Uutisarkisto

Posts by MSivula

FIM vahvisti Mikael Heikkilän nimeämisen FIM Touring ja Leisure Kommission (CTL) jäseneksi

Mikael Heikkilä on myös SMOTOn FEMAdelegaatti ja SML-yhteyshenkilö.

FIM:n on nimennyt SML:n esityksestä Mikael Heikkilän FIM Touring ja Leisure-, matkamoottoripyöräilykomission jäseneksi. SML ja SMOTO ovat tiivistäneet moottoripyöräilyn edunvalvontaan liittyvää yhteistyötä ja Heikkilää esitettiin tehtävään yhteistyön tuloksena.

CTL komission johtaja Damiano Zamata on Heikkilälle tuttu jo aiemmilta vuosilta ja hän tapasi Zamatan FIM Motocamp:ssa Marokossa 2016. Zamata perusteli Heikkilän valintaa sillä, että FIM:n toiminnan kehittämiseksi on tärkeää saada mukaan nuorempia toimijoita ja heidän osaamistaan.

Suomen Moottoriliitto ry ja SMOTO onnittelevat Heikkilää nimeämisestä.

Lisätietoja

SML, Kurt Ljungqvist, toimitusjohtaja, kurt.ljungqvist (ät) sml.fi

SMOTO, Marja Kuosmanen, puheenjohtaja, marja.kuosmanen (ät) smoto.fi

 

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV kevätkausi 2017

Marko Saarinen, MKKV:n tiedottaja ja SMOTOn markkinointijohtaja

SMOTOn yhteistyökumppani MKKVn tiedottaja Marko Saarinen kertoo kuluneesta keväästä.

MKKV:n kevätkausi on ollut kylmästä ja myöhäisestä keväästä huolimatta menestyksekäs. Olemme käyneet 22 koululla vierailulla ja mukana on ollut kaikenkaikkiaan 895 moottoripyörää ja paljon enemmän motoristeja ottamassa kantaa yhä tärkeään asiaan.
Yleinen mielipide on ollut erittäin positiivista, ja käyntimme on huomioitu laajasti myös eri medioissa.

 

 

 

 

 

Kouluilta ja vanhempainyhdistyksiltä saamamme palaute on kannustavaa ja todellinen tieto tomintatavoistamme laajenee yhä edelleen. Siksi MKKV:lle tulee huomattavasti enemmän tapahtumapyyntöjä kuin ehdimme vierailuja tekemään. Nyt koulut ovat kesälomilla, joten myös mukana olleilla motoristeilla on ansaittua ”lomaa” kunnes syksyllä jatkamme jälleen tärkeää vapaaehtoistyötämme.

Syyskausi alkaa 13.8 mahtavalla MKKV Lapland Tour 2017 -kiertueella, jolloin vapaaehtoisten motoristien muodostama letka kiertää Länsi-lapin kouluja. Tarkemmat kiertuetiedot ja muutkin tapahtumat löytyvät Facebook-sivuiltamme ja www.mkkv.fi -sivustoltamme. Muutoinkin koko syksy alkaa olla jo täyteen varattu, joten katso itsellesi sopiva tapahtuma ja tule mukaan!

 

 

 

 

Jokainen koulun pihaan ajettu moottoripyörä on merkityksellinen, ja jokainen motoristi on tärkeä, sinäkin!

 

 

 

 

 

Terveisin,
Marko Saarinen
MKKV Ry. Tiedottaja

SMOTOn Helsinki Mobility Test näkyi mediassa ja aiheutti keskustelua

Suomen Motoristit järjesti yhdessä Teknisen Kaupan liiton MP-jaoksen, MP-kauppiaiden ja Suomen Moottoriliiton kanssa ”prätkällä töihin ” päivän 2.6.2017 Helsingin Messukeskuksessa.

Teemana tänä vuonna oli ”Kaupunkiliikkuminen”.

Moottoripyörä ja moottoripyöräily ovat tasa-arvoinen liikennemuoto kaikessa arkipäivän liikkumisessa kaupunkialueella. Moottoripyörä on tunnustettu oleelliseksi osaksi liikennejärjestelmää ja on tasavertainen liikenneväline muiden ajoneuvojen kanssa. Lisääntynyt autojen käyttö on johtanut ympäristö-ja ruuhkaongelmien lisääntymiseen kaupungeissa ja kaupunkialueilla. Euroopan Parlamentissakin on todettu, että moottoripyörillä on merkittävä rooli kestävän liikenteen kehittämisessä. Moottoripyörä on ratkaisu kaupunkialueiden liikenneruuhkiin ja pysäköintiongelmiin. Tätä näkökantaa ja mahdollisuutta SMOTO halusi tuoda esille huomioitaessa ja kartoitettaessa palveluja arkipäivän työmatkaliikenteeseen.

Osana Prätkällä töihin päivää SMOTO järjesti Mobility Test ajotapahtuman, jossa selvitettiin työmatkaliikenteen sujuvuutta kaupunkiliikenteessä eri liikennevälineillä.

Testin tulokset julkaistiin Prätkällä töihin päivän lehdistötilaisuudessa, johon SMOTO oli kutsunut alustajiksi eurokansanedusta Petri Sarvamaan (kok) ja kansanedustaja, Eduskunnan liikennevaliokunnan puheenjohtaja Markku Eestilän (kok) sekä Eduskunnan MP Arkadian puheenjohtaja, kansanedustaja Eero Suutarin (kok). Mikko Summa, Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja, Harley-Davidson, valaisi mp-kaupan tilaa. Ja lisäksi Mikä on moottoripyöräilyn tulevaisuus Suomessa? -aiheesta kertoi Janne Saarikoski, MP-tutkija, motoristi.

Tilaisuus ja tulokset herättivät ansaitusti vilkasta keskustelua tilaisuudessa ja tiedotusvälineissä.

Lisäksi paikalla oli runsaslukuisesti toimittajia, jotka tekivät useita lisäkysymyksiä.

Koostimme tähän artikkelit ja linkit muihin medioihin, joissa on SMOTOn Helsinki Mobility Test -uutisointia.

SMOTOn oma artikkeli 2.6. SMOTOn Mobility Testin tulokset: moottoripyörä ja mopo nopeimmat ruuhkaliikenteessä http://www.smoto.fi/?p=4933

SMOTO Helsinki Mobility Test -video https://www.youtube.com/watch?v=xmR1ElntES8&t=3s

Motouutiset 2.6. Suomen Motoristit teki Mobility Testin Helsingissä: prätkä ja mopo nopeimmat ruuhkaliikenteessä http://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/5408

Ilta-Sanomat 2.6. Ehdotus: Bussikaistat pitäisi sallia polkupyörien ja mopojen ohella myös prätkille http://www.is.fi/autot/art-2000005237384.html?ref=rss

Teknikka&Talous 2.6. Kokeessa selvisi: sähkömoottoripyörä ja mopo olivat nopeimmat kaupunkiliikenteessä http://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/liikenne/kokeessa-selvisi-sahkomoottoripyora-ja-mopo-olivat-nopeimmat-kaupunkiliikenteessa-6654414

Moottori 2.6. SMOTO testasi: Moottoripyörä ja mopo nopeimmat kaupunkiliikenteessä http://www.moottori.fi/liikenne/jutut/smoto-testasi-moottoripyora-ja-mopo-nopeimmat-kaupunkiliikenteessa/

Bike 2.6. Prätkä on pätevä työmatkaliikenteessä http://www.bike.fi/uutiset/yleiset/pratka-pateva-tyomatkaliikenteessa

Tekniikan Maailma 2.6. Motoristit vertasivat menopelejä: Moottoripyörällä pääsi töihin autoa ja bussia nopeammin https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/motoristit-vertasivat-menopeleja-moottoripyoralla-paasi-toihin-autoa-ja-bussia-nopeammin/?shared=767323-69aefb10-500

MP Maailma 2.6. Mobility Test Helsinki: Prätkien verotusta kevennettävä ja niille järjestettävä lisää ilmaisia parkkipaikkoja http://www.mpmaailma.fi/uutinen/mobility-test-helsinki-pratkien-verotusta-kevennettava-ja-niille-jarjestettava-lisaa-ilmaisi

SMOTOn Veli-Pekka Ratinen YLE:n Ajantasa -ohjelmassa 2.6.: http://areena.yle.fi/1-4124167?autoplay=true

Motouutiset 5.6. Prätkällä Töihin -päivässä keskityttiin myös suomalaisen kaupunkiliikenteen sujuvuuteen http://www.motouutiset.fi/fi/moottoripyorat/uutiset/5417/Pr%C3%A4tk%C3%A4ll%C3%A4-T%C3%B6ihin–p%C3%A4iv%C3%A4ss%C3%A4-keskityttiin-my%C3%B6s-suomalaisen-kaupunkiliikenteen-sujuvuuteen.htm?ref=newest

Iltalehti 5.6. Pitäisikö moottoripyörien saada ajaa kaistojen välissä? http://www.iltalehti.fi/autouutiset/201706052200186483_oa.shtml

 

 

Liikenneturva on palkinnut liikenneturvallisuustyön pitkän linjan tekijöitä

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner jakoi liikenneturvallisuusalan ansiomitalit 12 henkilölle pitkäjänteisestä työstä liikenneturvallisuuden hyväksi. Ministeri myönsi mitalit Liikenneturvan hallituksen esityksestä.

Liikenneturvallisuusalan ansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään viidentoista vuoden ajan työskennellyt ansiokkaasti liikenneturvallisuuden edistämiseksi ja jonka toiminta on ollut yleisesti arvostettua.

Ministeri Berner luovutti ansiomitalit palkituille 30.5.2017 Helsingissä.

SMOTO onnittelee kaikkia mitalin saaneita ja vielä erityisesti Anna-Liisa Tarvaista, Leif
Beilinsoinia ja Kalle Parkkaria, jotka ovat SMOTOn kanssa tehneet viime aikoina hyvää
yhteistyötä motoristien liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Mitalin saivat:

Toimitusjohtaja Heikki Alanko, Kirkkonummi
Liikenneneuvos Leif Beilinson, Espoo
Ylikonstaapeli Timo Jaakkola, Mäntsälä
Liikenneinsinööri Kimmo Kiuru, Hyvinkää
Liikenneturvallisuusasiantuntija Kyllikki Komulainen, Kuopio
Toimitusjohtaja Iiro Lehtonen, Helsinki
Yksikön päällikkö Sami Luoma, Porvoo
Insinöörimajuri Veli-Matti Ojanperä, Riihimäki
Liikenneturvallisuusjohtaja Kalle Parkkari, Vantaa
Liikennejärjestelmäyksikön päällikkö Yrjö Pilli-Sihvola, Utti
Ylikonstaapeli Vesa Roima, Turku
Toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen, Helsinki

Liikenneturvallisuusalan ansiomitaleita on myönnetty vuosittain vuodesta 1992 lähtien.
Tunnustuksen on nyt saanut 298 henkilöä.

Tuliterä prätkä kympillä jollekulle 4000:sta arvan ostaneesta!!

Minkä näistä tuliteristä prätkistä Sinä haluaisit itsellesi kymmenellä eurolla??
Ostamalla SMOTOn mp-arvan olet joku 4000:sta joka sen päätöksen oikeasti ”joutuu” tekemään! 🙂

Voit käyttää voiton myös käsirahana kalliimpaan.
Lisäksi paljon muita palkintoja. Kuvassa pyörän arvo ja mahdollisen varustepaketin arvo. Ostamalla arvan tuet samalla motoristien edunvalvontaa.

TÄSTÄ ARPAKAUPOILLE: http://www.smoto.fi/?page_id=4372

SMOTOn Mobility Testin tulokset: moottoripyörä ja mopo nopeimmat ruuhkaliikenteessä

Tulokset puoltavat moottoripyöriä ja mopoja suosivan liikennejärjestelmän kehittämistä.

Suomen Motoristit ry:n Helsingissä suorittama Mobility Test osoitti yksiselitteisesti, että liikenteen sujuvuus moottoroituja kaksipyöräisiä ajoneuvoja käytettäessä on paljon parempi kuin nykyinen lähinnä henkilöautoja suosiva liikennejärjestelmä.

Testin tulosten perusteella Suomen Motoristit ry ehdottaa, että bussikaistojen käyttö sallitaan jatkossa myös moottoripyörille mopojen ja polkupyörien lisäksi koko kaupunkiliikenteen paremman sujumisen nimissä.

– Tarvitaan lisää parkkipaikkoja kaksipyöräisille ja mahdollisuus muuta liikennettä tai jalankulkua häiritsemättä pysäköidä moottoripyörät jalkakäytävälle. Ruuhkien pienentämiseksi ja liikenteen sujuvoittamiseksi sekä kaksipyöräisten määrän kasvattamiseksi voitaisiin moottoripyörien verotusta keventää sekä rakentaa niille omat sisääntuloväylät kaupunkien sisääntuloihin, muistuttaa Suomen Motoristit ry:n puheenjohtaja Marja Kuosmanen.

Mobility Test Helsinki suoritettiin 12 kilometrin mittaisella reitillä Konalasta Helsingin keskustaan Kampin linja-autoaseman läheisyyteen. Reitti kuljettiin tiistaiaamuna kello 07.30, jolloin työmatkaliikenne on vilkkaimmillaan. Testiaamun liikenne osoittautui kuitenkin odotettua hiljaisemmaksi.

Ajoneuvoina olivat henkilöauto, sähkömoottoripyörä, moottoripyörä, moposkootteri, sähköpolkupyörä (25km/h) sekä linja-auto.

Helsingin testissä sähkömoottoripyörä ja mopo selvisivät reitistä nopeimmin. Nämä ajoneuvot käyttivät reittiin 28 minuuttia. Henkilöauto käytti 34 minuuttia ja linja-auto 40 minuuttia.

– Ajokauden aikana mopon tai moottoripyörän käyttö säästää työpäivässä useita kymmeniä minuutteja autoon verrattuna, lisäksi liikenteen kokonaispäästöt pienenevät radikaalisti, Marja Kuosmanen muistuttaa.

– Ero korostuu moottoripyörän hyväksi, mitä pidemmästä kaupunkiin sisääntulomatkasta on kysymys.

Helsinki Mobility Testissä moottoripyörä, mopo sekä sähköpolkupyörä ovat järkeviä ja nopeita liikkumismuotoja kaupunkialueilla. Mopon sekä sähköpolkupyörän etuna on mahdollisuus käyttää ajaessa bussikaistaa, mikä nopeutti liikkumista huomattavasti. Moottoripyörän etu taas kasvaa sitä mukaa, mitä pidempi matka sisääntuloväyliä joudutaan kulkemaan.

Keskustan alueella kävi selväksi, että kaistojen jakaminen polkupyörällä, mopolla sekä moottoripyörällä oli käytännössä mahdotonta kapeiden kaistojen sekä autoilijoiden ajoradan käyttökulttuurin vuoksi.

Mobility Testin reitti laadittin siten, että se oli mahdollisimman tasapuolinen kaikille liikennemuodoille. Kaikki ajoneuvot myös noudattivat nopeusrajoituksia.

– Moottoripyöräily on ratkaisu ei ongelma, Marja Kuosmanen päättää.

Youtube-linkki videokoosteeseen: https://www.youtube.com/watch?v=xmR1ElntES8

Veripalvelulla on pulaa verestä nyt – käythän luovuttamassa!

Nyt saa ja pitääkin luovuttaa!! Tänään, 30.5.2017, on SPR:n veritilanne on nyt poikkeuksellisen haastava.

SMOTOlla on myös käynnissä Verta Pakkiin -verenluovutuskamppanja: http://www.smoto.fi/wp-content/uploads/2017/02/SMOTOn_Verikampanja-2017_ja_veritulokset-2016.pdf

Jossa tavoitteena perinteisen 1000 hallitun luovutuksen lisäksi olisi saada 100 uutta luovuttajaa sekä 100 uutta liittyjää Kantasolurekisteriin (koska kampanjamme 20v ja Suomi 100v)!

Kerhoihin kuuluvat tekevät ilmoituksen luovutuksestaan oman kerhon yhteyshenkilölle. Kerhoihin kuulumattomat, tehkää ilmoitus tänne: http://www.smoto.fi/?page_id=466

Hymyilevän Motoristin KevätPäivä 2017 Special järjestettiin Mäntsälässä

Moosehead Bikers MCC järjesti Hymyilevän Motoristin KevätPäivä 2017 Specialin Mäntsälässä 21.5.2017. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja lämminhenkinen. Se oli tänä vuonna saatu aikaan huomattavasti nopeammalla aikataululla kun näille normaalisti on varattu.

SMOTO kiittää Mooseja sekä niitä motoristeja jotka tulivat paikalle ja raottivat kukkaronsa nyörejä ymmärtäväisesti tapahtumamaksun verran. Nythän järjestäjiltä puuttui täysin lehden tuottama tulo jolla HMKP normaalisti järjestetään. Tuolla pienellä summalla sai vähintäänkin riittävän vastineen; todella mukavan ja hyvin vedetyn mutkatieajelun kauniissa maisemissa, todella maittavan ja monipuolisen ruuan ja bändin joka soitti hyvää motoristirokkia. Ja ennenkaikkea tapasi paljon Hymyileviä motoristikamuja, uusia ja vanhoja! Kiitos järjestäjille ja kaikille mukana olleille!

Moosehead Bikers MCC:n edustajia ryhmäkuvassa

SMOTOlla oli oma osasto

Letka-ajelu hyvillä mutkateillä kauniissa maalaismaisemassa sai runsaasti kehuja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja raikas ilmahan saa tunnetusti ruokahalun heräämään – ja ruokaa oli vähintäänkin riittävästi sekä se oli todella monipuolista ja herkullista!

 

 

 

 

 

 

 

 

Moosehead Bikers lahjoitti osan tapahtumatuotosta MKKV:lle, samoin se sai muitakin lahjoituksia. Ja puheitakin pidettiin; MKKV:n toimintaa esitteli Marko Saarinen ja Susanna Soppi.

 

 

 

 

 

SMOTO kertoi toiminnastaan, tällä kertaa mikrofonissa oli Veli-Pekka Ratinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MoTukkaa esitteli Marja Suominen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verta Pakkiin -verenluovutuskamppanjasta kertoi Simo Ruuska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paikalla oli motoristeja aina napapiiriltä asti ja sieltä tulleilla neidoillakin oli hymy herkässä!

 

 

 

 

 

Moosehead Bikers MCC:n presidentti Hannu Wathén luovutti kiertovanteen Oulu MC:n Marja Suomiselle

Eli 2018 Hymyillään sitten Oulussa. Oulu MC on silloin järjestäjänä.

Ja tästä kuvagalleriaan:

« 1 annettu 10 »

Tule seuraamaan: SMOTO esittää- Mobility test 23.5.2017

Suomen Motoristit järjestää yhdessä Teknisen Kaupan liiton MP-jaoksen ja MP-kauppiaiden kanssa ”prätkällä töihin ” päivän 2.6.2017. Teemana tänä vuonna on ”Kaupunkiliikkuminen”

Lisääntynyt autojen käyttö on johtanut ympäristö-ja ruuhkaongelmien lisääntymiseen kaupungeissa ja kaupunkialueilla. Euroopan Parlamentissakin on todettu, että moottoripyörillä on merkittävä rooli kestävän liikenteen kehittämisessä. Moottoripyörä on ratkaisu kaupunkialueiden liikenneruuhkiin ja pysäköintiongelmiin. Tätä näkökantaa ja mahdollisuutta haluamme tuoda esille huomioitaessa ja kartoitettaessa palveluja arkipäivän työmatkaliikenteeseen.

Kaupunkiliikkuminen teeman mukaisesti SMOTO järjestää ”Mobility test” testiajotapahtuman ensimmäisen kerran Suomessa, missä sama työmatka ajetaan kuudella eri kulkuneuvolla ja mitataan matkaan käytetty aika, sekä eri liikkumisvälineiden erot matkustusajassa. Testin alkaa 23.5. 2017 n. klo. 7.30., testin voi katsoa myös jälkeenpäin. (Seurantalaitteet päälle noin klo. 7.00)

Katso ja seuraa tapahtumaa tästä linkistä:  http://www.tulospalvelu.fi/gps/HelsinkiRuuhka/?map=MML

Testiajon kooste ja tulokset julkaistaan Prätkällä töihin päivän yhteydessä 2.6.2017

 

Jyväskylän Moottoriklubi järjestää MPEAK-kurssin

Ennakoivan ajon kurssi helatorstaina 25.5. klo 9:00

SMOTOn jäsenkerho, Jyväskylän Moottoriklubi ry (JMK), järjestää kaikille avoimen ennakoivan ajon kurssin. Kurssi on hyödyllinen kaikille motoristeille, ajokokemukseen ja pyörätyyppiin katsomatta. Tiedätkö mikä on vastaohjaus ja missä tilanteessa sitä tarvitaan? Sen opit ja sitä pääset harjoittelemaan henkilökohtaisesti. Kurssi on hyvää harjoittelua kesän ajokautta varten ja antaa eväitä liikenteessä pärjäämiseen. Jopa kymmeniätuhansia kilometrejä ajaneet kokeneet motoristit ovat kursseilla huomanneet joidenkin taitojensa kaipaavan hiomista ja pyörän hallintaoppien vaativan kertausta. Kurssilla käsitellään mm:

– ennakoivan ajon teoriaa
– moottoripyörän hallinnan teoriaa
– ajoharjoituksia, mm.
– hidasajoa
– pujottelua
– jarruttamista
– väistöjä

Kurssi pidetään Lievestuoreen ajoharjoitteluradalla Laukaanhovin lähellä. Jyväskylästä on yhteislähtö Shell Matkakeskuksen (ent. Shell Veturi) pihasta, jonne kokoonnutaan klo 8:00 mennessä.

Kurssin hinta on JMK:n jäsenille 20 e ja muille 40 e. Kurssimaksu peritään paikan päällä. Kurssin hintaan sisältyy lounas Laukaanhovissa.

Ilmoittautumiset kurssille 21.5. mennessä Jari Kieliselle, jari.kielinen
(ät) luukku.com tai tekstiviestillä 040 552 7946. Tiedustelut em.
numerosta. Huomioi, että viikolla en aina työn vuoksi pysty vastaamaan puheluun. Jätä viesti, jos en vastaa.

Kerhon kotisivut löytyvät tästä: www.jmkmc.fi/