Uutisarkisto

Posts by MSivula

Edunvalvontatyö on laaja-alainen kokonaisuus

Kaikki motoristit varmasti muistavat ja tietävät SMOTOn panoksen mp-veron ja moottoripyörien katsastuksen estämisien suhteen. Molemmat estettiin! Katsastuksen suhteen on tosin siirtymäaika joten työ jatkuu edelleen.

Mutta edunvalvonta on todella paljon muutakin, monien pienempienkin asioiden kanssa painimista joista ei vaan lueta lööpeistä!

Otetaan tästä esimerkkinä viimeisin SMOTOn antama lausunto hallituksen kaavailemaan tieliikennelakimuutokseen. Siinä SMOTO kertoo näkemyksensä kaikkien motoristien puolesta aiheista: moottoripyörien renkaat, matkustajan kuljettaminen moottoripyörällä, moottoripyörän perävaunu, moottoripyörän rinnalle pysäköiminen sekä ajokielto hallinnollisen sanktion lisäksi. Lausunto löytyy tästä: (PDF-tiedosto) http://www.smoto.fi/wp-content/uploads/2017/04/SMOTO-Lausunto-Tieliikennelain-uudistus-2017-04-13.pdf

Tunnetko että SMOTO ajaa sinunkin asiaasi? Liity henkilöjäseneksi: http://www.smoto.fi/?page_id=158

SMOTO oli mukana Kuopion MP-näyttelyssä

SMOTOlla oli oma osasto Kuopion Moottoripyöräklubin järjestämässä Kuopion MP-näyttelyssä tänäkin vuonna. KMC on SMOTOn jäsenkerho.

Kuopiossa oli jo ajokelit alkaneet ja se näkyikin siten, että varsinkin lauantaina paikalle tuli todella moni moottoripyörällä kun aurinko paistoi keväisen lämpimästi eikä edes tuuli haitannut.

SMOTOn osastolla kävi mukavasti vieraita ja monelle yksi syy näyttelyyn tulemisesta onkin moottoripyöräarvan ostaminen vaikka sen voi ostaa myös netistä. Siitä on heille tullut perinne ja samallahan voi käydä vaihtamassa kuulumisia tai muuten rupattelemassa. Keskusteluissa oli luonnollisesti painopisteenä jo alkanut ajokausi, mutta moni rupatteli myös keväthuolloista ym. teknisistä asioista ja mielipiteitä mm. moottoripyörien katsastuksesta vaihdettiin paljon. Aihehan on aina valitettavan ajankohtainen vaikkei ”lööpeissä” olekkaan. Senkin suhteen SMOTO on hereillä ja hoitaa edunvalvontaa. Myös henkilöjäsenyys SMOTOssa kiinnosti ja tässä vielä linkki jos näyttelyssä asia jäi mietityttämään: http://www.smoto.fi/?page_id=158. Ja tästä niihin jäsenetuihin jotka kiinnostivat: http://www.smoto.fi/?page_id=127

Näyttelyssä oli paljon pyöriä, yhteensä parisen sataa joista yksityisten omistamia noin puolet. Lisäksi esim. Teuvo Lansivuoren kisapyörä, erittäin harvinainen Harley Davidson, sivuvaunu-manki, paljon historiikkikalustoa ym ym.  Lisäksi näyttävät sekä vauhdikkaat  Juuso ja Justus Vatasen stunt showt: https://youtu.be/3r1tQBUca2E

Kuvat kertokoot lisää:

« 1 annettu 3 »

Vappuparaati Raumalla

SMOTOn jäsenkerho järjestää Vapunpäivänä (1.5.2017) Vappuparaatin Raumalla ja toivottaa motoristit tervetulleeksi seuraavasti:

Huomaa Motoristi Liikenteessä 2017

St.Martin’s Mc Club, RAMP ja SMOTO järjestävät 22.4. tapahtumapäivän yhteistyökumppaneidensa kanssa Raision ABC:n pihalla jossa on mahdollista päästä mm. moottoripyörän kyytiin, ihailemaan paloautoa, poliisimoottoripyörää, katsomaan kuorma-auton hytistä kuinka helposti moottoripyörä häviää kuolleisiin kulmiin sekä paljon muuta mukavaa.

Tapahtumaan tulee myös paljon moottoripyöräilijöitä joten myös niitä pääsee ihastelemaan.

Tapahtumapäivä on suunnattu koko perheelle ja on kävijöille maksuton.

Linkki tapahtuman sivulle http://www.huomaamotoristiliikenteessa.fi

SMOTO mukana Kuopion MP-näyttelyssä

SMOTOn edustajat ovat Kuopion MP-näyttelyssä (22.-23.4.) molempina päivinä paikalla. Tarjolla tietoa SMOTOn toiminnasta ja aikaansaannoksista, mp-arpoja, tietoa jäseneduista ja mahdollisuus liittyä henkilöjäseneksi. Osastolla on tavattavissa myös MoTukan edustaja koko näyttelyn ajan.

Näyttelyn nettisivut: http://www.kmcry.fi/mp-nayttely-2017

Facebook-sivut: https://www.facebook.com/Kuopion-MP-n%C3%A4yttely-421192408011436/?hc_location=ufi

 

Ennakoivan ajon kurssi Kauhavan lentokentällä

Kauhavan lentokentällä järjestetään 6.-7.5.2017 (la-su) moottoripyöräilyn ennakoivan ajon kurssi (MPEAK). Kurssin sisältö perustuu Liikenneturvan MPEAK-aineistoon ja kouluttajina ovat Liikenneturvan kurssit käyneet kokeneet kouluttajat. Lue lisää: http://mcharma.net/

Onko SMOTOn jäsenkerhollanne myös ennakoivan ajon kurssi jonne mahtuu vielä? Ilmoita siitä marja.kuosmanen (ät) smoto.fi niin saat mainoksen tänne ja Facebookkiin.

Uusi moottoripyörä kympillä!

Kuvassa oleellinen 🙂 Tästä ostoksille: http://www.smoto.fi/?page_id=4372

SMOTO oli myös Keski-Suomen MP-näyttelyssä mukana

SMOTO on mukana siellä missä väki liikkuu, niin nytkin Jyväskylässä kun JMK MC:llä oli jo 26. näyttely.

Oltiin kertomassa SMOTOn toiminnasta, myytiin mp-arpoja, MoTukalla oli oma edustaja myös osastolla ym. Ja kuten messuiluun kuuluu, tutustuttiin myös itse kaikkeen sen tarjontaan jotta pysymme ajantasalla ajovarustekehityksessä, vakuutus asioissa, autokouluista ym ym.

Ja mikä miellyttävää, niin myös muutamia henkilöjäseniäkin liittyi SMOTOon. Heitä taisi yhdistää se, että ovat mielellään mukana tukemassa edunvalvontaa koska säästyivät mp-verolta – tällä kertaa.. Mitä isompi porukka meitä on, sen enemmän päättäjätkin meitä kuuntelevat!

Mutta kuvat kertovat enemmän kuin 1000 sanaa..

« 1 annettu 2 »

Liikennevakuutuksen ja sen maksuperusteiden uudistuminen 2017

Moto-Ykkönen teki jutun liikennevakuutusten ja niiden maksuperusteiden uudistuksista. Mukana hintavertailu ja paljon asiaa myös mm. liikennekäytöstä poiston vaikutuksista.

Tästä juttuun (PDF-tiedosto): http://www.smoto.fi/wp-content/uploads/2017/04/Vakuutus_2017.pdf

SMOTOn mp-arvalla voittaa, kuvia voittajista vuosien varrelta

Iloisia ilmeitä ja onnellisia ihmisiä vuosien varrelta; heitä yhdistää se, että he ovat kuvassa vastaanottamassa SMOTOn moottoripyöräarvan pääpalkintoa!

Haluaisitko itsestäsi kuvan samassa tilanteessa? Jos, niin klikkaa: http://www.smoto.fi/?page_id=4372