Uutisarkisto

Lähetä SMOTOlle sähköpostia

Risuja, ruusuja, kysymyksiä, muuttuneet yhteystietosi ym – lähetä meille sähköpostia:

webmaster (ät) smoto.fi

Tänään vietetään Prätkällä töihin -päivää

Prätkällä töihin -päivä on maailmanlaajuinen vuosittainen tapahtuma, jonka avulla esitellään moottoripyörän käytön yhteiskunnallisia hyötyjä. Suomessa se järjestetään tänä vuonna 8.6.

Lisätään tietoisuutta. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä suuren yleisön tietoisuutta moottoripyöräilystä ja esitellä moottoripyörällä kulkemisen etuja työnantajille. Samalla pyrkiä vakuuttamaan tiedotusvälineitä moottoripyöräilyn myönteisistä puolista ja kannustaa työmatkalaisia harkitsemaan auton korvaamista moottoripyörällä.

Hyppää satulaan. Prätkällä töihin -päivänä haluamme nähdä mahdollisimman paljon moottoripyöriä Euroopan maanteillä, mutta se onnistuu vain sinun avullasi! Jos ajat työmatkasi yleensä autolla ja käytät moottoripyörääsi vain viikonloppuisin, Prätkällä töihin -päivä tarjoaa mahdollisuuden nauttia työmatkastasi pyöräsi päällä.

Asenteiden muuttaminen. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä tietoisuutta moottoripyöräilystä suuren yleisön ja työnantajien keskuudessa. Samalla pyritään osoittamaan moottoripyörän myönteisiä puolia tiedotusvälineissä ja kannustetaan harkitsemaan moottoripyörää muun työmatkaliikenteen vaihtoehtona. Prätkällä töihin -päivänä osoitamme kuinka paljon parempaa elämä olisi, jos entistä useammat valitsisivat moottoripyörän tai skootterin päivittäiseksi työmatkavälineekseen.

Aja kanssamme

Hyödyt. Moottoripyörä työmatkavälineenä säästää aikaa ja rahaa ja vähentää samalla ruuhkia. Moottoripyörä käyttää yleensä vähemmän polttoainetta kuin auto ja on samalla autoa ympäristöystävällisempi. Moottoripyörä työmatkavälineenä hyödyttää kaikkia tienkäyttäjiä.

Liity meihin. Ota kuva aiheesta ja lähetä meille sähköpostilla Prätkällä töihin -aiheinen kuvasi, julkaisemme niistä mahdollisesti koosteen ensi viikolla. webmaster (ät) smoto.fi – kiitos jo etukäteen 🙂

Anna mennä. Suurin osa Prätkällä töihin -päivän motoristeista on yksin työmatkaansa ajavia kulkijoita, joille moottoripyörän tai skootterin käyttäminen on tietoinen valinta. Kaikilla ei kuitenkaan ole tarvetta työmatkalle juuri sinä päivänä, joten toivomme että he joka tapauksessa hyppäisivät aamulla pyöränsä päälle ja kokoontuisivat vaikka aamukahvin merkeissä.

Mp-alan yrittäjä!

Pyörämäärä ja numerot kasvuun. Olitpa sitten jälleenmyyjä, huoltopalveluiden tarjoaja, kouluttaja tai muu motoristeille palveluita tarjoava yrittäjä, intresseissäsi on tukea aloitteita, jotka tähtäävät pyörien käyttäjien ja pyörämäärän kasvuun.

Tietoisuuden lisääminen. Prätkällä töihin -päivä merkitsee myönteisen tietoisuuden lisäämistä ja tavoitteena on tehdä se mahdollisimman näkyvällä tavalla – saada ihmiset suuremmin joukoin tekemään työmatkansa moottoripyöräillä, skoottereilla ja mopoilla.

FEMA. Prätkällä töihin -päivä on aloite, jota FEMA koordinoi yhdessä jäsenkerhojensa kanssa ympäri Eurooppaa, Suomessa päivän järjestelyissä on mukana SMOTO.

Positiivinen. Prätkällä töihin -päivä tarjoaa alustan, jolla koko moottoripyöräala voi edistää moottoripyöräilyn myönteisiä näkökohtia Euroopassa.

 Työnantaja

Yrityksen ympäristöjalanjäljen keventäminen.  Moottoripyörän, skootterin ja mopon käyttäjien tukeminen auttaa vähentämään ruuhkia ja saasteita ja osoittaa työnantajan olevan kiinnostunut ympäristöasioista. Se voi auttaa yhtiötä vahvistamaan yrityskuvaansa ja osoittamaan yhteiskuntavastuutaan.

Parantaa Henkilökunnan moraalia. Moottoripyörän, skootterin tai mopon käyttäminen työmatkoilla ei pelkästään säästä aikaa ja rahaa, vaan auttaa myös vähentämään ruuhkassa autoilun tai julkisen liikenteen aiheuttamaa stressiä. Tyytyväisempi ja stressittömämpi työntekijä tarkoittaa parempaa tuottavuutta ja vähäisempiä poissaoloja. Motoristit myös yleensä saapuvat työpaikalleen paremmin ajoissa.

Konkreettisia toimia voisivat olla:

Järjestää pelkästään moottoripyörille tarkoitettuja parkkipaikkoja. Niitä voidaan usein luoda muuten käyttämättömiksi jääviin tiloihin. Useissa tapauksissa moottoripyörät, skootterit ja mopot voivat jakaa pysäköintipaikat polkupyöräilijöiden kanssa, mikäli alue on muuten siihen sopiva. Ihanteellisesti parkkipaikassa voisi olla tarjolla kiinteä kaide tai vastaava, johon pyörän voi lukita erillisellä lukolla.

Polkupyöräily on upeaa, mutta. Moottoripyörää, skootteria tai mopoa käyttävän henkilöstön työmatka on usein ihanteellista polkupyörämatkaa pidempi. Heidän tukemisensa on kaikkien edun mukaista ja heille tarjotut edut ovat usein yhtenevät polkupyöräilijöiden kanssa, esimerkiksi se kaide lukitsemista varten

 Turvallisuus harkintaa. Kuten polkupyörät, moottoripyörät ovat suhteellisen helppoja varastaa, mutta tilannetta voidaan edesauttaa vaikka yhteisen pysäköintipaikan kameravalvonnalla.

Vähennä pysäköinti- ja ruuhkaongelmia. Pysäköintitilat ovat yleensä kalliita yleiskustannuksia. Tilojen käyttöä voi tehostaa ja kustannuksia vähentää tukemalla moottoripyörää, skootteria tai mopoa työmatkoillaan käyttävää henkilökuntaa. Kaksipyöräiset vievät vähän tilaa, moottoripyörä mahtuu usein samaan tilaan kuin polkupyörä.

Eli kaiken kaikkiaan. Moottoripyörällä, skootterilla tai mopolla työmatkojaan kulkevien tukeminen auttaa vähentämään päästöjä ja ruuhkia. Siitä on hyötyä kaikille tienkäyttäjille.