Uutisarkisto

Lähetä SMOTOlle sähköpostia

Risuja, ruusuja, kysymyksiä, muuttuneet yhteystietosi ym – lähetä meille sähköpostia:

webmaster (ät) smoto.fi

SMOTOn kevätkokous ja kerhokonferenssi 2018 pidettiin Seinäjoella

SMOTOn sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 24.3. Seinäjoella Hotelli Fooningissa. Kokouksen järjestelyistä vastasivat SMOTOn jäsenkerhot MC Club Härmä sekä H.O.G. Pohjanmaa Chapter Finland.

 

Ennen kokousta MC Club Härmän puheenjohtaja Asko Peltola esitteli oman kerhonsa ja sen toimintaa. Lisäksi Asko antoi kuvan Isontalon Antista ja Rannanjärvestä sekä Pohjanmaan Tähti -pelin lahjana kerholtaan pyöreitä täyttäneelle SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmaselle.

 

 

 

 

Seuraavan kerhoesittelyn piti H.O.G. Pohjanmaa Chapter Finlandin puheenjohtaja Pentti Lehtinen.

Kevätkokouksen avasi Marja Kuosmanen ja kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Asko Peltola.

 

Kokouksessa esiteltiin toimintakertomus vuodelta 2017, hyväksyttiin tilinpäätös vuodelta 2017 ja kuultiin toiminnantarkastajien kertomus.

Kokoukseen osallistui 15 jäsenkerhoa sekä viisi henkilöjäsentä.

 

 

 

 

 

 

Kokouksen jälkeen Pertti Kemppainen esitteli Rotary MPEAK 2018 -kurssia, joka pidetään Kauhajoen lentokentällä 5.-6.5.2018. Tästä lisää: https://www.facebook.com/RotaryMPEAK/

 

 

 

 

 

 

 

SMOTOn toimintaan kuuluvan MoTukan eli motoristien kriisipalvelun toimintaa esitteli sen toimintakoordinaattori Jyrki Koivujuuri.

Simo Ruuska (kuvassa) kertoi SMOTOn Verta Pakkiin hallitusti -verenluovutuskamppanjan toiminnasta.

 

 

 

 

 

Kerhokonferenssi 2018

Kerhokonferenssin aiheena oli moottoripyöräilyn tulevaisuus ja siihen oli kutsuttu mp-alan asiantuntijoita sekä toimijoita.

Ensimmäisen esityksen piti Moto-Seinäjoen toimitusjohtaja Hannu Pennala. Hän esitteli Moto-Seinäjoen historiaa sekä moottoripyöräilyn kehitystä samalta ajalta. SMOTOa hän kiitteli vuoden takaisesta mp-veron torppaamisesta ja näki sen hyvänä koko mp-alalle ja harrastukselle. Nuorten väheneminen mp-harrastajien määrässä huolettaa ja se näkyy myös myymälässä. Hannu kertoi monipuolisesti näkemyksiään moottoripyörien ja moottoripyöräilyn tulevaisuuden näkymistä.

 

Toisen esityksen piti Moottoripajahankkeen projektipäällikkö Veijo Kiviluoma. Hanke tarjoaa yksilöllistä tukea nuorille ja ohjausta elämään. Veijo kertoi hyvän esimerkin onnistuneesta moottoripajatoiminnasta Lempäälässä. Siellä oli häiriöitä mopoilijoista ja tilanne rauhoittui, kun moottoripajatoiminta alkoi ja pajalla käykin nyt 40-50 nuorta säännöllisesti. Ongelmien ennaltaehkäisy ja vertaistuki ovat hankkeen kantava toiminta-ajatus. Pajat ovat itsenäisiä, vain tietyt säännöt ja yleisperiaatteet yhdistävät toimintaa. MC Club Härmä on käynnistellyt omaa moottoripajatoimintaa nyt alkuvuodesta ja siellä odotetaan toiminnan vilkastuvan, kunhan ajokausi alkaa. Toiminnassa nähdään hyvä keino saada nuoria mukaan kerhojen toimintaan. Tästä lisää Moottoripajahankkeesta: http://nuorikirkko.fi/moottoripaja/

Klikkaa kuvaa päästäksesi juttuun MotOrgin lainapyörästä.

Lopuksi käytiin vilkasta keskustelua ja mielipiteenvaihtoa moninaisista aiheista, niissä vilahtelivat mm. Motoristit koulukiusaamista vastaan -toiminta, Motorg  kertoi hankkimastaan lainapyörästä jolla jokainen yhdistyksen jäsen voi kokeilla moottoripyöräilyä. Moottoripajatoiminnan aloittaminen ja käytännön järjestelyt puhututtivat runsaasti ja Veijo Kiviluoma kertoikin, miten hakea toimintaan rahoitusta kunnilta.

 

Tässä liikennetutkija Janne Saarikosken videotervehdys: https://youtu.be/uRVREaxqiF4.

Janne kertoo näkemyksiään mm. moottoripyörän roolista liikennejärjestelmässä, moottoripyörien kehityksestä ja lisääntyvistä aktiivisista turvajärjestelmistä sekä siitä, että miten mp tulee olemaan älyliikenteen osana. Lisäksi hän pohtii sähkö-mp:n tulemista ja soveltuvuutta esim. työmatkaliikenteeseen.

 

 

 

 

Ja tässä Bike Worldin puheenjohtaja Stefanie Brandt-Tallqvistin videotervehdys: https://youtu.be/qYryN_sJlVo.

Stefanie kertoo mp-alan trendeistä ja digitalisaation tuomista mahdollisuuksista. Trendeissä ovat aiheina aluksi digitalisaatio ja toisena omistamisen uudet muodot esim.  vuokraus, jakamistalous ja MaaS (Mobility as a Service). Kolmantena trendinä tulevat esiin aktiiviset eläkeläiset, joilla on aikaa ja rahaa moottoripyöräillä. Neljäntenä trendinä extreme lajit, jotka kiinnostavat erityisesti nuoria. Stefanie tuo myös esiin mielenkiitoisia näkemyksiä moottoripyöräalan tulevaisuuden kehityksestä.

 

 

SMOTOn Antti Kemppainen teki loppuyhteenvedon ja kertoi nettiin laitetusta kyselystä, jonka aiheena on: Nuoret mukaan moottoripyöräilyyn ja kerhoihin. Käy täyttämässä kysely tästä – se vie vain pari minuuttia: https://goo.gl/forms/MbBS7SdQSkJIvqcf2

Kysely on auki 15.4. asti.

 

 

 

 

Suomen Motoristit kiittää lämpimästi kokoukseen osallistujia, järjestäjiä sekä puhujia.