Uutisarkisto

SMOTO?

SMOTO_logo_RGB-värit

 

Suomen Motoristit ry (SMOTO) on vuonna 1989 perustettu suomalaisten motoristien, moottoripyöräkerhojen ja järjestöjen yhteenliittymä ja yhteistyöelin, jonka tarkoituksena on valvoa ja edistää suomalaisten motoristien etuja.

SMOTOon kuuluu jäsenkerhojen kautta ja henkilöjäseninä noin 17 000 motoristia. SMOTO huolehtii kaikkien suomalaisten motoristien edunvalvonnasta.

SMOTO on innovatiivinen, puolueeton, aloitteellinen ja vastuullinen moottoripyöräilyn kehittäjä, joka toimii aktiivisesti ja vie eteenpäin kaikkien suomalaisten motoristien asioita ja moottoripyöräilyä.

SMOTOn edunvalvonnan tavoitteena on, että moottoripyöräilyä ei tule rajoittaa enempää kuin liikenneturvallisuuden tai ympäristön kannalta on välttämätöntä.

 

Tästä linkistä LISÄTIETOA (Mitä tehty?) SMOTOsta ja edunvalvonnasta

 


 

Suomen Motoristit ry on jäsenenä seuraavissa järjestöissä:

 

FEMALOGO.jpgFEMA – The Federation of European Motorcyclists’ Associations

FEMA toimii Euroopan kansallisten moottoripyöräjärjestöjen katto-organisaationa. Eurooppalaisena etujärjestönä FEMAlla on hyvät yhteydet ja kontaktit EU toimielimiin sekä vaikuttajiin. FEMA pitää aktiivista yhteyttä muihin moottoripyöräilyä edustaviin organisaatioihin.

http://www.fema-online.eu/

 

NMR – Nordisk Motorsykkel Råd – Pohjoismainen moottoripyöräneuvosto

NMR on keskustelu- ja yhteistyöelin pohjoismaisille moottoripyöräjärjestöille, joiden jäsenet harjoittavat maantieajoa. NMR syntyi 1970-luvun puolivälissä. NMR tukee pohjoismaisten moottoripyöräilijöiden välistä yhteistyötä. NMR:ssä on hieman alle 150 000 jäsentä seitsemässä eri järjestössä, ja se edustaa noin 850 000 pohjoismaista moottoripyöräilijää.

 

ITS_Finland_logo_vari

Älykkään liikenteen verkosto – ITS Finland ry

Älykkään liikenteen verkosto – ITS Finland ry on yhteistyöfoorumi, joka kokoaa yhteen hallinnon, tutkimuksen ja yritysten osapuolet toteuttamaan tieto- ja viestintätekniikkaan perustuvia palveluja ja ratkaisuja liikenteen sujuvuuden, turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamiseksi. ITS tulee sanoista Intelligent Transport Systems and Services eli älykkäät liikenteen menetelmät ja palvelut.

http://www.its-finland.fi/

 

9501383948_d4c16d0711_zLiikenneturva

”Liikenneturva on liikenne- ja viestintäministeriön valvonnassa toimiva julkisoikeudellinen yhdistys, joka toimii valtakunnallisena liikenneturvallisuustyön keskusjärjestönä.” Liikenneturva järjestää esim. kampanjoita ja koulutuksia, jotka vaikuttavat kaikkien tienkäyttäjien turvallisuuteen sekä asenteisiin. SMOTO tuo Liikenneturvan toimintaan ”motoristi näkökulmaa”, sekä tekee Liikenneturvan kanssa yhteistyötä koulutuksessa ja viestinnässä. Liikenneturva järjestää motoristeille esim. EAK-kouluttajakursseja.

http://www.liikenneturva.fi/

 

EHYT_cmykEHYT ry

”Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin.” EHYT ry:llä on toimintaa joka edistää esim. liikenneraittiutta ja -turvallisuutta nuorten parissa. SMOTO tekee EHYT:in kanssa yhteistyössä liikennevalistusta ja -kasvatusta.

http://www.ehyt.fi/

 

HI-Finland-logo-web-bigSRM – Suomen Hostellijärjestö

Jäsenyyden myötä SMOTO pystyy tarjoamaan jäsenilleen Hostellijärjestön jäsenedut.

http://www.hihostels.fi/

 

Untitled-2FIM

 

 

 

 

 

 

ML – Suomen Moottoriliitto ry – Finlands Motorförbund rf

Yhdessä tehtävä kansallinen ja kansainvälinen moottoripyöräilyä koskeva edunvalvontatyö.

http://www.moottoriliitto.fi/

 


 

Klikkaa isommaksi

”Klikkaa” esite isommaksi

SMOTO, flaijeri Sivu 2

”Klikkaa” esite isommaksi

SMOTOn työtä voit seurata esim. lukemalla jäsentiedotteita.

Jäsentiedotteet luettavissa osoitteessa http://www.smoto.fi/?page_id=1515

Lausunnot ja muut julkaisut luettavissa osoitteessa http://www.smoto.fi/?page_id=2780

SMOTOn visio ja strategia luettavissa osoitteessa http://www.smoto.fi/wp-content/uploads/2014/03/SMOTO-2020-Visio-Strategia-RoadMap.pdf