Uutisarkisto

Lähetä SMOTOlle sähköpostia

Risuja, ruusuja, kysymyksiä, muuttuneet yhteystietosi ym – lähetä meille sähköpostia:

webmaster (ät) smoto.fi

Positiivista kehitystä moottoripyöräilijöiden onnettomuustilastoissa

Tilastot vuoden 2017 tieliikenneonnettomuuksista on julkaistu. Moottoripyöräilijöiden osalta kehitys on ollut positiivista. Vuonna 2017 tieliikenteessä menehtyi 12 moottoripyöräilijää, joka on pienin lukema vuoden 2000 (10) jälkeen ja rekisteröityjen moottoripyörien määrään suhteutettuna kehitys näyttää vieläkin paremmalta.

Suurin osa MP-onnettomuuksista on yksittäisonnettomuuksia, joiden seurauksena on suistuttu tieltä tai törmätty johonkin. Syynä näihin on usein liian suuri tilannenopeus, liian suuri nopeus taitoihin nähden tai pyörän käsittelyvirhe. Näihin voit itse vaikuttaa käymällä ajotaito- tai ennakoivan ajon koulutuksissa, jotka kehittävät ajotaitojasi ja liikennetilanteiden ennakointikykyä.

N. 20 % kuolonkolareihin joutuneista oli humalassa ja suurin osa vieläpä törkeästi. Mikään ajoneuvo, varsinkaan moottoripyörä, ei ole humalaisen kuljettajan kulkuneuvo. Älä myöskään lainaa pyörää humalaiselle kaverillesi.

Liikenneturvan tilastokatsaus klikkaamalla tästä. (PDF-tiedosto)

Kurssit motoristeille – Kurssikalenteri 2018, klikkaa tästä.