Uutisarkisto

Posts in category Jäsenet-Kerhotoiminta

”SMOTOn arpoja on helppo myydä yhteisen hyvän nimissä”

Ari Puontin mielestä SMOTOn arpojen myyminen on helppoa, hauskaa ja vielä sopivasti hyödyllistäkin.

Kuten joka kevät, SMOTOn arvat ovat jälleen tilattavissa, myytävissä ja ostettavissa. Jututimme kahta viime vuonna palkittua arpamyyjää siitä, miten vaativaa se on, ja vastaus oli, että homma on helppoa ja mukavaa. – Ihmiset ovat tottuneet jo odottamaan meiltä, että ”joko niitä arpoja saa, ja samoin kaikki ymmärtävät, että rahat menevät yhteiseen hyvään,” hehkuttavat Pekka Lankinen ja Ari Puonti. ”Ja on muistettava, että palkinnot ovat tosi hyvät”.

Arpoja painetaan vuosittain vain 4000 kappaletta, joten mahdollisuus pääpalkintoon eli tuliterään jopa 17 000 euron hintaiseen moottoripyörään on kympin hintaisella arvalla melko iso. Lisäksi muita voittoja on luvassa kasapäin.

Viime vuonna arpoja eniten myyneet palkittiin ensimmäisen kerran ja palkitseminen on kirjattu myös tämän vuoden toimintasuunnitelmaan. Siinäpä arpakauppiaille lisäporkkanaa.

– Tämä SMOTOn arpojen myyminen on helppoa, hauskaa ja vielä sopivasti hyödyllistäkin, kertoo porilainen Ari Puonti. – Missä tahansa onkin, SMOTOn arvat eivät juuri esittelyä kaipaa. Ennemmin aletaan kysellä, että missäs ne arvat oikein ovat?

– Parasta tässä on, että pääsee ihmisten kanssa juttelemaan, tämä on helppo tapa lähestyä. Samalla puhutaan monista muistakin asioista kuin vain arvoista. Juttua yleensä riittää sekä aiheesta että aiheen vierestä, toteaa Puonti ja samaa sanoo myös hämeenlinnalainen Pekka Lankinen.

– MP-messuilla arpoja on tietenkin erityisen helppo saada kaupan, koska kaikki ovat yhteisen asian parissa liikenteessä Lankinen toteaa.

– Arpoja ei tarvitse edes erikseen ryhtyä myymään, vaan riittää, että ne ovat mukana, ja silloin tällöin ottaa ne esille. Toki minäkin olen näitä myynyt jo useampana vuonna, joten porukka osaa myös jo kysellä asiasta. Tuntevat, että tuon näköinen jamppa se on, joka niitä myy, myhäilee Puonti.

– Ja oikein tutut tietävät, että tuo on taas myymässä niitä arpoja, niin että osaavat väistää, Lankinen nauraa. – Mutta missä tahansa motoristeja on enemmän koolla, vaikka ajoreissulla kahvilla, siellä on hyvä myydä. Kun itselläkin on ajoasu yllä, on helppoa napata toista motoristia hihasta kiinni.

Pekka Lankinen uskoo kaikkien muistavan, miten iso SMOTOn panos moottoripyörien veron kaadossa oli. Asian kertomisella pystyy motivoimaan ja selventämään, miten iso merkitys edunvalvontatyöllä on.

Molemmat miehet ovat sitä mieltä, että palkinnot, myös ”lohdutus”sellaiset ovat hyvät. Ainoa murhe asiassa on se, että varsinkin arpojen tullessa myyntiin tuntuu, että arvonta on kaukana. Se suoritetaan 10.8.

– Hienointa tässä on se, että arvan tuotot menevät yhteisen hyvän, SMOTOn toiminnan tukemiseen. Sitä kautta ne koituvat kaikkien motoristien hyödyksi. Kaikki moottoripyöräilijät varmaan noteerasivatkin sen, miten suuren työn Suomen Motoristit ry teki moottoripyörien käyttöveron kaatamiseksi, Lankinen ja Puonti pohtivat.

– Yllättävää on, että joskus vielä tulee vastaan ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet arvoista tai SMOTOsta. Yllätys siksi, että se on itselleni jo niin tuttua, Lankinen sanoo. – Joskus pitääkin myydä itse asia ensin. Toki nyt luulisi kaikkien muistavan, miten iso SMOTOn panos moottoripyörien veron kaatamisessa oli. Ainakin sen asian kertomisella pystyy motivoimaan ja selventämään, miten iso merkitys edunvalvontatyöllä on.

SMOTOn arvat ovat myynnissä 3.2. – 2.8.2017. Lisää asiasta SMOTOn sivuilla täällä.
Arpoja voi tilata myös internetin kautta. Lisäksi arpoja kannattaa kysellä jäsenkerhojen SMOTO yhteyshenkilöiltä.  Arpojen tuotto menee lyhentämättömänä SMOTOn toiminnan tukemiseen.

Voitot
Vuoden 2017 arpajaisissa päävoittaja valitsee jonkun seuraavista vaihtoehdoista
Ducati Scrambler Icon Red 2017
Honda CB500X
Honda CB650F
Honda NC750X DCT
HD 2017 XL883L Sportster Low
HD 2017 XL883N Sportster Iron
HD 2017 XL1200X Sportster Fortyeight Black
HD 2017 XL1200C Sportster Custom Black
HD 2017 XL1200C Custom Limited Black
Suzuki DL650A (2017)
Suzuki DL650XA (2017)
Suzuki GSX-S750A (2017)
Suzuki GSX-S1000A (2017)
Suzuki AN650ZA (2017)
Yamaha XSR700 ABS (2016)
Yamaha XSR900 ABS(2016)
Yamaha MT-09 ABS(2017)
Mikäli päävoittaja valitsee päävoitoksi moottoripyörän, jonka arvo on alle 12 800€, erotus katetaan palkintoon liitettävällä varustepaketilla.

Lisäksi lukuisia muita voittoja:
1 kpl 100€ Eurobiker verkkokaupan lahjakortti
1 kpl 150€ Hanx lahjakortti
1 kpl Helsinki – Tallinna – Helsinki risteily, 2 henkilöä, Luxe-hytti
1 kpl Linna-hotelli kahden hengen majoituslahjakortti
5 kpl Bike vuosikertaa
4 kpl Kopteri vuosikertaa

 

Haluatko mukaan SMOTOn toimintaan? SMOTO etsii toimihenkilöitä seuraaviin tehtäviin

kuvituskuva_1

Arpajaisvastaava

Arpajaisvastaava on löytynyt.

Sihteeri

puheenjohtajan avuksi ja ”oikeaksi kädeksi”, mm.

– kokousjärjestelyt
– esityslistojen kokoaminen
– pöytäkirjojen kirjoittaminen, jakelu ja arkistointi
– muut yhdessä pj:n kanssa sovitut tehtävät

Molemmat tehtävät ovat ns. toimihenkilötehtäviä, jotka hoidetaan yhdessä SMOTOn hallituksen kanssa ja pääosin puheenjohtajan ohjauksessa.

Tehtävistä ei makseta palkkiota suoraan tehtävän hoitajalle. Tehtävän hoidosta maksettava 500 € suuruinen kulukorvaus maksetaan kerholle, joka asettaa henkilön ko. tehtävään.

Pikaiset esitykset henkilöistä ja lisätiedot järjestösihteeri Harri Forsberg, 0440-177664, harri.forsberg@smoto.fi.

VI Motoparlamentti: ”Valtiovarainministeriön virkamiesten kyettävä todistamaan SMOTOn väitteet mp-veron negatiivisesta tuotosta vääriksi”

Keskiviikkona 9.11. järjestettiin Helsingissä VI Motoparlamentti, mihin oli kutsuttu mukaan mp-alan tärkeimmät toimijat ja viranomaiset. Parlamentti käsitteli kolmea aihetta: moottoripyöriä osana liikennejärjestelmää, aiotun mp-ajoneuvoveron vaikutuksia sekä kouluttajakoulutuksen ja vapaaehtoisen ajotaitokouluttamisen kehittämistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VI Motoparlamentti aluillaan.

Eniten keskustelua herätti hallituksen kaavailema moottoripyörien ajoneuvovero. Eduskunnan liikennejaoston puheenjohtaja Markku Eestilä (kok) totesi verosta, ettei oikein ymmärrä sitä.
– Minusta valtiovarainministeriön virkamiesten pitää kyetä osoittamaan SMOTO:n selvityksensä perusteella esittämä väittämä veron negatiivisesta vaikutuksesta vääräksi, mikäli vero aiotaan toteuttaa, Eestilä totesi.

SMOTO:n erikoisasiantuntija Aki Lumiaho kokosi loppupuheenvuorossaan paneelin tulokseksi verojen osalta sen, että veron laadintavaiheessa sen laajempia vaikutuksia tai seurauksia ei ole pohdittu lainkaan. Ongelmaksi koettiin myös se, että verotus ei kohdistu liikenteeseen vaan omistamiseen, mikä kohtelee moottoripyöriä eriarvoisesti muihin ajoneuvolajeihin verrattuna. Vaikuttaa siltä, että verosta on tulossa niin tiukka, että ajoneuvon rekisteristä poistaminen ei riitä, vaan se pitää hävittää ja siitä olla todistus, ennen kuin verosta voi vapautua.

Erityisenä ongelmana parlamentti piti sitä, että veron seurauksena ihmisillä ei ole varaa uusia pyöriään, vaan he tekevät matkaa vanhalla kalustolla, jolloin he eivät pääse osallisiksi uusista teknisistä turvallisuusratkaisuista, kuten ABS-jarruista ja luistonestosta yms.

Muilta osin parlamentti totesi, että moottoripyörät on jo suurelta osin hyväksytty osaksi liikennejärjestelmää, mutta kohtaajien asenne ja käyttäytyminen saattaa vaihdella sen osalta, miten motoristia kohdellaan liikenteessä.

Koulutus todettiin monelta osin tärkeäksi: kortti on lupa ajaa, mutta ajamisen osaaminen kertyy vuosien ja koulutuksiin osallistumisen myötä.

Panelistit totesivat yksimielisesti, että moottoripyörien katsastusta ei tarvita. Monipuolinen lähestymistapa ja kuljettajien kouluttaminen sekä motoristiystävällisten teiden rakentaminen ovat tehokkaampia tapoja parantaa moottoripyöräilyn turvallisuutta.

Tutkimustietoa kaivataan rajusti lisää. Naturalistinen tutkimus voisi olla vertailuryhmineen hyvä keino selvittää, miten koulutus vaikuttaa ajoturvallisuuteen.

Motoparlamentti koostui Suomen Motoristit ry:n asiantuntijoiden osallistujille pitämästä luento-osuudesta sekä parlamenttiin kutsuttujen asiantuntijajäsenten kolmesta erillisestä paneelista.

Palaamme VI Motoparlamenttiin vielä myöhemmin tarkemmin.

Mp-veron käsittelyn tilannekatsaus 19.10.2016 klo 19.00-20.00

SMOTO esittää – Mp-veron käsittelyn tilannekatsaus

 

Tervetuloa seuraamaan  yhteenvetoa asian tämän hetken tilanteesta ja antamaan omat terveisenne asian käsittelyyn.

Webinaari pidetään 19.10.2016 klo 19.00-20.00

Webinaarin aikana voitte lähettää kirjallisesti kysymyksiä, osallistua chattiin ja antaa palautetta ja osallistua keskusteluun puhekanavan kautta.

Suomalaisten moottoripyöräilijöiden edunvalvoja Suomen Motoristit eli SMOTO julkisti päivitetyn kannanoton hallituksen aikeisiin laittaa moottoripyörät ajoneuvoveron piiriin.

SMOTO vaatii, että moottoripyörien ajoneuvoveron valmistelusta luovutaan. Vero voi tuottaa valtiolle vain vähäiset tulot ja nettomääräisesti verotulot moottoripyöräilystä voivat jopa vähentyä. Verolla olisi merkittävät haittavaikutukset moottoripyöräilyyn liittyvälle kaupankäynnille, elinkeinoille ja työllisyydelle.

Linkki ilmoittautumista varten:

https://attendee.gotowebinar.com/register/7075878870817390083

 

Ratamiitti Turussa

IMG_3491 PicTurun Moottoripyöräilijät ry (TuMP) järjesti 12.6.2016 kesän ensimmäisen ratamiitin Turku kartingin radalla Orikedolla. Illan mittaan radalla kävi noin 40 mopoa tai kevytmoottoripyörää.

Ratamiittejä on kesän mittaan neljä kertaa.

Tapahtuma on suunnattu mopo- ja ”kevari” ikäisille. Suljetulla radalla saa ajaa omaan tahtiin ja harjoitella kaksipyöräisen hallintaa vapaammin kuin moottoriradalla tapahtuvassa moottoripyörän ajokoulutuksessa.

Mikroautorata tiukkoine kurveineen soveltuukin hyvin ajotekniikan ja kaksipyöräisen hallinnan harjoitteluun.

”Kaikki kohderyhmään kuuluvat saavat tulla. Ratamiitit ovat maksuttomia eivätkä edellytä minkään kerhon tai yhdistyksen jäsenyyttä” kertoo TuMP:n Toivo Koskinen.

IMG_3488 PicIMG_3480 Pic

 

 

 

 

 

 

Ensimmäiset ratamiitit pidettiin vuonna 2014 useamman järjestäjän yhteistyönä. Silloin toiminta hiipui rahoituksen puutteeseen.

2016 TuMP haki Turun kaupungin nuorisovaltuustolta hankerahoitusta ratamiittien järjestämiseen. Nuorisovaltuusto myönsi ratamiitti hankkeelle 730€ määrärahan. Rahalla saadaan neljä ratamiitti iltaa.

”Hankerahan tavoitteena on aktivoida nuoria toteuttamaan toiminnallisia hankkeita, joista mahdollisimman moni nuori pääsee osalliseksi. Lisäksi hankkeen tulee olla nuorten suunnittelema ja toteuttama.” kertoo Turun kaupungin nuorisosihteeri Mirja Teräs.

IMG_3485 PicIMG_3474 PicIMG_3471 Pic2

 

 

 

 

 

Turussa TuMP on tehnyt jo pitkään yhteistyötä mopomiittien järjestäjien kanssa. TuMp on antanut tilojaan mopomiittien käyttöön. Vetäjät (Liiderit) ovat esim. kokoustaneet TuMP:n tiloissa.

Turussa on tiivis yhteistyö mopomiittien järjestäjien, poliisin ja TuMP:n kesken. Yhteistyö on tuonut lisää nuoria jäseniä TuMP:iin.

“Ratamiiteille on selkeä tilaus. Yhdessä olemisen ja tekemisen lisäksi radalla saa temppuilla ja harjoitella vapaasti, siihen soveltuvassa ympäristössä”, toteaa TuMP:n Elias Ruutti.

IMG_3457Pic2IMG_3461 Pic

 

 

 

 

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Ratamiitti Facebookissa

Turun Moottoripyöräilijät ry

Turun nuorisovaltuusto

 

 

TuMP palkittiin SMOTOn syyskokouksessa 2015 aktiivisesta nuorisotyöstä. Tästä SMOTOn artikkeliin

Hymyilevän motoristin kevätpäivä 2016

Hymyilevän motoristin kevätpäivä 2016

Tervetuloa juhlistamaan motoristien ajokauden avausta ja Hymyilevän Motoristin Kevätpäivän 40-vuotistapahtumaa Mäntsälään!

Hymyilevän motoristin kevätpäivää (HMKP) 2016 vietetään tänä vuonna 14.5. Mäntsälässä. Tapahtuman järjestäjää Moosehead Bikers. Tapahtuman pääpaikkana on Mäntsälän suurlava.

Hymyilevän motoristin kevätpäivä logo

Uusimmat tapahtuman päivitykset löytyvät tapahtuman facebook sivuilta Hymyilevän Motoristin kevätpäivä 2016, HMKP 2016

Huomaa motoristi liikenteessä tapahtumapäivä Raisiossa

HML OtsakekuvaLauantaina 23.4.2016 oli Huomaa motoristi liikenteessä tapahtumapäivä.

SMOTO oli mukana Raision tapahtumassa, jonka järjestivät yhteistyössä St.Martin’s Mc Club ja Raision Moottoripyöräilijät ry. Linkki tapahtuman julisteeseen.

Jäseniä St.Martin’s kerhossa on 21 henkilöä ja RaMP:ssa 45 henkilöä. Tapahtuman valmistelut aloitettiin helmikuussa 2016. HML tapahtuman järjestelyihin on osallistunut kevään mittaan noin 10 henkilöä. Tapahtumaa tekemässä oli noin 40 henkilöä. Tapahtuman järjestämistä helpotti aikaisempien tapahtumien yhteistyösuhteet ja -kontaktit, kertoo St.Martin’s kerhon puheenjohtaja Otto Pekkanen.

Poliisi kiinnostaa aina

Poliisi kiinnostaa aina

Yleisö pääsi katsomaan rekan hytistä näkyvyyttä eri suuntiin.

Yleisö pääsi katsomaan rekan hytistä näkyvyyttä eri suuntiin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerhot ovat järjestäneet HML tapahtumia jo neljänä vuotena peräkkäin ja tapahtuma on hakenut muotoaan, muuttuen joka kerta edellisestä. Tavoitteena on koko perheen iloinen liikennerieha, joka tuo esille autoilijoille sekä muille tiellä liikkujille motoristien ajokauden alkamisen. Tässä onnistuttiin tällä kertaa hyvin, ainakin niiden iloisten ilmeiden perusteella joita nähtiin perheen pienimpien MP ajelutuksissa.

 

SPR:n ensiapunäytös

SPR:n ensiapunäytös

Tapahtuma alkoi klo. 10:00, auringon helliessä. Ilkeä ja kylmä raesade puolen päivän aikoihin latisti vähän tunnelmaa ja vähensi osanottoa, mutta loppua kohti sää parani ja yleisömäärä kasvoi.

Tilaisuuden lopussa palkittiin kolme parasta hidasajokilpailijaa, sekä suoritettiin arvonnat ilmaisen arpalipun täyttäneiden kesken. Arpavoittoina oli esim. paitoja, risteilylippuja ja lahjakortteja.

Arvonta menossa

Arvonta menossa

 

Aiheeseen liittyvät linkit:

St.Martin’s Mc Club ja Raision Moottoripyöräilijät ry

SMOTOn Huomaa motoristi liikenteessä -kampanjasivustolle

Puheenjohtajan joulutervehdys

Pj joulutervehdys 2015 picHyvät motoristit!

Kuluneen vuoden aikana olen tavannut motoristeja eri puolilla maatamme. Jokainen kohtaaminen ja keskustelu on tuonut minulle uutta näkemystä siitä, mikä on motoristin asema ja paikka Suomessa – ja erityisesti siitä, mihin motoristien edunvalvonta on menossa.

Keskustelut ja kohtaamiset ovat olleet puhuttelevia ja rakentavia, palkitsevinta on ollut kuulla – ja kuunnella – mitä muilla on ollut sanottavaa. Ja sitä odotan jatkossakin. Sillä vastattavana on edelleen se vaikein kysymys: miten SMOTO on ja tulee olemaan jatkossakin vaikuttava tekijä suomalaisessa liikennepolitiikassa ja päätöksenteossa?

Maailman muutos haastaa meitä koko ajan ja välillä rajustikin. Siksi meidän on jatkuvasti asetettava itsellemme uusia kysymyksiä ja kyseenalaistettava totuttujakin toimintatapoja. On selvää, että kohtaamme paljon uutta; liikenteen digitalisaatio, teknologia, älykäs liikenne, ympäristöohjaus, tuotanto- ja työtavat muuttuvat. Muutosten ja uudistusten tekeminen on tunnetusti vaikeaa. Toiminnan tulee elää jatkuvassa globaalissa muutoksessa, niin SMOTOnkin.

SMOTO 2020 -vision ja strategian mukaisesti SMOTOn hallitus on käynnistänyt kehitystoimenpiteiden suunnittelun ja toteuttamisen. Kuluneen vuoden aikana uudistettiin SMOTOn logo ja värimaailma, lisättiin näkyvyyttä, panostettiin vahvasti viestintää, lisättiin viestintätapoja – ja kanavia, tehtiin yhteistyössä Liikenneturvan kanssa motoristien liikenneturvallisuus-kysely. Aktiivista ja määrätietoista edunvalvontatyötä on jatkettu niin verotuksen, vakuuttamisen ja turvallisuuden parissa, on tehty testiajoja sekä panostettu nuorison aktivointiin.

Yhteiskunnallisten verkostojen luominen on SMOTOn edunvalvontatyössä merkittävä tekijä. Sitä kehitetään yhdessä jäsenistön, sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa yhdessä, askel askeleelta. SMOTOn roolia tunnustettuna motoristien edunvalvojana ja moottoripyöräilyn asiantuntijana on saatu vahvistettua merkittävästi kuluneen toimintavuoden aikana.

Merkittävin tapahtuman toimintavuonna oli Motoparlamentti 2015 paneelikeskustelu-tilaisuus, joka kokosi paikalle kaikki merkittävät tieliikenteen päättäjät ja vaikuttajat. Motoparlamentin tuloksena saatiin SMOTO näkyväksi kaikille alan sidosryhmille ”lähes koko asia-arsenaalilla”, ei vain yksittäisellä asialla. Yhteistyövalmiudet todettiin olevan kunnossa kaikilla osallistujilla. Aktiivinen ovien aukaisu moniin yhteistyötahoihin on nyt lähtenyt hyvään vauhtiin, merkittäviä yhteyksiä on jo solmittu monien järjestöjen, viranomaisten ja sidosryhmien kanssa. Yhteistyötä ei ole ilman kumppaneita, tähän tullaan panostamamaan vahvasti jatkossakin. Tulevan vuoden aikana odotamme uusia käytännön hankkeita ja projekteja Motoparlamentin yhteistyötahojen kanssa.

Kulunut vuosi on jättänyt paljon hyviä muistoja, katse on jo kuitenkin ensi vuodessa ja tulevaisuudessa.

Toivotan kaikille SMOTOn jäsenille ja kaikille motoristeille, rauhallista ja lämmintä joulua, sekä turvallisia kilometrejä ajokauttaan jatkaville!

 

Marja Kuosmanen, puheenjohtaja

Esittelyssä – PiMoKe

PiMoKe2_2015Pieksämäen Moottoripyöräkerho ry perustettiin vuonna 1981 ja nimenä alettiin käyttää lyhennettä PiMoKe. Kerhon tarkoitus oli kerätä moottoripyöräilystä kiinnostuneita harrastajia saman katon alle – oli sitten kysymys kilpa-, matka- tai rakenteluharrastajista.

Nykyään PiMoKe omistaa oman kerhorakennuksen Naarajärvellä. Tilojen hankintaan kerho sai EU-rahoitusta ja kaupat kiinteistöstä tehtiin kesäkuussa 2008. Hallia kunnostettiin talkootyönä ja jo syksyllä 2008 voitiin tuoda pyörät talvisäilöön. Rakennuksessa on tilaa noin 550 neliömetriä ja säilytyspaikkoja talveksi noin 120 moottoripyörälle.

2008 uusien tilojen myötä kertoon liittyi noin 50 uutta jäsentä. Nykyään jäseniä PiMoKe:ssa on 235 henkilöä.

PiMoKe on järjestänyt vuodesta 1982 Pieksämäellä MP-näyttelyitä, joissa on näytillä lähinnä kerholaisten omaa kalustoa. Näyttely-yleisöllä on mahdollisuus päästä ajelulle moottoripyörän sivuvaunussa, josta sai alkunsa idea äitienpäiväajelutuksesta, joka kuuluu edelleen kerhon vuosittaiseen toimintaan. Helsingin MP-näyttelyyn järjestetään jo perinteeksi tulleita linja-automatkoja. Viimeisimpänä perinteenä on vuodesta 2007 alkaen tehty moottoripyörämatka Viron Pärnuun.

PiMoKe3_2015Motocrossia on harjoiteltu jo 1980-luvun lopulta lähtien eri paikoissa, kunnes vuonna 1999 saatiin Paltaselta oma toiminta-alue kaupungin mailta. Alueelle rakennettiin kansalliset mitat täyttävä motocrossrata EU-rahoitteisena hankkeena ja ajamaan päästiin vuonna 2005. Radalla on järjestetty jäsenille starttiharjoituksia ja mm. Mini-Mx Leaguen ja SavoCupin osakilpailuja.

Kilpailutoimintaa PiMoKe:ssa ovat pitäneet yllä useat RR-kuljettajat: Ari Kääriäinen, Arho Jeminen, Heikki Remonen, Sami Haanpää ja Antti Mykkänen. Kerhon jäsenistö on kunnostautunut myös endurossa, jäärata-ajossa, motocrossissa ja supermotossa. Supermotossa PiMoKe:n Ari Mulli voitti Suomen Cupin vuonna 2000 ja Jukka Oittinen ATV-luokan vuonna 2014. Motocrossissa Tero Holopainen voitti Mini-MX Leaguen epävirallisen Suomen mestaruuden vuonna 2010.

PiMoKe4_2015Tällä hetkellä jäsenistö on erittäin aktiivista ja uutta toimintaa ideoidaan ahkerasti. Viimeisimpänä villityksenä kerhotilojen vieressä olevaan pyöreään purusiiloon on rakennettu saunatilat. Rakennusaikana paikalla käyneiltä vierailta kuultiin usein kommentti: ”Hulluja nuo savolaiset!” Sauna valmistui vuoden 2014 aikana ja viereen nousi katettu grillauspaikka tänä kesänä.

Motoristiristeily 2015

Ennen GaalaaSuomen Motoristit ry järjesti jokavuotisen Motoristiristeilyn 31.10 – 1.11. Tallink Baltic Queen laivalla.

Gaalan juontaja ja SMOTOn perustajajäseniin kuuluva Kalevi Kankaansyrjä sekä SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmanen

Gaalan juontaja ja SMOTOn perustajajäseniin kuuluva Kalevi Kankaansyrjä sekä SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmanen

SMOTO gaala alkoi heti laivan irrottua satamasta Starlight yökerhossa. Yökerho oli varattu pelkästään motoristien käyttöön.

Gaalan aluksi hallituksen jäsenet Marja Kuosmanen, Jyrki Karuaho ja Jani Immonen kertoivat SMOTOn tilanteesta ja tulevaisuudesta.

SMOTO terveisten jälkeen oli leikkimielinen pallonpujottelukilpailu, johon osallistui SMOTOn hallituksen lisäksi jäsenkerhojen edustajia.

 

 

 

 

Gaalan päätti Simo Ruuskan johdolla, ”Verta pakkiin hallitusti” kampanjan palkintojenjako.

Vuoden 2015 palkitut

Vuoden 2015 palkitut

SMOTOn Verta pakkiin hallitusti 2015-kampanjassa ennätykset! Ajalla 1.2.-23.10. saatiin luovutuksia 878 (2013: 875, 2014: 766), sis. hiutaleluovutukset. Pistekertoimet huomioiden kampanjassa saavutettiin ennätykselliset 969 luovutuspistettä (2013: 957, 2014: 830)!

SMOTO-kerhoista Kraftwolf MC voitti jäsenmäärään suhteutetun pääsarjan 278,1 % (51 luov.p., 16 jäsentä), 2. Rektum MC ja 3. 1909 MCC. Eniten luovutuksia keräsi Lieto MC 2000; 52 kpl! Muiden kerhojen sarjan voitti Toxic MCC ja eniten luovutuksia keräsi Corona MC Club.

Kiitokset kaikille ”Verta pakkiin hallitusti” kampanjaan osallistuneille ja myös Veripalvelun väelle!