Uutisarkisto

Posts in category Kilpailut-Koulutus

Minäkö tarviisin ajoharjoittelua ja -koulutusta?

Kevät koittaa ja autoilijoita muistutetaan huomaamaan motoristit liikenteessä. Kaasukahvaa kutittaa ja tekee mieli kääntää vauhtia kovemmaksi. Mutta kun tiet ovat huonossa kunnossa. Soraa on ja routakuoppaa pukkaa sekä muita yllättäviä tilanteita.

Voinko minä motoristi tehdä mitään oman ”henkiriepuni” hyväksi. Koskaan en ole mihinkään onnettomuuteen joutunut. Vain kerran olen pyöräni kaatanut ja sekin paikoillaan ilman vauhtia. Tiedostan sen, että vahinko tulee yllättäen kuin nurkan takaa. Nopeasti ja huomaamatta. Syy ei ole silloin minussa. Vai voisiko olla? Voinko vaikuttaa siihen?

Ylläolevat asiat huomioiden osallistuin MC Kokoomuksen järjestämään ruosteenpoistokoulutukseen. Koulutuksen vastuuopettajana oli Ducati Club Finlandista (DCF) Jouni Heikola. Koulutuksessa oli mukana myös Turun Moottoripyöräilijöiden (TuMP) jäseniä. Koulutus järjestettiin maksullisella, muulta liikenteeltä suljetulla aidatulla aluella. Tietysti osallistumishaluni pohjalla oli myös silkka uteliaisuus. Edellisestä ruosteenpoistokoulutuksesta kun oli aikaa jokunen vuosi. Onko tästä hyötyä vai silkkaa ajan- ja rahanmenoa?

 

Miten Sinä pidät jalkoja ajaessasi?

Koulutus järjestettiin auringon suosiessa kuivalla asfaltilla. Alussa oli yli ½ h mittainen teoriaosuus, jossa käytiin läpi fysiikan lakeja jotka koskettavat MP:n hallitsemista. Käytiin läpi ajoasento, kuljettajan painopisteen muuttaminen ja sen merkitys. Lopuksi oli yli 5 tuntia käytännön ajoharjoitustilanteita.

 

 

 

 

Ensimmäisenä harjoiteltiin katseen merkitys ja suunta eri ajotilanteissa. Moottoripyörän kääntäminen ja suunnan muuttaminen hitaassa vauhdissa. Käytännön ajoharjoitus vastasi tilannetta, jossa joutuu ajamaan ruuhkassa hitaasti pysähdellen ja kääntymään seuraavasta risteyksestä hitaalla vauhdilla tai väistämään estettä edessä. Hidasajossa käytössä oli vain takajarru. Osalle koulutettavia pelkkä takajarrun käyttäminen hidasajossa oli uutta.

Minne katse? Sinne MP menee

Toisena harjoituksena oli pujottelurata. Radalla korostuu katseen käyttö ja suunta. Tuolla valmistauduttiin nopeampivauhtiseen harjoitteluun, mutta ennen sitä harjoiteltiin jarrutus pelkällä takajarrulla. Keskustelua herätti erilaiset jarrutyypit ja niiden toimivuus. Osallistujat saivat kokeilla omalla pyörällään eri vauhdeissa, eri tavalla tehtyjä jarrutuksia. Kaikki osallistujat yllättyivät pelkän takajarrun tehosta ja toimivuudesta. Jopa ABS jarrulliset pyörät pysähtyivät nätisti pelkällä takajarrulla. Pelkällä jarrukahvalla ABS jarrutuksella pyörän perä nousi verrattuna yhdistettynä polkimella takajarrutukseen. Turvallinen, tehokas jarrutus vaatii onnistuakseen oikean ajoasennon.

Luonnollinen osa ajamista on nopeat ja yllättävät väistöt. Mutkan takana kun saattaa vaania routakuoppa, joku avaa edessä kadun varteen pysäköidyn autonoven tms. Koulutuksen loppu läheni ja harjoitteena oli nopeat työntöohjaukset. Nopeus 40 km/h ja terävällä työntöohjauksella väistö sekä paluu takaisin ajolinjalle. Yllättävän helppoa kun harjoittelee ja joku seisoo vieressä sekä ohjeistaa korjaamaan virheitä.

Minne päin kääntyy?

Lopulta osallistujat pääsivät ajamaan pientä mutkarataa. Radalla korostui katseen kääntö ja sen merkitys. Jos ei toiminut aiemmin opetettujen ohjeiden mukaan niin vauhti tippui ja MP:n ohjautuvuus kärsi. Rata oli taitavasti suunniteltu ja mitoitettu. Se suorastaan pakotti käyttämään edellä harjoiteltuja taitoja.

 

 

 

 

Eri kerhojen koulutukset poikkeavat toisistaan. Kerhoilla on erilaisia koulutusportaita, joita voi edetä aina vaativampiin ”luokkiin”. Kannattaa tutustua etukäteen koulutusta tarjoavan kerhon toimintaan ja koulutuksen sisältöön. Yllämainuttu esimerkkikoulutus oli DCF:n ruosteenpoistokoulutuksesta. Muilla kerhoilla saattaa vastavaa koulutus poiketa kerrotusta.

DCF on ollut mukana SMOTOn koordinoimassa kouluttajakoulutus kehitysryhmässä, kehittämässä kouluttajakoulutusta. DCF kehittää itse omaa kolmivaiheista kuljettajakoulutusta.

Loppupalaverissa kaikki osanottajat olivat tyytyväisiä ja useammat oppivat jotain uutta. Kukaan ei pitänyt vapaaehtoista ruosteenpoistokoulutusta turhana. Kaikki saivat uusia oppeja ja niksejä tuleville MP -ajeluille.

Jokainen osallistuja koki saaneensa sijoitetulle rahalle ja ajalle hyvän vastineen.

 

Artikkeliin liittyvät linkit:

Ennakoivan ajon kurssi Kauhavan lentokentällä

Kauhavan lentokentällä järjestetään 6.-7.5.2017 (la-su) moottoripyöräilyn ennakoivan ajon kurssi (MPEAK). Kurssin sisältö perustuu Liikenneturvan MPEAK-aineistoon ja kouluttajina ovat Liikenneturvan kurssit käyneet kokeneet kouluttajat. Lue lisää: http://mcharma.net/

Onko SMOTOn jäsenkerhollanne myös ennakoivan ajon kurssi jonne mahtuu vielä? Ilmoita siitä marja.kuosmanen (ät) smoto.fi niin saat mainoksen tänne ja Facebookkiin.

Moottoripyöräarvonta suoritettiin 10.8.2016 Porissa

MP-arpajaiset 2016 arvonta suoritettiin Porin Poliisilaitoksella 10.8.2016.

Moottoripyörä lähtee arvalle numero 30. Voittajaan on otettu jo yhteyttä.

Muut voittoarpojen numerot löytyvät tältä sivulta.

Kaikkiin voittajiin on otettu yhteyttä.

 

Onnea kaikille voittajille!

cup-1010918_640

Ratamiitti Turussa

IMG_3491 PicTurun Moottoripyöräilijät ry (TuMP) järjesti 12.6.2016 kesän ensimmäisen ratamiitin Turku kartingin radalla Orikedolla. Illan mittaan radalla kävi noin 40 mopoa tai kevytmoottoripyörää.

Ratamiittejä on kesän mittaan neljä kertaa.

Tapahtuma on suunnattu mopo- ja ”kevari” ikäisille. Suljetulla radalla saa ajaa omaan tahtiin ja harjoitella kaksipyöräisen hallintaa vapaammin kuin moottoriradalla tapahtuvassa moottoripyörän ajokoulutuksessa.

Mikroautorata tiukkoine kurveineen soveltuukin hyvin ajotekniikan ja kaksipyöräisen hallinnan harjoitteluun.

”Kaikki kohderyhmään kuuluvat saavat tulla. Ratamiitit ovat maksuttomia eivätkä edellytä minkään kerhon tai yhdistyksen jäsenyyttä” kertoo TuMP:n Toivo Koskinen.

IMG_3488 PicIMG_3480 Pic

 

 

 

 

 

 

Ensimmäiset ratamiitit pidettiin vuonna 2014 useamman järjestäjän yhteistyönä. Silloin toiminta hiipui rahoituksen puutteeseen.

2016 TuMP haki Turun kaupungin nuorisovaltuustolta hankerahoitusta ratamiittien järjestämiseen. Nuorisovaltuusto myönsi ratamiitti hankkeelle 730€ määrärahan. Rahalla saadaan neljä ratamiitti iltaa.

”Hankerahan tavoitteena on aktivoida nuoria toteuttamaan toiminnallisia hankkeita, joista mahdollisimman moni nuori pääsee osalliseksi. Lisäksi hankkeen tulee olla nuorten suunnittelema ja toteuttama.” kertoo Turun kaupungin nuorisosihteeri Mirja Teräs.

IMG_3485 PicIMG_3474 PicIMG_3471 Pic2

 

 

 

 

 

Turussa TuMP on tehnyt jo pitkään yhteistyötä mopomiittien järjestäjien kanssa. TuMp on antanut tilojaan mopomiittien käyttöön. Vetäjät (Liiderit) ovat esim. kokoustaneet TuMP:n tiloissa.

Turussa on tiivis yhteistyö mopomiittien järjestäjien, poliisin ja TuMP:n kesken. Yhteistyö on tuonut lisää nuoria jäseniä TuMP:iin.

“Ratamiiteille on selkeä tilaus. Yhdessä olemisen ja tekemisen lisäksi radalla saa temppuilla ja harjoitella vapaasti, siihen soveltuvassa ympäristössä”, toteaa TuMP:n Elias Ruutti.

IMG_3457Pic2IMG_3461 Pic

 

 

 

 

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Ratamiitti Facebookissa

Turun Moottoripyöräilijät ry

Turun nuorisovaltuusto

 

 

TuMP palkittiin SMOTOn syyskokouksessa 2015 aktiivisesta nuorisotyöstä. Tästä SMOTOn artikkeliin

Motoristiristeily 2015

Ennen GaalaaSuomen Motoristit ry järjesti jokavuotisen Motoristiristeilyn 31.10 – 1.11. Tallink Baltic Queen laivalla.

Gaalan juontaja ja SMOTOn perustajajäseniin kuuluva Kalevi Kankaansyrjä sekä SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmanen

Gaalan juontaja ja SMOTOn perustajajäseniin kuuluva Kalevi Kankaansyrjä sekä SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmanen

SMOTO gaala alkoi heti laivan irrottua satamasta Starlight yökerhossa. Yökerho oli varattu pelkästään motoristien käyttöön.

Gaalan aluksi hallituksen jäsenet Marja Kuosmanen, Jyrki Karuaho ja Jani Immonen kertoivat SMOTOn tilanteesta ja tulevaisuudesta.

SMOTO terveisten jälkeen oli leikkimielinen pallonpujottelukilpailu, johon osallistui SMOTOn hallituksen lisäksi jäsenkerhojen edustajia.

 

 

 

 

Gaalan päätti Simo Ruuskan johdolla, ”Verta pakkiin hallitusti” kampanjan palkintojenjako.

Vuoden 2015 palkitut

Vuoden 2015 palkitut

SMOTOn Verta pakkiin hallitusti 2015-kampanjassa ennätykset! Ajalla 1.2.-23.10. saatiin luovutuksia 878 (2013: 875, 2014: 766), sis. hiutaleluovutukset. Pistekertoimet huomioiden kampanjassa saavutettiin ennätykselliset 969 luovutuspistettä (2013: 957, 2014: 830)!

SMOTO-kerhoista Kraftwolf MC voitti jäsenmäärään suhteutetun pääsarjan 278,1 % (51 luov.p., 16 jäsentä), 2. Rektum MC ja 3. 1909 MCC. Eniten luovutuksia keräsi Lieto MC 2000; 52 kpl! Muiden kerhojen sarjan voitti Toxic MCC ja eniten luovutuksia keräsi Corona MC Club.

Kiitokset kaikille ”Verta pakkiin hallitusti” kampanjaan osallistuneille ja myös Veripalvelun väelle!

Osallistu Verta pakkiin 2015 –kampanjaan 23.10. mennessä!

SMOTOn järjestyksessä 18. Verta pakkiin hallitusti –haastekampanja on edennyt loppusuoralle. Motoristiverta ehtii kuitenkin vielä luovuttaa ja kerholleen ansaita kampanjapisteitä 23.10.2015 asti.

SPR, hymyilevä_tippa PicMyös kerhoihin kuulumattomia motoristeja kannustetaan ojentamaan kätensä. Verta voi luovuttaa ja kampanjaan osallistua Suomen Punaisen Ristin veripalvelutoimistoissa (Helsinki, Espoo, Lahti, Tampere, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Seinäjoki, Oulu) sekä paikallisissa verenluovutustilaisuuksissa kuittaamalla nimensä SMOTO-haastelistaan.

Joka arkipäivä Suomessa tarvitaan lähes 1000 verenluovuttajaa. Luovutettu veri on monille vakavasti sairaille elinehto. Verivalmisteita tarvitaan ympäri vuoden esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuuksien uhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon.

Verta pakkiin -kampanjan avulla on kerätty vuosien varrella tuhansia pusseja verta SMOTOn yli 50 jäsenkerhon jäseniltä. Vuonna 2014 Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu myönsi H. R. Nevanlinna -mitalin Suomen Motoristit ry:lle Veripalvelun periaatteiden ja toiminnan hyväksi annetusta arvokkaasta ja pitkäaikaisesta panoksesta.

Jos verenluovutus on sinulle uutta tai edellisestä kerrasta on aikaa, tutustu luovutusedellytyksiin etukäteen tekemällä nettitesti www.sovinkoluovuttajaksi.fi tai soita infopuhelimeen 0800 0 5801 (ark. 8 -17). Ota mukaan henkilötodistus. Yhdellä luovutuksella voit auttaa jopa kolmea potilasta.


Alle nelikymppisiä miehiä kaivataan Kantasolurekisteriin

Veren kantasolujen siirtoa käytetään hoitona muun muassa leukemiassa eli verisyövässä. Usein kantasolusiirto on potilaan viimeinen toivo parantua sen jälkeen, kun kaikki muut keinot on käytetty. Monille potilaista ei kuitenkaan löydy kudostyypiltään sopivaa luovuttajaa omasta perheestä, jolloin auttajaa etsitään kansainvälisestä rekisteristä. Veripalvelu ylläpitää Suomen Kantasolurekisteriä. Mitä enemmän rekisterissä on jäseniä, sitä useammalla potilaalla on mahdollisuus parantua. Jos olet 18 – 40 -vuotias mies, liity rekisteriin – annat useammalle potilaalle mahdollisuuden elämään! Miehiä on rekisterissä vähemmän kuin naisia, mutta biologisista syistä mies valikoituu luovuttajaksi useammin.

Lue Jarnon kirje Kantasolurekisterin jäsenyyttä harkitseville

Liittymisohjeet

 

Näin osallistut Verta pakkiin -kampanjaan

Mennessäsi luovuttamaan verta, kysy SMOTOn/kerhosi kampanjalistaa Veripalvelun henkilökunnalta. Kuittaa siihen nimesi, kerhosi, päivä ja luovutuksen tyyppi (nimet jäävät vain Veripalvelun tietoon). SMOTOn henkilö- ja kannattajahenkilöjäsenille sekä ”kerhottomille” motoristeille ja moottoripyörättömille on oma sähköinen ilmoituslomake.

Luovutukset kerryttävät kerhollesi pisteitä seuraavasti:

Pisteiden määrä suhteutetaan kerhon jäsenmäärään ja vuoden 2015 parhaat palkitaan jälleen pokaalein SMOTOn Motoristiristeilyllä 31.10.2015. Kerhon verivastaavan tulee lähettää yhteenveto tuloksista ja kerhonsa jäsenmäärä 27.10.2015 mennessä osoitteeseen simo.ruuska@smoto.fi

Katso 2014 kampanjan tulokset

Kiitos, että olet hengenpelastaja!

Lisätietoja: SMOTOn verikampanjavastaava Simo Ruuska simo.ruuska@smoto.fi, 040-8333337 (ilt.) , www.veripalvelu.fi

 

 

Lisää Veripalvelusta:

www.veripalvelu.fi

www.facebook.com/veripalvelu

Twitter: @SPRVeripalvelu

Youtube: Suomen Punainen Risti Veripalvelu

 

(Suomen Punainen Risti, Veripalvelu / KM)

Vuoden 2015 hidasajon mestarit selvillä

DSC_0252Vuoden 2015 SMOTO hidasajokisa pidettiin Konepyöräklubi ry:n järjestämässä Yyteri Meeting tapahtumassa 15.8.2015.

Hidasjokisa ajettiin lauantaina alkuiltapäivästä, auringon paistaessa. Osallistujat saivat harjoitella ensin itsekseen ajosuoritusta. Muutaman harjoituksen jälkeen ajettiin kilpailu, kelloa vastaan.
Kilpailun juontajana toimi Simo Ruuska.

Kilpailuun osallistui kilpailun ulkopuolisena SMOK:n auktorisoima kouluttaja Esa Elo.

Näytösluonteisesti mukana oli sivuvaunullinen moottoripyörä, kuljettajanaan Ranskalainen Christian Bridan.

Hidasajokilpailussa radan pituus on 20 metriä ja leveys 1,5 metriä. Ratojen välissä oli noin 50 sentin levyinen ”turva-alue.” Kisan tarkoituksena oli ajaa rata mahdollisimman hitaasti pysähtymättä. Myös jalan irtoaminen jalkatapilta tai takapuolen nouseminen irti penkistä ovat virheitä, joista sakotetaan.

Kilpailijoiden järjestys lopputuloksissa muodostui pudotuskisan perusteella eli virheitä enemmän tehnyt saattaa olla sijoitukseltaan huonompi, vaikka aika 20 metrin ajamiseen olisikin isompi.

Tuloksissa hitain kuljettajan saama aika.

SUOMEN HITAIN MOTORISTI 2015 tulokset:

  1. Sami Lindh ajalla 45,12 sekuntia
  2. Pekka Lankinen ajalla 27,69 sekuntia
  3. Henri Sharsan ajalla 28,53 sekuntia

 

Lisäksi jaettiin kaksi erikoispalkintoa:

  • Hitaimman palkinto Esa Elo ajalla 1 min 02,66 sekuntia
  • Hitain sivuvaunullinen Christian Bridan ajalla 1 min 27,50 sekuntia

DSC_0323DSC_0211

 

 

DSC_0259DSC_0269DSC_0232

 

 

 

DSC_0272

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Klikkaa kuvat isommaksi)

Vuoden 2016 SMOTO hidasajokisa pidetään Konepyöräklubi ry:n järjestämässä Yyteri Meeting tapahtumassa.

Jalmari Kortesuosta vuoden 2015 Young Rider

Vasemmalta Marja Kuosmanen SMOTO hallituksen puheenjohtaja, Keijo Salakari SMOTO hallitus, Simo Hotti, Jalmari Kortesuo, Tatu Jauhiainen, Pauli Parpala sekä päätuomari Tommi Lumiaho

Vasemmalta Marja Kuosmanen SMOTO hallituksen puheenjohtaja, Keijo Salakari SMOTO hallitus, Simo Hotti, Jalmari Kortesuo, Tatu Jauhiainen, Pauli Parpala sekä päätuomari Tommi Lumiaho

Young Rider of the Year eli YROY 2015 pidettiin lämpimän ja aurinkoisen sään vallitessa Kaanaan moottoriurheilukeskuksessa 15-16. elokuuta 2015.

Pistelaskun jälkeen selvisi, että Jalmari Kortesuo Juupajoelta voitti pääpalkintona olleen Yamaha MT-125 moottoripyörän.

Kilpailun kakkonen oli Simo Hotti Mikkelistä. Kilpailun kakkonen sai palkinnoksi Rukka ajoasun.

Kilpailun kolmanneksi tuli Pauli Parpala Kemistä. Palkinnoksi hän sai MP69 Motoristi Survival tai MAX22 kurssin, valinnan mukaan.

Neljäs palkinto tuli Tatu Jauhiaiselle Helsinkiin. Palkinnoksi hän sai MP69 Motoristi Survival tai MAX22 kurssin, riippuen kumman kilpailun kolmanneksi tullut valitsee.

Kisassa oli tarkoituksena löytää kuluvan vuoden taitavin 16 – 22 vuotias moottoripyörän kuljettaja.

Osallistujia ja tuomaristoa

Osallistujia ja tuomaristoa

YROY kilpailun tarkoitus ei ole keulia eikä driftata vaan liikenteen sääntöjen mukaisesti harjoitellaan sellaisia taitoja, joilla moottoripyörän kuljettaminen helpottuu. Tällaisia harjoituksia ovat mm. hidasajo erilaisilla tienpinnoilla ja erilaisissa paikoissa, kuten esimerkiksi parkkipaikat ja risteykset.
Oleellisin taito moottoripyörän kuljettamisessa on luonnollisesti moottoripyörän pysäyttäminen turvallisesti sekä nopeat väistämiset hätätilanteessa. Jarruttaminen ja väistäminen olivat myös mukana harjoituksina.

Kisaajat tekivät myös itsenäisesti tuomarien valitsemia harjoituksia ja harjoituksen suorittamisen jälkeen tuomarit pisteyttivät jokaisen osallistujan taidon sekä kehittymisen ajamisessa.

 

Lisää vuoden 2015 kilpailusta osoitteessa http://www.yroy.fi/

MP-arpajaisten 2015 päävoitto Susanna Järventaustalle

Päävoiton luovutti Susanna Järventaustalle SMOTOn Marja Kuosmanen

Päävoiton luovutti Susanna Järventaustalle SMOTOn Marja Kuosmanen

SMOTOn MP-arpajaisten päävoittona ollut moottoripyörä matkasi tänä vuonna Susanna Järventaustalle Kurikkaan.

Susanna osti voittoarvan Miia Latva-Kurikalta, joka on myynyt MP -arpoja jo monena vuotena.

Puhelun tullessa ”päivän” myöhässä oli yllätys ollut iso kun kysyttiin, että minkä moottoripyörän valitset. Soittaja oli saanut selittää muutaman kerran, ettei kyseessä ole pilapuhelu ja hän ei valehtele.

Susannan omat ajokokemukset ovat ennen jääneet aikoinaan yhteen mopoajeluun ja sekin loppui päin seinää. Nyt kuulemma alkaa totuttelu ihka omaan ajopeliin.

Voittaja valitsi lopulta Harley-Davidson merkkisen moottoripyörän.

MParpa2015_1MParpa2015_2 

 

 

 

 

 

 

 

Päävoiton luovutus oli 15.8 2015 Porilaisen Konepyöräklubi ry:n Yyteri Meeting tapahtumassa.

 

Arvonta suoritettiin 7.8.2015. Voittajiin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.

Lista voitoista osoitteessa https://www.smoto.fi/?page_id=2410

SMOTO onnittelee kaikkia voittajia ja kiittää arpajaisiin osallistuneita.

Esittelyssä – Motorg ry

MO Sormimoro
Moottoripyora.org-foorumista alkunsa saanut yhteisö on laajentunut ja kasvanut vuodesta 2002. Toiminnan kasvu johti siihen, että 2004 perustettiin Motorg ry. Motorg on SMOTOn suurimpia jäsenyhdistyksiä. Vuoden 2014 lopussa jäseniä oli noin 1200.

Yhdistyksen web-sivusto Moottoripyora.org on maan suosituin moottoripyöräsivusto. Rekisteröityneitä käyttäjiä on yli 30 000 ja sivulatauksia on vuosittain noin 20 000 000.

MotOrg!Yhdistys on valtakunnallinen ja aktiivista toimintaa on useilla paikkakunnilla esim. pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä sekä Oulussa. Yhdistyksen hallituksessa on 11 jäsentä.

 

Vuonna 2015 Motorg järjestää moottoriradoilla ympäri Suomea ratapäiviä 25 kpl ja 3 päivää Gotlandringillä juhannuksena. Ratapäivien lisäksi yhdistyksellä on vuosittain elokuussa kaikille motoristeille avoin .ORG! Summermeeting, jossa vaihtelevan teeman mukaan käsitellään moottoripyöräilyä laidasta laitaan.

Kesäpäivillä on ollut esim. mahdollisuus saada tietoa ja apua MP-säätämiseen, on ”demottu” yleisölle rekan ja MP jarrutustehoa https://www.youtube.com/watch?v=XcPJh_itmBI jne.

Vuoden 2015 .ORG! Summermeeting järjestetään Räyskälän lentokeskuksessa 29.8. Ajokauden päättää marraskuussa järjestettävä .ORG! Goes Tallinn -risteily, joka kerää laivaan noin sata yhdistyksen jäsentä.
MOvarikko3
RATAPÄIVÄT JA KOULUTUS

Nykymuotoinen ratapäivä ja koulutustoiminta sai alkunsa vuonna 2006 ja vuodesta 2007 alkaen on säännöllisesti järjestetty suuren suosion saavuttanutta Ajotaito II- koulutusta. Vuosittain Ajotaito II-koulutukseen osallistuu n. 200 motoristia.

Motorgin ratapäivät tarjoavat mahdollisuuden kaikentasoisille motoristeille päästä harjoittelemaan ohjatusti oman moottoripyörän käsittelyä turvallisissa ja valvotuissa olosuhteissa.

Ratapäivät ovat valvottuja tilaisuuksia, joissa turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Radalla on voimassa selkeät säännöt, osallistujille tarjotaan ajokoulutusta ja vahinkojen varalta paikalla on ambulanssi.

Kaikki voivat osallistua: Väliä ei ole sukupuolella, iällä tai moottoripyörän mallilla ja merkillä.

Kouluttajat Juha Kymäläinen, Tero Hannula ja Mikko Kallio näyttävät Ajotaito 2 koulutuksessa oleville miten ”rakennetaan” oikea ajoasento

Kouluttajat Juha Kymäläinen, Tero Hannula ja Mikko Kallio näyttävät Ajotaito 2 koulutuksessa oleville miten ”rakennetaan” oikea ajoasento

Jyrki Karuaho oli tutustumassa Alastarolla 23.5.2015 pidettyyn ratapäivään jossa oli ajajille neljä eri tasoista ajoryhmää, joista hitain oli hidas ryhmä, jossa järjestettiin ajokurssi Ajotaito 2. Kolme muuta ryhmää olivat keskihidas, keskinopea ja nopea ryhmä.

Ajolinja kaarteessa

Ajolinja kaarteessa

Motorgin aloitteleville motoristeille suunnattu koulutus tähtää parempaan kaarreajotekniikkaan, jota voi soveltaa niin jokapäiväisessä katuajossa kuin varsinaisen rata-ajon pohjana.

Kuljettajille opetetaan toimiva ajoasento, turvalliset ajolinjat, katseen käyttö, tehokas ohjaustekniikka ja rento ajotyyli.

Oikea ajotekniikka helpottaa moottoripyörän hallintaa jokapäiväisessä ajossa, ei vain radalla tai pakkotilanteissa.

 

Motorg:n toimintaan pääset parhaiten tutustumaan sivulla http://www.moottoripyora.org/

Motorg:n tarjoamiin ratapäiviin ja koulutuksiin pääset tutustumaan sivulla http://www.moottoripyora.org/tapahtumat