Uutisarkisto

Lähetä SMOTOlle sähköpostia

Risuja, ruusuja, kysymyksiä, muuttuneet yhteystietosi ym – lähetä meille sähköpostia:

webmaster (ät) smoto.fi

Oletko lähdössä Eurooppaan moottoripyörällä? Tutustu ensin tähän

Jo naapurimaidemme moottoripyöräilyä koskevissa säännöissä on eroja. Esim. Norjassa saat käyttää bussikaistaa ja splittailla ruuhkassa. Saksassa ei saa ohittaa moottoritien ruuhkaa pientareen kautta.

Entä missä maassa on pidettävä mukana huomioliiviä? Missä CE hyväksytyt ajohanskat ovat pakolliset? Joissain maissa taas pitää navigaattorista kytkeä pois nopeuskameroista varoittava toiminto. Myös peräkärryä vetäessä nopeusrajoitukset vaihtelevat maittain.

Kannattaa tutustua näihin maakohtaisiin lakeihin etukäteen säästyäkseen monilta harmeilta ja turhilta sakoilta.

FEMAn maakohtainen listaus löytyy tästä klikkaamalla

EU:n listaus ja kännykkäsovellus löytyvät tästä klikkaamalla

Tästä löydät maakohtaiset tiedot erilaisista silta-, tunneli ja moottoritiemaksuista: http://www.tolls.eu/

Italiassa ja Pariisissa on huomioitava myös saaterajoitukset, mikäli olet liikkeellä vanhemmalla moottoripyörällä: http://urbanaccessregulations.eu/. Huomaa, että ainakin Pariisissa, Lyonissa sekä Grenoblessa on myös moottoripyörässä oltava saastetarra, siitä lisää tästä.  Muihinkin Euroopan suuriin kaupunkeihin mennessä kannattaa tarkistaa rajoitukset ja mahdolliset maksut tai vaaditaanko saastetarraa.

Monissa maissa on tiukat melurajat. Pyörän alkuperäiset tai e-hyväksytyt äänenvaimentajat ovat varmin valinta. Muilla putkilla reissuun lähtiessä on syytä tutkia kunkin maan säännöt etukäteen, ettei matka tyssää viranomaisten taholta.

Ainakin Saksassa on teitä, joilla moottoripyörällä ajaminen on kielletty. Löydät ne tästä kartasta.

 

 

 

 

Tähän artikkeliin liittämämme linkit ovat tuoreita ja niitä päivitetään, mutta koska lait muuttuvat niin tieto ei aina siltikään välttämättä ole täysin ajantasaista. Mikäli löydät virheitä tai on muuta lisäinfoa, lähetä sähköpostia webmaster (ät) smoto.fi.