Uutisarkisto

Lähetä SMOTOlle sähköpostia

Risuja, ruusuja, kysymyksiä, muuttuneet yhteystietosi ym – lähetä meille sähköpostia:

webmaster (ät) smoto.fi

Uutisia Ruotsista

kolariRuotsissa ilmestyvä Västerviks-Tidningen lehti uutisoi, että Ruotsin teillä on kuollut tänä kesänä 13 moottoripyöräilijää. Vastaavasti Suomessa on kuollut 4 moottoripyöräilijää 1-6/2015 aikana. Lehti kertoo, että Ruotsissa on moottoripyöräilijöiden määrä ollut merkittävässä kasvussa viimeiset 5-6 vuotta.

Lehden haastattelema poliisi uskoo tämän olevan yksi syy lisääntyneisiin onnettomuuksiin Ruotsissa.

Poliisin mukaan monet kuljettajat eivät tunne pyöränsä käyttäytymistä ja eivät osaa käsitellä sitä oikein, ja kesällä teiden liikennemäärät ovat suuremmat. Toinen suuri ongelma on, että autoilijat eivät aina ehdi havaita moottoripyöriä, esimerkiksi kun autoilija tulee päätielle STOP-merkin takaa tai kun autoilija on kääntymässä päätieltä vasemmalle.

Liikennettä valvova poliisi uskoo myös, että monet moottoripyöräilijät ajavat liian pitkiä matkoja kerrallaan ilman virkistystaukoja ja voivat siksi menettää keskittymiskykyään muun liikenteen seuraamiseen.

– On erittäin tärkeää pitää useita taukoja moottoripyörämatkoilla. On syytä myös juoda usein vettä, muuten voit väsyä ja tehdä virheitä. Moottoripyöräilijänä sinun täytyy jatkuvasti ajatella omaa turvallisuuttasi ja varmistua, että autonkuljettajat näkevät sinut ja huomaavat mitä olet tekemässä.

Liikennettä valvova poliisi sen sijaan ei usko, että korkeat nopeudet olisivat suurin syy mp-onnettomuuksissa.

– Kun katsotaan ylinopeusrikkomusten tilastoja, niin moottoripyöräilijät eivät ole mitenkään yliedustettuina. Jos moottoripyörällä ajaa kolarin suurella nopeudella, se tietenkin vahingoittaa enemmän verrattuna jos olet autossa. Olet paljon suojaamattomampi ajaessasi moottoripyörällä, ja siksi seuraukset ovat usein paljon vakavampia kertoo poliisi Thomas Danielsson Västerviks-Tidningen lehdessä.

Alkueräinen artikkeli luettavissa osoitteessa http://www.vt.se/nyheter/ovana-forare-ger-fler-mc-olyckor-8404901.aspx
Västerviks-Tidningen on yksi Ruotsin vanhimmista sanomalehdistä.