Uutisarkisto

Posts in category Jäsenet-Kerhotoiminta

Verta pakkiin hallitusti 2018 ja 2017-tulokset

Verta pakkiin hallitusti 2018 ja 2017-tulokset

Verta pakkiin hallitusti 2018 on ajalla 1.2.-28.10.2018. SMOTOn verikampanjointi alkoi 1998 eli 20 vuotta sitten ja tämä on 21. haastekampanja. Kampanja on tarkoitettu SMOTOn jäsenkerhoille ja kaikille muillekin, jotka tähän haluavat osallistua! Perinteisenä tavoitteena on 1000 hallittua luovutusta ja lisäksi tavoittelemme samalla myös saada mahdollisimman monta uutta verenluovuttajaa ja Kantasolurekisteriin liittyjää.

Oheisessa tiedostossa on myös tulokset 2017-verikampanjasta, joka oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tiedoston lopusta löytyy 2018-lomakepohja kerhoille. Tämä 5-sivuinen tiedote löytyy myös Veripalvelun paikallistoimistoista.

Lue lisää: https://www.smoto.fi/?page_id=2536

IBA Finland järjestää hyväntekeväisyysajon

SMOTOn jäsenkerho Iron Butt Association Finland ry järjestää 5. – 6.8.2017 Hyväntekeväisyysajon, jonka ajotarkastusmaksujen tuotto käytetään Oulun yliopistollisen sairaalan syöpälasten hyväksi.

Konkreettisena tavoitteena on 150 rautaperseajoa kyseisenä viikonloppuna. Tämä mahdollistaa osaston hankkimaan käyttöönsä tarvitsemansa kipupumpun. Rahat saadaan kokoon luovuttamalla näiden ajojen ajotarkastusmaksujen tuotot hyväntekeväisyyteen. Tämä on matka-ajosta pitävälle motoristille loistava tilaisuus osallistua ajamalla hyväntekeväisyyteen.

Lisätietoa tästä: http://keskustelu.ibafinland.fi/viewtopic.php?f=3&t=2627 

IBA Finlandin kotisivut: http://www.ibafinland.fi/

Hymyilevän Motoristin KevätPäivä 2017 Special järjestettiin Mäntsälässä

Moosehead Bikers MCC järjesti Hymyilevän Motoristin KevätPäivä 2017 Specialin Mäntsälässä 21.5.2017. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja lämminhenkinen. Se oli tänä vuonna saatu aikaan huomattavasti nopeammalla aikataululla kun näille normaalisti on varattu.

SMOTO kiittää Mooseja sekä niitä motoristeja jotka tulivat paikalle ja raottivat kukkaronsa nyörejä ymmärtäväisesti tapahtumamaksun verran. Nythän järjestäjiltä puuttui täysin lehden tuottama tulo jolla HMKP normaalisti järjestetään. Tuolla pienellä summalla sai vähintäänkin riittävän vastineen; todella mukavan ja hyvin vedetyn mutkatieajelun kauniissa maisemissa, todella maittavan ja monipuolisen ruuan ja bändin joka soitti hyvää motoristirokkia. Ja ennenkaikkea tapasi paljon Hymyileviä motoristikamuja, uusia ja vanhoja! Kiitos järjestäjille ja kaikille mukana olleille!

Moosehead Bikers MCC:n edustajia ryhmäkuvassa

SMOTOlla oli oma osasto

Letka-ajelu hyvillä mutkateillä kauniissa maalaismaisemassa sai runsaasti kehuja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja raikas ilmahan saa tunnetusti ruokahalun heräämään – ja ruokaa oli vähintäänkin riittävästi sekä se oli todella monipuolista ja herkullista!

 

 

 

 

 

 

 

 

Moosehead Bikers lahjoitti osan tapahtumatuotosta MKKV:lle, samoin se sai muitakin lahjoituksia. Ja puheitakin pidettiin; MKKV:n toimintaa esitteli Marko Saarinen ja Susanna Soppi.

 

 

 

 

 

SMOTO kertoi toiminnastaan, tällä kertaa mikrofonissa oli Veli-Pekka Ratinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MoTukkaa esitteli Marja Suominen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verta Pakkiin -verenluovutuskamppanjasta kertoi Simo Ruuska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paikalla oli motoristeja aina napapiiriltä asti ja sieltä tulleilla neidoillakin oli hymy herkässä!

 

 

 

 

 

Moosehead Bikers MCC:n presidentti Hannu Wathén luovutti kiertovanteen Oulu MC:n Marja Suomiselle

Eli 2018 Hymyillään sitten Oulussa. Oulu MC on silloin järjestäjänä.

Ja tästä kuvagalleriaan:

« 1 annettu 3 »

Hymyilevän Motoristin KevätPäivä 2017 Special Mäntsälässä

SMOTOn jäsenkerho, Moosehead Bikers MCC, järjestää HMKP 2017 Specialin Mäntsälässä sunnuntaina 21.5.2017.

SMOTOlla on paikalla myös oma osasto. Tule vaihtamaan kuulumisia, kyselemään toiminnasta ja vaikka liittymään henkilöjäseneksikin. Myynnissä on myös moottoripyöräarpoja – voita uusi moottoripyörä!!

Kirjoitushetkellä on vielä joitain paikkoja vapaana, joten ilmoittaudu nopeasti!

HMKP 2017 Facebook-sivut: https://www.facebook.com/events/1086380508137077/

HMKP 2017 Internet-sivut: http://www.mooseheadbikers.org/index.php/event/hymyilevan-motoristin-kevatpaiva-hmkp-2017/

Minäkö tarviisin ajoharjoittelua ja -koulutusta?

Kevät koittaa ja autoilijoita muistutetaan huomaamaan motoristit liikenteessä. Kaasukahvaa kutittaa ja tekee mieli kääntää vauhtia kovemmaksi. Mutta kun tiet ovat huonossa kunnossa. Soraa on ja routakuoppaa pukkaa sekä muita yllättäviä tilanteita.

Voinko minä motoristi tehdä mitään oman ”henkiriepuni” hyväksi. Koskaan en ole mihinkään onnettomuuteen joutunut. Vain kerran olen pyöräni kaatanut ja sekin paikoillaan ilman vauhtia. Tiedostan sen, että vahinko tulee yllättäen kuin nurkan takaa. Nopeasti ja huomaamatta. Syy ei ole silloin minussa. Vai voisiko olla? Voinko vaikuttaa siihen?

Ylläolevat asiat huomioiden osallistuin MC Kokoomuksen järjestämään ruosteenpoistokoulutukseen. Koulutuksen vastuuopettajana oli Ducati Club Finlandista (DCF) Jouni Heikola. Koulutuksessa oli mukana myös Turun Moottoripyöräilijöiden (TuMP) jäseniä. Koulutus järjestettiin maksullisella, muulta liikenteeltä suljetulla aidatulla aluella. Tietysti osallistumishaluni pohjalla oli myös silkka uteliaisuus. Edellisestä ruosteenpoistokoulutuksesta kun oli aikaa jokunen vuosi. Onko tästä hyötyä vai silkkaa ajan- ja rahanmenoa?

 

Miten Sinä pidät jalkoja ajaessasi?

Koulutus järjestettiin auringon suosiessa kuivalla asfaltilla. Alussa oli yli ½ h mittainen teoriaosuus, jossa käytiin läpi fysiikan lakeja jotka koskettavat MP:n hallitsemista. Käytiin läpi ajoasento, kuljettajan painopisteen muuttaminen ja sen merkitys. Lopuksi oli yli 5 tuntia käytännön ajoharjoitustilanteita.

 

 

 

 

Ensimmäisenä harjoiteltiin katseen merkitys ja suunta eri ajotilanteissa. Moottoripyörän kääntäminen ja suunnan muuttaminen hitaassa vauhdissa. Käytännön ajoharjoitus vastasi tilannetta, jossa joutuu ajamaan ruuhkassa hitaasti pysähdellen ja kääntymään seuraavasta risteyksestä hitaalla vauhdilla tai väistämään estettä edessä. Hidasajossa käytössä oli vain takajarru. Osalle koulutettavia pelkkä takajarrun käyttäminen hidasajossa oli uutta.

Minne katse? Sinne MP menee

Toisena harjoituksena oli pujottelurata. Radalla korostuu katseen käyttö ja suunta. Tuolla valmistauduttiin nopeampivauhtiseen harjoitteluun, mutta ennen sitä harjoiteltiin jarrutus pelkällä takajarrulla. Keskustelua herätti erilaiset jarrutyypit ja niiden toimivuus. Osallistujat saivat kokeilla omalla pyörällään eri vauhdeissa, eri tavalla tehtyjä jarrutuksia. Kaikki osallistujat yllättyivät pelkän takajarrun tehosta ja toimivuudesta. Jopa ABS jarrulliset pyörät pysähtyivät nätisti pelkällä takajarrulla. Pelkällä jarrukahvalla ABS jarrutuksella pyörän perä nousi verrattuna yhdistettynä polkimella takajarrutukseen. Turvallinen, tehokas jarrutus vaatii onnistuakseen oikean ajoasennon.

Luonnollinen osa ajamista on nopeat ja yllättävät väistöt. Mutkan takana kun saattaa vaania routakuoppa, joku avaa edessä kadun varteen pysäköidyn autonoven tms. Koulutuksen loppu läheni ja harjoitteena oli nopeat työntöohjaukset. Nopeus 40 km/h ja terävällä työntöohjauksella väistö sekä paluu takaisin ajolinjalle. Yllättävän helppoa kun harjoittelee ja joku seisoo vieressä sekä ohjeistaa korjaamaan virheitä.

Minne päin kääntyy?

Lopulta osallistujat pääsivät ajamaan pientä mutkarataa. Radalla korostui katseen kääntö ja sen merkitys. Jos ei toiminut aiemmin opetettujen ohjeiden mukaan niin vauhti tippui ja MP:n ohjautuvuus kärsi. Rata oli taitavasti suunniteltu ja mitoitettu. Se suorastaan pakotti käyttämään edellä harjoiteltuja taitoja.

 

 

 

 

Eri kerhojen koulutukset poikkeavat toisistaan. Kerhoilla on erilaisia koulutusportaita, joita voi edetä aina vaativampiin ”luokkiin”. Kannattaa tutustua etukäteen koulutusta tarjoavan kerhon toimintaan ja koulutuksen sisältöön. Yllämainuttu esimerkkikoulutus oli DCF:n ruosteenpoistokoulutuksesta. Muilla kerhoilla saattaa vastavaa koulutus poiketa kerrotusta.

DCF on ollut mukana SMOTOn koordinoimassa kouluttajakoulutus kehitysryhmässä, kehittämässä kouluttajakoulutusta. DCF kehittää itse omaa kolmivaiheista kuljettajakoulutusta.

Loppupalaverissa kaikki osanottajat olivat tyytyväisiä ja useammat oppivat jotain uutta. Kukaan ei pitänyt vapaaehtoista ruosteenpoistokoulutusta turhana. Kaikki saivat uusia oppeja ja niksejä tuleville MP -ajeluille.

Jokainen osallistuja koki saaneensa sijoitetulle rahalle ja ajalle hyvän vastineen.

 

Artikkeliin liittyvät linkit:

POP Vakuutukselta SMOTOn jäsenille 20% alennus kaskovakuutuksista!

Jälleen uusi ja hyvä jäsenetu! POP Vakuutus tarjoaa SMOTOn jäsenille 20% alennuksen moottoripyörän kaskovakuutuksista!!
https://www.popvakuutus.fi/autovakuutus/moottoripyoravakuutus

Etkö ole vielä jäsen? Käy liittymässä, niin saat tämän ja muut jäsenedut käyttöösi, lisäksi liittymisetuna vielä Hanx:lta -25% kertaostosta verkkokaupassa tai liikkeessä! https://www.smoto.fi/?page_id=158

Bay City Bikers MCC järjestää MPEAK-kurssin

SMOTOn jäsenkerho Bay City Bikers MCC Lahdesta järjestää lauantaina 13.5.2017 ennakoivan ajon koulutuksen ja ”ruosteenpoistokurssin” Orimattilan Pennalassa.

Hinta vain 40€. Koulutus sisältää MPEAK-kouluttajan pitämän teoriaosuuden ja ajoharjoittelua suljetulla alueella. Hintaan kuuluu myös sämpyläkahvit.

Koulutus sopii sekä aloittelijoille että pitkään moottoripyöräilyä harrastaneille.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset sähköpostilla: baycitybikers (at) gmail.com

Kerhon kotisivut: http://www.bcb.fi/

Vappuparaati Raumalla

SMOTOn jäsenkerho järjestää Vapunpäivänä (1.5.2017) Vappuparaatin Raumalla ja toivottaa motoristit tervetulleeksi seuraavasti:

Huomaa Motoristi Liikenteessä 2017

St.Martin’s Mc Club, RAMP ja SMOTO järjestävät 22.4. tapahtumapäivän yhteistyökumppaneidensa kanssa Raision ABC:n pihalla jossa on mahdollista päästä mm. moottoripyörän kyytiin, ihailemaan paloautoa, poliisimoottoripyörää, katsomaan kuorma-auton hytistä kuinka helposti moottoripyörä häviää kuolleisiin kulmiin sekä paljon muuta mukavaa.

Tapahtumaan tulee myös paljon moottoripyöräilijöitä joten myös niitä pääsee ihastelemaan.

Tapahtumapäivä on suunnattu koko perheelle ja on kävijöille maksuton.

Linkki tapahtuman sivulle http://www.huomaamotoristiliikenteessa.fi

Ennakoivan ajon kurssi Kauhavan lentokentällä

Kauhavan lentokentällä järjestetään 6.-7.5.2017 (la-su) moottoripyöräilyn ennakoivan ajon kurssi (MPEAK). Kurssin sisältö perustuu Liikenneturvan MPEAK-aineistoon ja kouluttajina ovat Liikenneturvan kurssit käyneet kokeneet kouluttajat. Lue lisää: http://mcharma.net/

Onko SMOTOn jäsenkerhollanne myös ennakoivan ajon kurssi jonne mahtuu vielä? Ilmoita siitä marja.kuosmanen (ät) smoto.fi niin saat mainoksen tänne ja Facebookkiin.