Uutisarkisto

Uutisia maailmalta

BIKE.FI
 • Roni ​Kytöselle ensimmäinen cross countryn SM-osakilpailuvoitto Jämsässä

  Motocrossin EM- ja SM-sarjoihin tänä vuonna keskittynyt Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen otti uransa ensimmäisen cross countryn SM-osakilpailuvoiton Jämsässä lauantaina. Hänellä oli tältä vuodelta jo SM-osakilpailuvoitot aikuisten ja nuorten endurossa sekä SM-erävoitto motocrossissa.

  Read more »
 • Felix Nässi ja Magnus Collin voitokkaina

  Road racingin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Virtasalmella, Motoparkin moottoriradalla. Superstock 600 –luokan kärkikolmikoksi veikkailtiin etukäteen Felix Nässin, Aki Valkilan ja Marko Vuorion trioa. Arvaukset osuivat lauantain kisalähdössä oikeaan.

  Read more »
 • Suomalaisväriä BSB-sarjassa.

  Ratamoottoripyöräilyn Ison Britannian mestaruussarja, BSB-sarja on yleisömäärillä mitaten MotoGP-sarjan jälkeen kakkonen tai kolmonen maailmassa. Brittien sarja kamppailee tasaväkisesti Superbiken MM-sarjan WSBK-sarjan kanssa hopeasta. Saarivaltakunnan RR-herruudesta kisataan 12 osakilpailun sarja ja tänä viikonloppuna kaasutellaan kahdeksas osakilpailu Catwell Parkin radalla.

  Read more »
 • ​Jonas Folger kertoo, miksi Marc Marquez on niin hyvä

  Yamaha Tech 3:n saksalaiskuljettaja Jonas Folger on katsellut ihaillen hallitsevan maailmanmestarin Hondan Marc Marquezin otteita tällä kaudella.

  Read more »
 • Valentino Rossi epätoivoisena: “Mestaruudesta puhuminen on nyt typerää”

  Yamahan Valentino Rossi myöntää, että tässä tilanteessa on täysin turha puhua maailmanmestaruudesta yhtään mitään. Yamahan on ensin saatava ongelmansa kuntoon.

  Read more »
MPMAAILMA.FI
 • Jani Rättö kiinni Superbiken mestaruudessa

  Superbiken kärkikaksikko Jani Rättö (nro 98) ja Magnus Collin (nro 90) kisan tiimellyksessä
  Kuva: Sami Salonen)

  Road racingin SM-sarja on yhtä osakilpailua vaille valmis. Viikonloppuna ajettiin Virtasalmen Motoparkissa kauden neljäs SM-viikonloppu ja samalla radalla käydään kahden viikon päästä kauden päätöskilpailut.

  Superbike-luokassa viimeiseen osakilpailuun kohdistuu suuret odotukset, sillä luokan kärjessä pistetaisto on tiukkaa. Jani Rättö on vahvimmin kiinni luokan Suomen mestaruudessa. Tämän viikonlopun kakkostila sekä voitto vievät Yamaha-kuljettajaa pistejohdossa kohti kauden päätöstä. Helpolla kulta ei tule irtoamaan, sillä varsinkin Magnus Collin ja Toni Torpakko tulevat varmasti ahdistelemaan Rättöä lujasti.

  Eilen ajetussa lähdössä Collin rutisti voittoon kovan kamppailun jälkeen, ohittaen Rätön aivan kisan lopulla. Tänään maaliin tultiin päinvastaisessa järjestyksessä mutta jälleen pienellä, vain 0,8 sekunnin erolla. Kolmanneksi ajanut Mika Hautala jäi kaksikosta kymmenisen sekuntia ja eilisen kolmonen, Toni Torpakko oli tänään neljäs.

  Superstock 600 –luokassa tuttu taistelupari Felix Nässi ja Aki Valkila mittelivät jälleen ykköspaikasta. Nässi on ollut kauden vanhetessa kisa kisalta varmemmassa kunnossa ja vei nytkin Virtasalmella molempien päivien voitot.

  Valkila rutisti kaksi kertaa kakkoseksi ja heidän välillään ratkeaa tämän kauden mestaruus. Eilisen kolmonen, Marko Vuorio joutui tyytymään tänään nelospaikkaan, sillä palkintokorokkeen kolmospallille nousi B-luokan voittanut Vertti Takala. Hän on myöskin nostanut vauhtiaan kauden vanhetessa
  ja pystyy nyt jo taistelemaan palkintopallipaikoista.

  B-luokan Suomen Cupissa Takalan vauhti on ylivoimaista ja varmasti ensi kaudella hänet nähdään
  yhtenä superstock 600 –luokan mitalikandidaattina.

  Sivuvaunullisten SM-pisteissä ykköspaikkaa pitää Virtasalmellakin molemmat lähdöt voittanut pari Eero Pärm / Mairon Meius. Vahvana hopeamitalisuosikkina tulee pari Markku Artiola / Kasper Koirikivi.

  Kisan tulokset löytyvät tästä
  <http://www.race-monitor.com/Results/Race/59942>
  Kauden päätöskilpailu ajetaan Virtasalmen Motoparkissa Helsinki Racing Clubin
  järjestämänä 1.-3.9.

  Vertti Takala
  (Kuva: Sami Salonen)

  Read more »
 • Kallio Racingillä voitokas viikonloppu Saksassa

  Niki Tuuli
  Kuva: Yamaha Racing)

  World Supersport –luokan MM-sarja palasi kesätauolta Saksan osakilpailussa. Kallio Racingille lisäjännitystä viikonloppuun toivat luokassa ensiesiintymisensä maailmanmestaruusareenoilla tehneet uudet kisapyörät.

  Niki Tuuli ja uusi Yamaha R6 ovat löytäneet vauhdikkaan yhteisen sävelen kesän testeissä ja viikonlopun harjoituksissa, edellisten kisojen vaikeudet näyttävätkin olevan taaksejäänyttä elämää. Perjantai-iltapäivän harjoituksista lähtien Niki oli mukana kärkikahinoissa ja lauantaina jatkuneet vahvat esitykset veivät miehen eturiviin ja kolmanteen lähtöruutuun sunnuntain kilpailuun.
  Sunnuntaiaamun lämmittelyssä Niki ajoi kolmanneksi nopeimman kierroksen, mutta rikkoi FIM:n sääntöjä (Art. 1.21.2) ajamalla yhdellä kierroksella useita sektoreita liian hitaasti, josta seurauksena siirto 6 pykälää alemmas kilpailun lähtöruudukossa. Niki siis starttasi kisaan yhdeksännestä ruudusta, mutta piti pään kylmänä ja taisteli itsensä lopputuloksissa viidenneksi.

  ”Onnistunut viikonloppu kaikin puolin. Kehitystä on tapahtunut paljon ja viikonloppuna vauhti taas näkyi. Aika-ajoissa kolmas sija oli se mihin olen itse erityisen tyytyväinen. Harmillisesti sain rangaistuksen lämmittelyssä ja tipuin yhdeksänteen lähtöruutuun. Aika kova tuomio omasta mielestäni. Siihen kisa melkein kaatuikin omalta osaltani, ensimmäisellä kierroksella oli ruuhkaa jossa tipahdin yhdenneksitoista. Siitä tosin nousin aika nopeasti sijalle kuusi, mutta kärki oli siinä vaiheessa jo karannut ja ero säilyi melkein samana kisan loppuun asti. Mutta positiivisin mielin tässä ollaan ja katse on jo suunnattuna Portimaoon! Kiitos tiimille ja mukana olleille, askel eteenpäin on otettu ja Portugalissa tärähtää.”, Tuuli vinkkaa.

  Sheridan Morais on ollut tasaisen vahva koko alkukauden, mutta uusi pyörä tuntuu olevan kuin hänelle tehty. Shez keikkui koko viikonlopun tuloslistojen yläreunassa ja kruunasi mainiosti menneet harjoitukset lauantaina ottamalla elämänsä ensimmäisen paalupaikan World Supersport –luokassa, ja teki sen vielä nopeimmalla luokassa koskaan tällä radalla ajetulla kierroksella. Sunnuntain kisassa ei yllättäviltä käänteiltä vältytty ja kilpailu keskeytettiin kolme kierrosta ennen loppua kahden kuljettajan kolaroitua kärkikahnauksen lomassa. Kisan lopputulokseksi julistettiin kierroksen 17 lopun järjestys, joka mentiin Moraisin johdolla.

  ”Tiimin viikonloppu oli kokonaisuudessaan todella onnistunut, oli upeaa palkita koko porukka ensimmäisellä voitolla. Uudet pyörät saatiin mahtavaan iskuun lyhyessä ajassa, siitä iso kiitos koko tiimille.” Morais kertoo, ”Olen hyvin onnellinen ja kiitollinen ensimmäisestä voitostani.”

  World Supersport 300 –luokan kilpailussa Renzo Ferreira oli 23.:s ja Kimi Patova harmillisesti kaatui.

  ”Sain hyvän startin ja ajoin porukassa kaksi kierrosta, kunnes kaveri vieressä kaatui ja vei minut siinä mukana. Harmi homma, että näin taas kävi, mutta nyt käännetään ajatukset kohti seuraava kisaa Portugalissa. Sekin on uusi rata minulle, mutta taistelemaan pisteistä taas lähdetään.” Patova totesi.

  Tallipäällikkö Vesa Kallio:
  ”Kisassa riitti jännitettävää ja tiukkaa vääntöä. Sheridan otti kärkipaikan heti lähdöstä ja vasta ihan viimeisillä metreillä kaverit pääsivät hivuttamaan ohi 18.:sta kierroksella. Kahden kärkiporukan kuskin kolaroitua kisa keskeytettiin ja lopputulos jäi voimaan sitä edeltävältä kierroksella. Tässä vaiheessa Sheridan johti kisaa ja otti siis myös koko kilpailun voiton.”, Kallio kertoo, ”Koko viikonloppu oli upea suoritus sekä Sheridanilta, Nikiltä että tiimiltä. Sheridan ansaitsi voiton loistavan viikonlopun päätteeksi. Tämä teki hyvää koko tiimille ja Sheridanin maailmanmestaruuskamppailulle.”

  Seuraava osakilpailu ajetaan 17.9.2017 Portugalissa.

   

  Tulokset World Supersport –luokka, Lausitzring, Saksa 20.8.2017

  1. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, Yamaha
  2. Kenan Sofuoglu, Turkki, Kawasaki
  3. Lucas Mahias, Ranska, Yamaha
  4. Jules Cluzel, Ranska, Honda
  5. Niki Tuuli, Suomi, Yamaha

  World Supersport MM-sarjan pistetilanne 8/12

  1. Lucas Mahias, Ranska, 121
  2. Kenan Sofuoglu, Turkki, 120
  3. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, 101
  4. Jules Cluzel, Ranska, 88
  5. PJ Jacobsen, USA, 68

  …11. Niki Tuuli, Suomi, 38

   

  Tulokset World Supersport 300 –luokka, Lausitzring, Saksa 20.8.2017

  1. Alfonso Coppola, Italia, Yamaha
  2. Marc Garcia, Espanja, Yamaha
  3. Mika Perez, Espanja, Honda
  4. Robert Schotman, Alankomaat, Yamaha
  5. Scott Deroue, Alankomaat, Kawasaki

  …23. Renzo Ferreira, Brasilia, Yamaha
  …DNF Kimi Patova, Suomi, Yamaha

   

  World Supersport 300 MM-sarja pistetilanne 6/9

  1. Mika Perez, Espanja, 88
  2. Scott Deroue, Hollanti, 86
  3. Marc Garcia, Espanja, 85
  4. Alfonso Coppola, Italia, 82
  5. Borja Sanchez, Espanja, 57

  … 24. Kimi Patova, Suomi, 5

  … Renzo Ferreira, Brasilia, 0

  Read more »
 • Jussi Veräväinen kaasutteli kahteen Euroopan mestaruuteen

  Hyvinkään moottorikerhon Jussi Veräväinen saavutti historialliset kaksi Euroopan mestaruutta samalla kaudella, Englannin Doningtonissa päättyneessä 2017 Europen Vintage Road Race Championship sarjassa.

  Tänä vuonna sarjassa ajettiin Kroatian Rijekassa, Ruotsin Anderstorpissa ja Englannin Doningtonissa, joissa kussakin ajettiin kaksi lähtöä.
  Jussi voitti Euroopan mestaruudet luokissa 2 (alle 200cc) ja luokassa 3 (alle 250cc). Voitot tulivat lopulta selvästi, vaikka taistelu mestaruudesta kummassakin luokassa jäi viimeisiin ajettuihin eriin. Kauden 12 ajetusta lähdöstä Jussi nousi podiumille kymmenen kertaa, kuudella voitolla ja neljällä kakkossijalla.


  – Hyvä kausi kokonaisuudessaan. Vaikka lähtökohta roadracing kauteen kaluston suhteen olikin hyvä, meni alkukausi vielä hienosäätöjä ja rajoja hakiessa. Loppukaudesta olin jo selvästi kilpakumppaneita nopeampi. Syksy jatkuu sivuvaunucrossin parissa yhdessä Juha Tuominiemen kanssa. Seuraavan kisan ajamme Porin sivuvaunucrossin SM:ssä 10.9 , toteaa Jussi Veräväinen.

  Read more »
 • Eemeli Lahti tavoittelee voittoa Cadwell Parkista

  BSB Supersport -sarjassa kilpaileva Eemeli Lahti uskoo lennättävänsä Suzukinsa kärkisijoille haastavalla Cadwell Parkin radalla.

  BSB Supersport -sarjan edellisessä osakilpailussa raivokkaan taistelun jälkeen kaksi podiumpaikkaa tililleen napannut Eemeli Lahti lähtee legendaariselle Cadwell Parkin radalle palkintopallin korkein koroke mielessään.

  – Rata on vähintäänkin mielenkiintoinen ja jälleen uusi tuttavuus. Olen opetellut sitä ahkerasti virtuaalisesti, sekä pelaamalla pleikkarilla että katsomalla videoita, joten nyt ainakin tiedän, mihin suuntaan mutkat kääntyvät, Lahti vitsailee.

  Kapean ja haastavan Cadwell Parkin erityispiirre on moottoriradoille poikkeuksellisen suuri hyppy. Ensikertalaisena Lahti kunnioittaa radan erityispiirteitä, mutta uskoo omaavansa hyvät mahdollisuudet menestykseen.

  – Kokemus radasta on erityisesti täällä tärkeää, mutta toisaalta uskon myös, että jos kaikki menee hyvin, pystyn taistelemaan täälläkin voitosta. Podiumilla olen varmasti, Lahti toteaa päättäväisenä.

  – Enkä ole koskaan ratamoottoripyörällä hypännyt tarkoituksella, mutta nyt tulee sekin koettua, Lahti lopettaa nauraen.

  12 kilpailuviikonloppua käsittävän BSB-sarjan kahdeksas kilpailuviikonloppu järjestetään Englannissa sijaitsevalla Cadwell Parkin radalla 18.-20.8.2017. Eemeli Lahti osallistuu 777RR HRP Suzuki -tiimin Suzuki GSX-R 600:lla BSB Supersport -luokkaan. Luokka ajaa viikonlopun aikana kaksi kilpailulähtöä, lauantain 12 kierroksen sprinttikilpailu starttaa klo 19.15 ja sunnuntain täyspitkä 16 kierroksen kilpailu klo 17.40 Suomen aikaa. Molemmat kilpailulähdöt ovat katsottavissa Eurosport Playerilla.

  Read more »
 • Suomen Motoristit muistuttaa: Junalakko opettaa – moottoripyörä on hyvä ratkaisu työmatkaliikenteeseen

  Eilinen junalakko hankaloitti lopulta varsin vähän työmatkaliikkujien arkea, mutta Suomen Motoristit ry, SMOTO muistuttaa, että moottoripyörä on loistava vaihtoehto päivittäisten työmatkojen kulkemiseen. Sillä matkan tekemiseen eivät lakot vaikuta, ja perille tulet todennäköisesti muutenkin paremmalla tuulella. Lakosta uutisoitaessa kerrottiin mm. että väki lähti normaalia aikaisemmin työmatkalleen ehtiäkseen perille.

  – SMOTO:n keväällä tekemä liikkuvuustutkimus varmisti sen, että moottoripyörä on ruuhkissa ja muutenkin kaikkein nopein liikenneväline, kertoo Suomen Motoristit ry:n puheenjohtaja Marja Kuosmanen. – Lakon vuoksi aikaisemmin matkaan lähteneet olisivat ähkytäyden bussin sijaan voineet lähteä moottoripyörällä normaaliin aikaan.

  – Moottoripyörän edut kaupunkiliikenteessä eivät kuitenkaan lopu pelkkään nopeuteen. Moottoripyörä vie myös vähemmän tilaa parkkeerattaessa. Yhden auton ruutuun mahtuu parhaimmillaan kolme moottoripyörää. Tosin suomalaisen lainsäädännön mukaan jokaisen pyörän pitää maksaa parkkeeraus erikseen.

  Eri tutkimuksissa on myös selvinnyt, että moottoripyörät vähentävät merkittävästi kaupunkialueiden liikenteen tungosta.

  – EU:nkin virallinen kanta on, että moottoripyöräilyä ja yleensäkin moottoroitujen kaksipyöräisten käyttöä pitäisi suosia nimenomaan ruuhkien vähentämiseksi ja ilmansaasteiden pienentämiseksi, Kuosmanen kertoo. – Lisäksi tulee myös moottoripyöräilyn virkistävä vaikutus: varsinkin hyvillä kesäkeleillä työmatkan ajaminen moottoripyörällä on aivan eri asia kuin autossa istuminen. Moottoripyörällä matkansa tehnyt tulee todennäköisemmin hymyillen perille kuin autoilija.

  – Nautiskelkaamme siis hyvistä keleistä myös työmatkoilla moottoripyörän selässä, Kuosmanen kehottaa.

   

   

  Read more »
MOTOUUTISET.FI
 • Good Will Biker -tarroja löytyy jo lähes joka Euroopan kolkalta - Topi ja Anne kotimatkalle
  Topi Rautjoki ja Anne Hartikka lähtivät kuukausi sitten kiertämään Eurooppaa, tarkoituksenaan viedä Good Will Biker -tarra jokaiseen Euroopan maahan. Matka on ollut hyvin vaihteleva säiden puolesta. Välillä vettä on tullut kaatamalla ja välillä matkaa on tehty helteiden takia yöaikaan. Länsi-Eurooppa on jo kierretty ja matka alkaa olla loppusuoralla. Yritimme tavoittaa Topin ja Annen puhelimitse keskiviikkona, jolloin he olivat Sveitsin Alpeilla, mutta puhelinlinja oli niin toivottaman huono, että siirsimme keskustelutuokion torstaille, heidän ollessaan Itävallan puolella ja olimme vielä lyhyesti yhteydessä lauantai-iltana.
  Read more »
 • Moottoripyörällä poliisia paennut ajokiellossa ollut mies loukkaantui vakavasti Kuopiossa
  Kuopiossa sunnuntaiaamuna poliisi yritti tarkastaa epävarmasti moottoripyörällä liikkuneen miehen kunnon, kun tämä lähtikin pakoon. Pako päättyi miehen suistumiseen tieltä ja tämän vakavaan loukkaantumiseen. Myös kyytiläinen kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi.
  Read more »
 • Confederatelta uusi ärjyistä ärjyin limited edition FA-13 Combat Bomber
  Birminghamissa Alabamassa moottoripyöriä valmistava Confederate julkisti eilen uuden tosi rajoitetun sarjan mallin, FA-13 Combat Bomberin. Pyöriä rakennetaan käsityönä vain 13 kappaletta, ja jo ulkonäkökin on "kiinnostava".
  Read more »
 • Cross country: Kytöselle ensimmäinen SM-osakilpailuvoitto Jämsässä
  Motocrossin EM- ja SM-sarjoihin tänä vuonna keskittynyt Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen otti uransa ensimmäisen cross countryn SM-osakilpailuvoiton Jämsässä lauantaina. Hänellä oli tältä vuodelta jo SM-osakilpailuvoitot aikuisten ja nuorten endurossa sekä SM-erävoitto motocrossissa.
  Read more »
 • Road racing: Nässi ja Collin voitokkaina
  Road racingin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Virtasalmella, Motoparkin moottoriradalla. Superstock 600 –luokan kärkikolmikoksi veikkailtiin etukäteen Felix Nässin, Aki Valkilan ja Marko Vuorion trioa. Arvaukset osuivat lauantain kisalähdössä oikeaan. Nässi lähti pitämään kärkipaikkaa hallussaan kisan alusta asti ja venytti hienokseltaan eroa takana tuleviin kierros kierrokselta. Seuraavista sijoista käytiin ankaraa kamppailua. Aki Valkila oli lopulta hitusen Marko Vuoriota nopeampi, ja tässä järjestyksessä saavuttiin ruutulipulle.
  Read more »