12.2016 Motouutiset: Euroopassa ihmetellään suomalaisille motoristeille suunniteltua rankaisuveroa http://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/4835/Euroopassa-ihmetell%C3%A4%C3%A4n-suomalaisille-motoristeille-suunniteltua-rankaisuveroa.htm

 

21.12.2016 Pohjalainen.fi: Verokertymä voi kääntyä negatiiviseksi, jos moottoripyöriä vedetään rekisteristä http://www.pohjalainen.fi/mielipide/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus/verokertym%C3%A4-voi-k%C3%A4%C3%A4nty%C3%A4-negatiiviseksi-jos-moottoripy%C3%B6ri%C3%A4-vedet%C3%A4%C3%A4n-rekisterist%C3%A4-1.2189605

 

1.1.2017 Bike: Stefanie Brandt-Tallqvist Radio Novalla: ”Moottoripyörävero on täysin epäoikeudenmukainen” http://www.bike.fi/uutiset/yleiset/stefanie-brandt-tallqvist-radio-novalla-moottoripyoravero-taysin-epaoikeudenmukainen

 

3.1.2017 Radiorock: Yrittäjä tyrmää hallituksen uuden moottoripyöräveron: ”Arvioiden mukaan 23 miljoonaa pakkaselle” http://www.radiorock.fi/#!/post/586b700cbe5a6f040047284f

 

4.1.2017 Moottoripyörävero on motoristien mielestä epäoikeudenmukainen. Radio Porin haastattelussa Suomen motoristit ry:n Juha Tervonen http://www.radiopori.fi/uutiset/moottoripyoravero-motoristien-mielesta-epaoikeudenmukainen

 

8.1.2017 Professori Esko Linnakangas tyrmää Vene- ja moottoripyöräveron Turun Sanomissa http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3153747/Veroprofessori+Uusi+venevero+muistuttaa+1700luvun+ylellisyysveroa+++Pelkkaa+puuhastelua

 

9.1.2017 Motouutiset: Uusien moottoripyörien myynnissä aallonpohja saavutettu – vero kummittelee peikkona http://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/4880/Uusien-moottoripy%C3%B6rien-myynniss%C3%A4-aallonpohja-saavutettu—vero-kummittelee-peikkona.htm?ref=newest

 

10.1.2017 Yle: Jopa 81 000 moottoripyörää poistettiin liikennekäytöstä viime vuonna – kiistelty vero yhtenä syynä http://yle.fi/uutiset/3-9390159

 

10.1.2017 Ilkka-lehdessä julkaistu SMOTOn vastine Helsingin Sanomissa julkaistuihin mielipidekirjoituksiin http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/moottoripy%C3%B6rille-esitetty-vero-perusteeton-1.2194540

 

11.1.2017 Bike: Valtiovarainminesteriö vähentäisi koeajopyörien määrää http://www.bike.fi/uutiset/yleiset/valtiovarainministerio-vahentaisi-koeajopyorien-maaraa

 

12.1.2017 Iltalehti: Yle: Moottoripyörävero iskisi myös myyjiin – ”kaupankäyntiä ei ymmärretä” http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701112200052230_uu.shtml

 

13.1.2017 Bike: Moottoripyörien liikennekäyttöpoistoja jo lähes 100 000! http://www.bike.fi/uutiset/yleiset/moottoripyorien-liikennekayttopoistoja-jo-lahes-100-000

 

14.1.2017 Verkkouutiset: Teknisen Kaupan Liitto vaatii luopumaan moottoripyöräverosta https://www.verkkouutiset.fi/talous/tkl_motskarivero-60156

 

16.1.2017 Tekniikan Maailma: TM-analyysi: Hallituksen esitys moottoripyöräveroksi tuottaa jo nyt tappiota https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/tm-analyysi-hallituksen-esitys-moottoripyoraverosta-tuottaa-jo-tappiota/

 

16.1.2017 Autoliiton lausunto vuotuisesta moottoripyöräverosta https://www.autoliitto.fi/tiedote/autoliiton-lausunto-vuotuisesta-moottoripyoraverosta

 

18.1.2017 Hämeen Sanomat: Vene- ja moottoripyöräverot poikivat lausuntotulvan http://www.hameensanomat.fi/uutiset/uutiset/321679-vene-ja-moottoripyoraverot-poikivat-lausuntotulvan

 

24.1.2017 Suomenmaa: Keskustaedustaja ei hyväksy motoristien verokyykytystä: ”Könttäsummaa paremmin toimisi päiväkohtainen maksu” http://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustaedustaja-ei-hyvaksy-motoristien-verokyykytysta-konttasummaaparemmin-toimisipaivakohtainen-maksu-6.3.198037.5f3f8bdf6c

 

27.1.2017 Motouutiset: Havuja, perkele! Moottoripyöräilyn haudalle: Hiljainen mielenilmaus moottoripyöräveroa vastaan MP17-messuilla http://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/4942/Havuja-perkele!-Moottoripy%C3%B6r%C3%A4ilyn-haudalle-Hiljainen-mielenilmaus-moottoripy%C3%B6r%C3%A4veroa-vastaan-MP17-messuilla.htm

 

1.2.2017 Talouselämä: Vene- ja moottoripyörävero etenevät vauhdilla eduskuntaan, merkitty kiireelliseksi http://www.talouselama.fi/uutiset/vene-ja-moottoripyoravero-etenevat-vauhdilla-eduskuntaan-merkitty-kiireelliseksi-6620366

 

2.2.2017 Tekniikan Maailma: Kommentti: Prätkäveron valmistelussa järjen käyttö oli ilmeisesti kiellettyä https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/kommentti-pratkaveron-valmistelussa-jarjen-kaytto-ilmeisesti-kiellettya/

 

3.2.2017 Bike: Ei moottoripyöräverolle, kyllä myynnin kasvulle http://www.bike.fi/uutiset/ei-moottoripyoraverolle-kylla-myynnin-kasvulle

 

5.2.2017 Iltalehti: Karu kannanotto hallituksen moottoripyöräverosta http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702052200065531_uu.shtml

 

10.2.2017 Motouutiset: Perussuomalaisten Terho: ”Meidän puolestamme mp-verosta voidaan luopua” http://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/5000/Perussuomalaisten-Terho-Meid%C3%A4n-puolestamme-mp-verosta-voidaan-luopua.htm

 

10.2.2017 Helsingin Sanomat: Moottoripyörävero näyttää kaatuvan – hallitus­puolueet sanoutuivat kilvan irti verosta http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005083546.html

 

11.2.2017 Talouselämä: Moottoripyörävero kaatumassa, Kokoomus lipeämässä jo veneverostakin http://www.talouselama.fi/uutiset/moottoripyoravero-kaatumassa-kokoomus-lipeamassa-jo-veneverostakin-6623665

 

14.2.2017 Verkkouutiset: Petteri Orpo LM:lle: Jos moottoripyörävero perutaan, olisi myös veneverosta luovuttava https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/venevero_hallituspuolueet-61482

 

14.2.2017 Kansan Uutiset: Kokoomus peruisi, Soini pitää kiinni: hallituspuolueiden kiistely veneverosta jatkuu http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3671414-kokoomus-peruisi-soini-pitaa-kiinni-hallituspuolueiden-kiistely-veneverosta-jatkuu

 

15.2.2017 Suomen Uutiset: Perussuomalaiset riemuitsevat: Moottoripyörävero torjuttiin aloitteestamme https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-riemuitsevat-moottoripyoravero-torjuttiin-aloitteestamme/

 

15.2.2017 MTV (videolla Sipilän haastattelu): Juha Sipilä: Hallitus luopuu moottoripyörä- ja veneveroista http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/juha-sipila-hallitus-luopuu-moottoripyora-ja-veneveroista/6312108

 

15.2.2017 Aamulehti: Perussuomalaisista eronnut Laakso ei anna anteeksi, vaikka moottoripyörävero peruttiin: ”Myöhäistä” http://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisista-eronnut-laakso-ei-anna-anteeksi-vaikka-moottoripyoravero-peruttiin-myohaista-24279781/

 

15.2.2017 Iltalehti: Soini selitteli puolueensa poukkoilevaa moottoripyörä- ja veneverokantaa http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702152200071304_pi.shtml

 

16.2.2017 Salon Seudun Sanomat: Oikea johtopäätös http://www.sss.fi/2017/02/oikea-johtopaatos/

 

 

Moto Ykkönen -lehti uutisoi numerossa 1/2017 aiheesta myös näkyvästi: Moottoripyörän pistevero (moottoripyörävero) tuloa vai menoa Oy Suomi Ab:lle http://www.smoto.fi/wp-content/uploads/2017/03/moto1verojuttu.pdf