Uutisarkisto

Posts in category Jäsenet-Kerhotoiminta

SMOTOn jäsenenä sinäkin voit osallistua FIM ralleihin ja muihin FIM kokoontumisiin

SMOTOn jäsenet saavat SMOTOn ja Suomen Moottoriliiton
yhteistyösopimuksen mukaisesti osallistua kansainvälisen
moottoripyöräliiton (FIM) vuosittaisiin kokoontumissajoihin. Alla on
tietopaketti FIMin alaisesta FIM Rallystä.

FIM järjestää myös muita tapahtumia jotka pääpiirteittäin ovat samantyyppisiä
kokoontumisia joskin Rallyä pienempiä osallistujamääriltään.
Poislukien Mototour of Nations joka on useampipäiväinen ajotapahtuma
jossa joka päivä ajetaan moottoripyörillä järjestäjän
suunnittelemia retkiä (ei järjestetä joka vuosi ja 2018 järjestelyistä ei ole vielä täsmällistä tietoa). Osassa pienempiä tapahtumia on myös katto osallistujamäärälle (n. 300 hlö).

Lisätietoja saa niin FIMn sivuilta
http://www.fim-live.com/en/fim/the-commissions/touring/ tai
http://www.fim-live.com/en/beyond-sport/topic/tourism/ kuin myös
tapahtumien kotisivuilta https://fim-motocamp2018.com/?page_id=11,
http://fim-meritum2018.com ja http://www.fim-rally2018.com. FIM lipun
alla on tapahtumia moottoripyörämatkailuun liittyen myös muilla
mantereilla.

Katso tästä Touring Finlandia MK ry:n ohjeet: https://www.smoto.fi/wp-content/uploads/2018/03/FIM-Rally-Ensikertalaisen-opas.pdf

SMOTOn kevätkokous ja kerhokonferenssi 2018 pidettiin Seinäjoella

SMOTOn sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 24.3. Seinäjoella Hotelli Fooningissa. Kokouksen järjestelyistä vastasivat SMOTOn jäsenkerhot MC Club Härmä sekä H.O.G. Pohjanmaa Chapter Finland.

 

Ennen kokousta MC Club Härmän puheenjohtaja Asko Peltola esitteli oman kerhonsa ja sen toimintaa. Lisäksi Asko antoi kuvan Isontalon Antista ja Rannanjärvestä sekä Pohjanmaan Tähti -pelin lahjana kerholtaan pyöreitä täyttäneelle SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmaselle.

 

 

 

 

Seuraavan kerhoesittelyn piti H.O.G. Pohjanmaa Chapter Finlandin puheenjohtaja Pentti Lehtinen.

Kevätkokouksen avasi Marja Kuosmanen ja kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Asko Peltola.

 

Kokouksessa esiteltiin toimintakertomus vuodelta 2017, hyväksyttiin tilinpäätös vuodelta 2017 ja kuultiin toiminnantarkastajien kertomus.

Kokoukseen osallistui 15 jäsenkerhoa sekä viisi henkilöjäsentä.

 

 

 

 

 

 

Kokouksen jälkeen Pertti Kemppainen esitteli Rotary MPEAK 2018 -kurssia, joka pidetään Kauhajoen lentokentällä 5.-6.5.2018. Tästä lisää: https://www.facebook.com/RotaryMPEAK/

 

 

 

 

 

 

 

SMOTOn toimintaan kuuluvan MoTukan eli motoristien kriisipalvelun toimintaa esitteli sen toimintakoordinaattori Jyrki Koivujuuri.

Simo Ruuska (kuvassa) kertoi SMOTOn Verta Pakkiin hallitusti -verenluovutuskamppanjan toiminnasta.

 

 

 

 

 

Kerhokonferenssi 2018

Kerhokonferenssin aiheena oli moottoripyöräilyn tulevaisuus ja siihen oli kutsuttu mp-alan asiantuntijoita sekä toimijoita.

Ensimmäisen esityksen piti Moto-Seinäjoen toimitusjohtaja Hannu Pennala. Hän esitteli Moto-Seinäjoen historiaa sekä moottoripyöräilyn kehitystä samalta ajalta. SMOTOa hän kiitteli vuoden takaisesta mp-veron torppaamisesta ja näki sen hyvänä koko mp-alalle ja harrastukselle. Nuorten väheneminen mp-harrastajien määrässä huolettaa ja se näkyy myös myymälässä. Hannu kertoi monipuolisesti näkemyksiään moottoripyörien ja moottoripyöräilyn tulevaisuuden näkymistä.

 

Toisen esityksen piti Moottoripajahankkeen projektipäällikkö Veijo Kiviluoma. Hanke tarjoaa yksilöllistä tukea nuorille ja ohjausta elämään. Veijo kertoi hyvän esimerkin onnistuneesta moottoripajatoiminnasta Lempäälässä. Siellä oli häiriöitä mopoilijoista ja tilanne rauhoittui, kun moottoripajatoiminta alkoi ja pajalla käykin nyt 40-50 nuorta säännöllisesti. Ongelmien ennaltaehkäisy ja vertaistuki ovat hankkeen kantava toiminta-ajatus. Pajat ovat itsenäisiä, vain tietyt säännöt ja yleisperiaatteet yhdistävät toimintaa. MC Club Härmä on käynnistellyt omaa moottoripajatoimintaa nyt alkuvuodesta ja siellä odotetaan toiminnan vilkastuvan, kunhan ajokausi alkaa. Toiminnassa nähdään hyvä keino saada nuoria mukaan kerhojen toimintaan. Tästä lisää Moottoripajahankkeesta: http://nuorikirkko.fi/moottoripaja/

Klikkaa kuvaa päästäksesi juttuun MotOrgin lainapyörästä.

Lopuksi käytiin vilkasta keskustelua ja mielipiteenvaihtoa moninaisista aiheista, niissä vilahtelivat mm. Motoristit koulukiusaamista vastaan -toiminta, Motorg  kertoi hankkimastaan lainapyörästä jolla jokainen yhdistyksen jäsen voi kokeilla moottoripyöräilyä. Moottoripajatoiminnan aloittaminen ja käytännön järjestelyt puhututtivat runsaasti ja Veijo Kiviluoma kertoikin, miten hakea toimintaan rahoitusta kunnilta.

 

Tässä liikennetutkija Janne Saarikosken videotervehdys: https://youtu.be/uRVREaxqiF4.

Janne kertoo näkemyksiään mm. moottoripyörän roolista liikennejärjestelmässä, moottoripyörien kehityksestä ja lisääntyvistä aktiivisista turvajärjestelmistä sekä siitä, että miten mp tulee olemaan älyliikenteen osana. Lisäksi hän pohtii sähkö-mp:n tulemista ja soveltuvuutta esim. työmatkaliikenteeseen.

 

 

 

 

Ja tässä Bike Worldin puheenjohtaja Stefanie Brandt-Tallqvistin videotervehdys: https://youtu.be/qYryN_sJlVo.

Stefanie kertoo mp-alan trendeistä ja digitalisaation tuomista mahdollisuuksista. Trendeissä ovat aiheina aluksi digitalisaatio ja toisena omistamisen uudet muodot esim.  vuokraus, jakamistalous ja MaaS (Mobility as a Service). Kolmantena trendinä tulevat esiin aktiiviset eläkeläiset, joilla on aikaa ja rahaa moottoripyöräillä. Neljäntenä trendinä extreme lajit, jotka kiinnostavat erityisesti nuoria. Stefanie tuo myös esiin mielenkiitoisia näkemyksiä moottoripyöräalan tulevaisuuden kehityksestä.

 

 

SMOTOn Antti Kemppainen teki loppuyhteenvedon ja kertoi nettiin laitetusta kyselystä, jonka aiheena on: Nuoret mukaan moottoripyöräilyyn ja kerhoihin. Käy täyttämässä kysely tästä – se vie vain pari minuuttia: https://goo.gl/forms/MbBS7SdQSkJIvqcf2

Kysely on auki 15.4. asti.

 

 

 

 

Suomen Motoristit kiittää lämpimästi kokoukseen osallistujia, järjestäjiä sekä puhujia.

Verta pakkiin hallitusti 2018 ja 2017-tulokset

Verta pakkiin hallitusti 2018 ja 2017-tulokset

Verta pakkiin hallitusti 2018 on ajalla 1.2.-28.10.2018. SMOTOn verikampanjointi alkoi 1998 eli 20 vuotta sitten ja tämä on 21. haastekampanja. Kampanja on tarkoitettu SMOTOn jäsenkerhoille ja kaikille muillekin, jotka tähän haluavat osallistua! Perinteisenä tavoitteena on 1000 hallittua luovutusta ja lisäksi tavoittelemme samalla myös saada mahdollisimman monta uutta verenluovuttajaa ja Kantasolurekisteriin liittyjää.

Oheisessa tiedostossa on myös tulokset 2017-verikampanjasta, joka oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tiedoston lopusta löytyy 2018-lomakepohja kerhoille. Tämä 5-sivuinen tiedote löytyy myös Veripalvelun paikallistoimistoista.

Lue lisää: https://www.smoto.fi/?page_id=2536

IBA Finland järjestää hyväntekeväisyysajon

SMOTOn jäsenkerho Iron Butt Association Finland ry järjestää 5. – 6.8.2017 Hyväntekeväisyysajon, jonka ajotarkastusmaksujen tuotto käytetään Oulun yliopistollisen sairaalan syöpälasten hyväksi.

Konkreettisena tavoitteena on 150 rautaperseajoa kyseisenä viikonloppuna. Tämä mahdollistaa osaston hankkimaan käyttöönsä tarvitsemansa kipupumpun. Rahat saadaan kokoon luovuttamalla näiden ajojen ajotarkastusmaksujen tuotot hyväntekeväisyyteen. Tämä on matka-ajosta pitävälle motoristille loistava tilaisuus osallistua ajamalla hyväntekeväisyyteen.

Lisätietoa tästä: http://keskustelu.ibafinland.fi/viewtopic.php?f=3&t=2627 

IBA Finlandin kotisivut: http://www.ibafinland.fi/

Hymyilevän Motoristin KevätPäivä 2017 Special järjestettiin Mäntsälässä

Moosehead Bikers MCC järjesti Hymyilevän Motoristin KevätPäivä 2017 Specialin Mäntsälässä 21.5.2017. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja lämminhenkinen. Se oli tänä vuonna saatu aikaan huomattavasti nopeammalla aikataululla kun näille normaalisti on varattu.

SMOTO kiittää Mooseja sekä niitä motoristeja jotka tulivat paikalle ja raottivat kukkaronsa nyörejä ymmärtäväisesti tapahtumamaksun verran. Nythän järjestäjiltä puuttui täysin lehden tuottama tulo jolla HMKP normaalisti järjestetään. Tuolla pienellä summalla sai vähintäänkin riittävän vastineen; todella mukavan ja hyvin vedetyn mutkatieajelun kauniissa maisemissa, todella maittavan ja monipuolisen ruuan ja bändin joka soitti hyvää motoristirokkia. Ja ennenkaikkea tapasi paljon Hymyileviä motoristikamuja, uusia ja vanhoja! Kiitos järjestäjille ja kaikille mukana olleille!

Moosehead Bikers MCC:n edustajia ryhmäkuvassa

SMOTOlla oli oma osasto

Letka-ajelu hyvillä mutkateillä kauniissa maalaismaisemassa sai runsaasti kehuja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja raikas ilmahan saa tunnetusti ruokahalun heräämään – ja ruokaa oli vähintäänkin riittävästi sekä se oli todella monipuolista ja herkullista!

 

 

 

 

 

 

 

 

Moosehead Bikers lahjoitti osan tapahtumatuotosta MKKV:lle, samoin se sai muitakin lahjoituksia. Ja puheitakin pidettiin; MKKV:n toimintaa esitteli Marko Saarinen ja Susanna Soppi.

 

 

 

 

 

SMOTO kertoi toiminnastaan, tällä kertaa mikrofonissa oli Veli-Pekka Ratinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MoTukkaa esitteli Marja Suominen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verta Pakkiin -verenluovutuskamppanjasta kertoi Simo Ruuska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paikalla oli motoristeja aina napapiiriltä asti ja sieltä tulleilla neidoillakin oli hymy herkässä!

 

 

 

 

 

Moosehead Bikers MCC:n presidentti Hannu Wathén luovutti kiertovanteen Oulu MC:n Marja Suomiselle

Eli 2018 Hymyillään sitten Oulussa. Oulu MC on silloin järjestäjänä.

Ja tästä kuvagalleriaan:

« 1 annettu 3 »

Hymyilevän Motoristin KevätPäivä 2017 Special Mäntsälässä

SMOTOn jäsenkerho, Moosehead Bikers MCC, järjestää HMKP 2017 Specialin Mäntsälässä sunnuntaina 21.5.2017.

SMOTOlla on paikalla myös oma osasto. Tule vaihtamaan kuulumisia, kyselemään toiminnasta ja vaikka liittymään henkilöjäseneksikin. Myynnissä on myös moottoripyöräarpoja – voita uusi moottoripyörä!!

Kirjoitushetkellä on vielä joitain paikkoja vapaana, joten ilmoittaudu nopeasti!

HMKP 2017 Facebook-sivut: https://www.facebook.com/events/1086380508137077/

HMKP 2017 Internet-sivut: http://www.mooseheadbikers.org/index.php/event/hymyilevan-motoristin-kevatpaiva-hmkp-2017/

Minäkö tarviisin ajoharjoittelua ja -koulutusta?

Kevät koittaa ja autoilijoita muistutetaan huomaamaan motoristit liikenteessä. Kaasukahvaa kutittaa ja tekee mieli kääntää vauhtia kovemmaksi. Mutta kun tiet ovat huonossa kunnossa. Soraa on ja routakuoppaa pukkaa sekä muita yllättäviä tilanteita.

Voinko minä motoristi tehdä mitään oman ”henkiriepuni” hyväksi. Koskaan en ole mihinkään onnettomuuteen joutunut. Vain kerran olen pyöräni kaatanut ja sekin paikoillaan ilman vauhtia. Tiedostan sen, että vahinko tulee yllättäen kuin nurkan takaa. Nopeasti ja huomaamatta. Syy ei ole silloin minussa. Vai voisiko olla? Voinko vaikuttaa siihen?

Ylläolevat asiat huomioiden osallistuin MC Kokoomuksen järjestämään ruosteenpoistokoulutukseen. Koulutuksen vastuuopettajana oli Ducati Club Finlandista (DCF) Jouni Heikola. Koulutuksessa oli mukana myös Turun Moottoripyöräilijöiden (TuMP) jäseniä. Koulutus järjestettiin maksullisella, muulta liikenteeltä suljetulla aidatulla aluella. Tietysti osallistumishaluni pohjalla oli myös silkka uteliaisuus. Edellisestä ruosteenpoistokoulutuksesta kun oli aikaa jokunen vuosi. Onko tästä hyötyä vai silkkaa ajan- ja rahanmenoa?

 

Miten Sinä pidät jalkoja ajaessasi?

Koulutus järjestettiin auringon suosiessa kuivalla asfaltilla. Alussa oli yli ½ h mittainen teoriaosuus, jossa käytiin läpi fysiikan lakeja jotka koskettavat MP:n hallitsemista. Käytiin läpi ajoasento, kuljettajan painopisteen muuttaminen ja sen merkitys. Lopuksi oli yli 5 tuntia käytännön ajoharjoitustilanteita.

 

 

 

 

Ensimmäisenä harjoiteltiin katseen merkitys ja suunta eri ajotilanteissa. Moottoripyörän kääntäminen ja suunnan muuttaminen hitaassa vauhdissa. Käytännön ajoharjoitus vastasi tilannetta, jossa joutuu ajamaan ruuhkassa hitaasti pysähdellen ja kääntymään seuraavasta risteyksestä hitaalla vauhdilla tai väistämään estettä edessä. Hidasajossa käytössä oli vain takajarru. Osalle koulutettavia pelkkä takajarrun käyttäminen hidasajossa oli uutta.

Minne katse? Sinne MP menee

Toisena harjoituksena oli pujottelurata. Radalla korostuu katseen käyttö ja suunta. Tuolla valmistauduttiin nopeampivauhtiseen harjoitteluun, mutta ennen sitä harjoiteltiin jarrutus pelkällä takajarrulla. Keskustelua herätti erilaiset jarrutyypit ja niiden toimivuus. Osallistujat saivat kokeilla omalla pyörällään eri vauhdeissa, eri tavalla tehtyjä jarrutuksia. Kaikki osallistujat yllättyivät pelkän takajarrun tehosta ja toimivuudesta. Jopa ABS jarrulliset pyörät pysähtyivät nätisti pelkällä takajarrulla. Pelkällä jarrukahvalla ABS jarrutuksella pyörän perä nousi verrattuna yhdistettynä polkimella takajarrutukseen. Turvallinen, tehokas jarrutus vaatii onnistuakseen oikean ajoasennon.

Luonnollinen osa ajamista on nopeat ja yllättävät väistöt. Mutkan takana kun saattaa vaania routakuoppa, joku avaa edessä kadun varteen pysäköidyn autonoven tms. Koulutuksen loppu läheni ja harjoitteena oli nopeat työntöohjaukset. Nopeus 40 km/h ja terävällä työntöohjauksella väistö sekä paluu takaisin ajolinjalle. Yllättävän helppoa kun harjoittelee ja joku seisoo vieressä sekä ohjeistaa korjaamaan virheitä.

Minne päin kääntyy?

Lopulta osallistujat pääsivät ajamaan pientä mutkarataa. Radalla korostui katseen kääntö ja sen merkitys. Jos ei toiminut aiemmin opetettujen ohjeiden mukaan niin vauhti tippui ja MP:n ohjautuvuus kärsi. Rata oli taitavasti suunniteltu ja mitoitettu. Se suorastaan pakotti käyttämään edellä harjoiteltuja taitoja.

 

 

 

 

Eri kerhojen koulutukset poikkeavat toisistaan. Kerhoilla on erilaisia koulutusportaita, joita voi edetä aina vaativampiin ”luokkiin”. Kannattaa tutustua etukäteen koulutusta tarjoavan kerhon toimintaan ja koulutuksen sisältöön. Yllämainuttu esimerkkikoulutus oli DCF:n ruosteenpoistokoulutuksesta. Muilla kerhoilla saattaa vastavaa koulutus poiketa kerrotusta.

DCF on ollut mukana SMOTOn koordinoimassa kouluttajakoulutus kehitysryhmässä, kehittämässä kouluttajakoulutusta. DCF kehittää itse omaa kolmivaiheista kuljettajakoulutusta.

Loppupalaverissa kaikki osanottajat olivat tyytyväisiä ja useammat oppivat jotain uutta. Kukaan ei pitänyt vapaaehtoista ruosteenpoistokoulutusta turhana. Kaikki saivat uusia oppeja ja niksejä tuleville MP -ajeluille.

Jokainen osallistuja koki saaneensa sijoitetulle rahalle ja ajalle hyvän vastineen.

 

Artikkeliin liittyvät linkit:

POP Vakuutukselta SMOTOn jäsenille 20% alennus kaskovakuutuksista!

Jälleen uusi ja hyvä jäsenetu! POP Vakuutus tarjoaa SMOTOn jäsenille 20% alennuksen moottoripyörän kaskovakuutuksista!!
https://www.popvakuutus.fi/autovakuutus/moottoripyoravakuutus

Etkö ole vielä jäsen? Käy liittymässä, niin saat tämän ja muut jäsenedut käyttöösi, lisäksi liittymisetuna vielä Hanx:lta -25% kertaostosta verkkokaupassa tai liikkeessä! https://www.smoto.fi/?page_id=158

Bay City Bikers MCC järjestää MPEAK-kurssin

SMOTOn jäsenkerho Bay City Bikers MCC Lahdesta järjestää lauantaina 13.5.2017 ennakoivan ajon koulutuksen ja ”ruosteenpoistokurssin” Orimattilan Pennalassa.

Hinta vain 40€. Koulutus sisältää MPEAK-kouluttajan pitämän teoriaosuuden ja ajoharjoittelua suljetulla alueella. Hintaan kuuluu myös sämpyläkahvit.

Koulutus sopii sekä aloittelijoille että pitkään moottoripyöräilyä harrastaneille.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset sähköpostilla: baycitybikers (at) gmail.com

Kerhon kotisivut: http://www.bcb.fi/

Vappuparaati Raumalla

SMOTOn jäsenkerho järjestää Vapunpäivänä (1.5.2017) Vappuparaatin Raumalla ja toivottaa motoristit tervetulleeksi seuraavasti: