Uutisarkisto

Posts by MSivula

Rakentelet tai et, niin mp-arvan ostaminen kannattaa aina!!

Rakentelet tai et, niin mp-arvan ostaminen kannattaa aina!! Tästä arpakaupoille:

https://www.smoto.fi/?page_id=1178

SMOTO on mukana Porin Motor Show:ssa

SMOTO on mukana Porin Motor Show -näyttelyssä tulevana viikonloppuna (3.-4.3.). Osastolta löytyy tietoa motoristien edunvalvonnasta – niin menneistä saavutuksista kuin nykyisistä ja tulevista haasteistakin.

Myynnissä on tietty myös moottoripyöräarpoja!

Tai tule vaan jutulle, tutustumaan ja moikkaamaan!

Terkuin Marja, Aki ja Keijo

Motouutiset teki jutun SMOTOn puheenjohtajasta, Marja Kuosmasesta

Puheenjohtaja Marja Kuosmanen: SMOTOsta on tullut edunvalvoja, mutta moottoripyöräilläänkö vielä 10 vuoden kuluttua riippuu meistä?

Marja Kuosmanen toimii Suomen Motoristit ry:n (SMOTO) puheenjohtajana nyt neljättä vuotta. Järjestö on ottanut tänä aikana isoja askeleita eteenpäin ja saavuttanut sen motoristien edunvalvojastatuksen, mitä se jo takavuosina tavoitteli. Fokus hukkaantui kuitenkin välillä erilaisten kokoontumisten ja tapahtumien järjestelyyn.

Tällä hetkellä SMOTO on organisaatio, joka kutsutaan mukaan keskusteluihin silloin, kun halutaan tietää, mitä mieltä moottoripyöräilijät ovat asioista, oli sitten kysymys omavalmistepyöristä tai ajokorttilainsäädännön muutoksista tai vaikkapa siitä, miten moottoripyöräily muuttuu tulevaisuudessa tai miten moottoripyörät pitäisi ottaa huomioon liikennejärjestelmässä silloin, kun autonomisesti ajavat autot ilmestyvät kadulle.

Paitsi SMOTOn ohjaamista kohti motoristien aseman parantamista, Marja Kuosmanen on itsekin – tietenkin – motoristi, ja ollut mukana SMOTOn toiminnassa jo pidemmän aikaa.

Kun tähän vielä lasketaan mukaan se, että hän jokin aika sitten täytti pyöreitä vuosia, niin on juuri oikea hetki tehdä hänestä henkilökuva, johon Marjan itsensä lisäksi on haastateltu myös muita SMOTOn vaikuttajia, ja kysyä, mitä moottoripyöräily hänelle merkitsee.

Lue koko juttu Motouutisten sivuilta klikkaamalla tästä.

Verta pakkiin hallitusti 2018 ja 2017-tulokset

Verta pakkiin hallitusti 2018 ja 2017-tulokset

Verta pakkiin hallitusti 2018 on ajalla 1.2.-28.10.2018. SMOTOn verikampanjointi alkoi 1998 eli 20 vuotta sitten ja tämä on 21. haastekampanja. Kampanja on tarkoitettu SMOTOn jäsenkerhoille ja kaikille muillekin, jotka tähän haluavat osallistua! Perinteisenä tavoitteena on 1000 hallittua luovutusta ja lisäksi tavoittelemme samalla myös saada mahdollisimman monta uutta verenluovuttajaa ja Kantasolurekisteriin liittyjää.

Oheisessa tiedostossa on myös tulokset 2017-verikampanjasta, joka oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tiedoston lopusta löytyy 2018-lomakepohja kerhoille. Tämä 5-sivuinen tiedote löytyy myös Veripalvelun paikallistoimistoista.

Lue lisää: https://www.smoto.fi/?page_id=2536

SMOTO on mukana MP18-messuilla

SMOTO on mukana Helsingin Moottoripyörämessuilla!

Löydät meidät osastolta 6G70.

Osastolla on koko messujen ajan SMOTOn hallituslaisia, joten se on hyvä paikka käydä tutustumassa ja kyselemässä viimeisimmät edunvalvonnan tuulet. Tai kertomassa mikä ehkä huolettaa tai mitä toivoisit SMOTOn tekevän.

Tai tule vaan moikkaamaan ja jutustelemaan vaikka tulevan ajokauden suunnitelmista.

 

 

 

 

 

 

 

 

Osallistu messuarvontoihin SMOTOn osastolla:
– 5 kpl Eckerö Linen risteilylahjakortteja
– Jukka-Tukun lahjakortti (30€) ja pipoja (10 kpl) – Jukka-Tukku Oy pukee teidät päästä  varpaisiin!
– 1 kpl Silja Linen risteilylahjakortti, 2 hlö Tallinnan risteily Deluxe-luokassa

Palkinnot arvotaan sunnuntaina hieman ennen messujen sulkeutumista. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja sovitaan palkinnon toimittamisesta.

Moottoripyöräarpojen kauppa käynnistyy messuilla – muista, että arpoja on vain 4000 kpl ja jollain niistä voittaa tuliterän prätkän, arvoltaan jopa n. 18 000 euroa. Lisäksi on risteilylahjakortti, kylpyläviikonloppuja ja monia muita hyviä oheispalkintoja. Arpa maksaa 10 EUR.
Katso tästä voittopyörien kuvat, oheispalkintoluettelo ym: https://www.smoto.fi/?page_id=4372
Samalla sivulla alkaa arpojen nettimyynti 2.2.2018.

SMOTOn osastolla on myös näiden edustajat tavattavissa:
– MoTukka – motoristin kriisipalvelu http://motukka.fi/
– Verta Pakkiin verenluovutuskamppanja
– MKKV eli Motoristit Koulukiusaamista Vastaan (la ja su) https://mkkv.fi/
– Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä 2018 http://www.hymyilevamotoristi.fi/

Jaamme osastolla myös SMOTO-tarroja jäsenillemme. 

 

SMOTOn Facebook-sivuilla tapahtuu koko messujen ajan!!

Lisäksi arvomme kaksi Eckerö Linen risteilylahjakorttia heti messujen jälkeen SMOTOn Facebook-sivujen tykkääjien kesken joten käypä samoin tein tykkäämässä!

https://www.facebook.com/SuomenMotoristitRy/

Nähdään messuilla!!

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta

Suomen Motoristit onnittelee lämpimästi 100-vuotiasta Suomea

SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmanen välittää Suomen Motoristit ry:n onnittelut 100-vuotiaalle Suomelle.

Katso video Youtubestä klikkaamalla tästä

SMOTOn asiantuntija oli Liikenne- ja viestintävaliokunnan kuultavana

SMOTOn kumppanuusjohtaja Veli-Pekka Ratinen

SMOTOn asiantuntija Veli-Pakka Ratinen oli eduskunnan Liikenne- ja viestintävaliokunnan kuultavana torstaina 30.11. Aiheena oli hallituksen esitys eduskunnalle laiksi ajokorttilain muuttamisesta. Lisäksi SMOTOa pyydettiin toimittamaan kirjallinen asiantuntijalausunto ennen kuulemista. Se on luettavissa tästä

SMOTOn asiantuntijarooli on tunnustettu päättäjien taholta. Tämäkin kutsu on jälleen osoituksena siitä, sillä SMOTO oli ainoa moottoripyöräilijöitä edustava taho. Muita kuultavaksi kutsuttuja olivat Liikennevakuutuskeskus, Autoliitto ry, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry, Koneyrittäjien liitto ry, kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki, Paimion kaupunki, johtava asiantuntija Kyösti Orre, Yleinen Teollisuusliitto ry.

Hallitus antoi lakiesityksen eduskunnan käsiteltäväksi ja se oli nyt Liikenne- ja viestintävaliokunnan käsiteltävänä mietintöä varten. SMOTOn ansiosta eduskunnalle annettuun lakiesitykseen on saatu lisättyä motoristeille oleellisena kohtana muutokset ajokorttiluokan korotuksiin. Mikäli eduskunta hyväksyy lain sellaisenaan, jatkossa MP-ajokortin korotuksen voi tehdä suorittamalla pelkkä ajokoe, mikäli kuljettajalla on vähintään kahden vuoden kokemus suoritettavaa luokkaa alemmassa moottoripyöräluokassa. SMOTO perusteli ehdotusta sillä, että kuljettajalla on jo tässä vaiheessa ajokokemusta ja teorian kertaaminen on toistoa.

SMOTO ehdotti valiokunnalle antamassaan lausunnossa myös, että B-ajokortin haltijoille myönnettäisiin A1-luokan (kevytmoottoripyörän) ajo-oikeus käsittelykoe suorittamalla. Tämä mahdollistaisi helpon siirtymisen autoista vähäpäästöisiin kaksipyöräisiin erityisesti kaupunkiliikenteessä. Vuonna 2017 myytävien A1-luokan moottoripyörien kulutus on luokkaa 2,3 l/100 km, joka vastaa CO2-lukemaa 54 g/km.

SMOTO on myös huolissaan nopeasti kohonneesta ajokortin hinnasta, erityisesti mopokortin, ja kannattaa lakiesityksen mukaista pakollisen teoriakoulutuksen vähentämistä ja päällekkäisen koulutuksen poistamista.

Hallituksen esitys on seuraavaksi menossa eduskunnan täysistuntoon ensimmäiseen käsittelyyn, jossa sen sisältöä voidaan vielä mahdollisesti muuttaa valiokunnan mietinnön pohjalta. Lain muutosesityksistä äänestetään ensimmäisessä käsittelyssä. Toisessa käsittelyssä laki joko hyväksytään tai hylätään. Lain voimaantulo vaatii vielä viimeisessä vaiheessaan presidentin hyväksynnän.

SMOTO seuraa lakiesityksen edistystä ja tiedottaa siitä jatkossakin.

SMOTOn 7. Motoparlamentin tallenne on nyt katseltavissa

SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmanen avasi tilaisuuden tervetulotoivotuksin sekä kertomalla lyhyesti Motoparlamentin taustat, tavoitteet ja aiheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paneelikeskustelun alusti FEMAn (motoristien Euroopan kattojärjestö) pääsihteerin Dolf Willigers. Tämän jälkeen käytiin vilkasta ja monipuolista paneelikeskustelua, jossa alan toimijat ja päättäjät pääsivät vaihtamaan mielipiteitään ja tuomaan uusia näkemyksiä siitä, että miten älyliikenne tulee näkymään liikenteessä ja millälailla se lisää liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta ennenkaikkea motoristin näkökulmasta.

 

Paneelissa olivat mukana:

Projektipäällikkö Ilkka Kotilainen, Liikennevirasto
Tieliikennejohtaja Marko Sillanpää, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi
Yli-insinööri Mikko Karhunen, Liikenne- ja viestintäministeriö
Asiantuntija Hannu Kyyhkynen, Kaupan liitto
Kansanedustaja Markku Eestilä, Liikennejaosto
Kansanedustaja Jukka Kopra, Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen
Kansanedustaja Jani Mäkelä, Mp Arkadian puheenjohtaja
Kansanedustaja Ari Jalonen, Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja
Projektipäällikkö Harri Santamala, Metropolia-ammattikorkeakoulu
Johtaja Jussi Kaurola, Ilmatieteenlaitos
Älyliikenne-asiantuntija Kari Hanski, Ramboll Finland Oy

Tästä tallenteeseen: https://smoto.videosync.fi/2017-motoparlamentti

Pahoittelemme livelähetyksessä teknisistä syistä johtunutta äänihäiriötä etäyhteydessä, se on tallenteessa korjattu.

 

SMOTOn moottoripyöräily ja älyliikenne -webinaarien tallenteet on julkaistu

SMOTO järjesti 3-osaisen webinaarin, jossa käsiteltiin älyliikennettä motoristin näkökulmasta ja julkaistiin SMOTOn ITS Statement eli lausunto älyliikenteestä.

Webinaareista on tehty tallenteet ja ne on katseltavissa Youtubesta alla olevista linkeistä.

Osa 1: Älyliikenne – mistä oikein on kyse?

Asiantuntijana ja alustajana on projektipäällikkö Jukka Lintusaari, Tampereen yliopisto.
– käydään läpi, että mitä älyliikenne ylipäätään tarkoittaa ja avataan sen käsitteitä.
– miten ja missä älyliikenne näkyy jo nyt ja mitkä ovat sen tulevaisuuden näkymät
Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=fnmP8UqFcoA&t=2937s

Osa 2: Älyliikenteen hyödyt ja uhkat

Asiantuntijana ja alustajana ovat liiketoimintajohtaja Elias Pöyry, Virta Ltd. ja Mika Lauhde 65Security Ltd.
– tuodaan esiin, että miten älyliikenne näkyy nimenomaan motoristin näkökulmasta
– miten älyliikenne tulee lisäämään motoristin turvallisuutta
– moottoripyöräilyn sähköistyminen
– sijaintitiedon jakaminen – valvooko isoveli vai onko siitä sittenkin kuskille hyötyä?
– loppuuko moottoripyöräilyn vapaus?
Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=N1pcjsmbLtE

Osa 3: SMOTOn ITS Statementin julkaisu ja kysymyksiä sekä vastauksia siihen liittyen.

Asiantuntijana ja alustajana on älyliikenne-asiantuntija Kari Hanski, Ramboll Finland Oy
– pureudutaan itse julkaisuun ja sen sisältöön ” SMOTO – Älyliikenteeseen liittyvän toiminnan suuntaaminen”
Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=BifcveMiaO4