Uutisarkisto

SMOTO logo
Seuraa Facebookissa
Liity jäseneksi
Motukka

Puheenjohtajan joulutervehdys

Pj joulutervehdys 2015 picHyvät motoristit!

Kuluneen vuoden aikana olen tavannut motoristeja eri puolilla maatamme. Jokainen kohtaaminen ja keskustelu on tuonut minulle uutta näkemystä siitä, mikä on motoristin asema ja paikka Suomessa – ja erityisesti siitä, mihin motoristien edunvalvonta on menossa.

Keskustelut ja kohtaamiset ovat olleet puhuttelevia ja rakentavia, palkitsevinta on ollut kuulla – ja kuunnella – mitä muilla on ollut sanottavaa. Ja sitä odotan jatkossakin. Sillä vastattavana on edelleen se vaikein kysymys: miten SMOTO on ja tulee olemaan jatkossakin vaikuttava tekijä suomalaisessa liikennepolitiikassa ja päätöksenteossa?

Maailman muutos haastaa meitä koko ajan ja välillä rajustikin. Siksi meidän on jatkuvasti asetettava itsellemme uusia kysymyksiä ja kyseenalaistettava totuttujakin toimintatapoja. On selvää, että kohtaamme paljon uutta; liikenteen digitalisaatio, teknologia, älykäs liikenne, ympäristöohjaus, tuotanto- ja työtavat muuttuvat. Muutosten ja uudistusten tekeminen on tunnetusti vaikeaa. Toiminnan tulee elää jatkuvassa globaalissa muutoksessa, niin SMOTOnkin.

SMOTO 2020 -vision ja strategian mukaisesti SMOTOn hallitus on käynnistänyt kehitystoimenpiteiden suunnittelun ja toteuttamisen. Kuluneen vuoden aikana uudistettiin SMOTOn logo ja värimaailma, lisättiin näkyvyyttä, panostettiin vahvasti viestintää, lisättiin viestintätapoja – ja kanavia, tehtiin yhteistyössä Liikenneturvan kanssa motoristien liikenneturvallisuus-kysely. Aktiivista ja määrätietoista edunvalvontatyötä on jatkettu niin verotuksen, vakuuttamisen ja turvallisuuden parissa, on tehty testiajoja sekä panostettu nuorison aktivointiin.

Yhteiskunnallisten verkostojen luominen on SMOTOn edunvalvontatyössä merkittävä tekijä. Sitä kehitetään yhdessä jäsenistön, sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa yhdessä, askel askeleelta. SMOTOn roolia tunnustettuna motoristien edunvalvojana ja moottoripyöräilyn asiantuntijana on saatu vahvistettua merkittävästi kuluneen toimintavuoden aikana.

Merkittävin tapahtuman toimintavuonna oli Motoparlamentti 2015 paneelikeskustelu-tilaisuus, joka kokosi paikalle kaikki merkittävät tieliikenteen päättäjät ja vaikuttajat. Motoparlamentin tuloksena saatiin SMOTO näkyväksi kaikille alan sidosryhmille ”lähes koko asia-arsenaalilla”, ei vain yksittäisellä asialla. Yhteistyövalmiudet todettiin olevan kunnossa kaikilla osallistujilla. Aktiivinen ovien aukaisu moniin yhteistyötahoihin on nyt lähtenyt hyvään vauhtiin, merkittäviä yhteyksiä on jo solmittu monien järjestöjen, viranomaisten ja sidosryhmien kanssa. Yhteistyötä ei ole ilman kumppaneita, tähän tullaan panostamamaan vahvasti jatkossakin. Tulevan vuoden aikana odotamme uusia käytännön hankkeita ja projekteja Motoparlamentin yhteistyötahojen kanssa.

Kulunut vuosi on jättänyt paljon hyviä muistoja, katse on jo kuitenkin ensi vuodessa ja tulevaisuudessa.

Toivotan kaikille SMOTOn jäsenille ja kaikille motoristeille, rauhallista ja lämmintä joulua, sekä turvallisia kilometrejä ajokauttaan jatkaville!

 

Marja Kuosmanen, puheenjohtaja