Uutisarkisto

Lähetä SMOTOlle sähköpostia

Risuja, ruusuja, kysymyksiä, muuttuneet yhteystietosi ym – lähetä meille sähköpostia:

webmaster (ät) smoto.fi

Suomen Motoristit ry. Väylät & liikenne -tapahtumassa moottoripyörien ja älyliikenteen välisistä kipu- ja hyvinvointipisteistä: ”motoristit eivät ole älyautojen keiloja”

Suomen Motoristit ry:n (SMOTO) esitelmä on otsikoitu ”Moottoripyörät ja älyliikenne”. Esitelmässä korostetaan syitä, miksi moottoroituja kaksipyöräisiä (M2P) ei voi jättää sivuun älyliikenteen ratkaisuja kehitettäessä.

Autonomisesti ajavan auton pitää olla tietoinen liikenteessä liikkuvasta moottoripyörästä. Copyright Connected Motorcycle Consortium

M2P tulee kohdella tasavertaisena liikennemuotona, mutta moottoripyöräilyn vapaus ja motoristien valinnan vapaus tulee säilyttää kaikissa tilanteissa. Moottoripyöräilijät tulee ottaa huomioon kaikissa liikenteen ja siihen vaikuttavien päätösten valmistelussa ja päätöksenteossa.

SMOTO näkee, että pitkällä tähtäimellä motoristit hyötyvät vapaaehtoisten älyliikenteen palveluiden ja järjestelmien tuomisesta moottoripyöriin, kunhan niiden kehittelyssä otetaan riittävällä asiantuntemuksella huomioon moottoripyörien erityisominaisuudet. Se mikä toimii autoissa, ei todellakaan sellaisenaan sovellu moottoripyöriin.

Moottoripyöräilijät eivät liikenteessä ole liikkuvia keiloja, joita autoilijat ja tulevaisuuden robottiautot voivat teilata. M2P ei ole ongelma, vaan ratkaisu tämän päivän ja huomisen liikennepulmiin.

– Tämä on ensimmäinen kerta SMOTOn historiassa, kun pääsemme kertomaan moottoripyöräilystä ja vielä tarkemmin näkemyksemme koko liikennesektorin asiantuntijoille ja päättäjille yhdellä kertaa, SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmanen toteaa.

– SMOTOn uudistettujen Motoparlamenttien sarja saa nyt ansaitsemansa julkisen arvostuksen. Tähän saakka olemme saaneet itse kutsua kuulijamme, mutta nyt kuulijoina ovat yhtä aikaa kaikki tärkeät vaikuttajat, päätöksentekijät ja suunnittelijat, jotka ovat paikalla vapaaehtoisesti.

Moottoroitu kaksipyöräinen ja auto. Copyright Connected Motorcycle Consortium

Suomen Motoristit ry. on suomalaisten moottoripyöräilijöiden edunvalvoja. Se edustaa yli 18 000 motoristia, joista osa on henkilöjäseniä ja osa mukana jäsenkerhojensa kautta.

Väylät ja liikenne 2018 -tapahtuma pidetään Tampere-talossa 5.-6.9.2018. SMOTOn esitelmä kuullaan torstain esitelmäsarjassa ”Digitaalinen murros liikenteessä”, jonka järjestää Älykkään liikenteen verkosto ry – ITS Finland. Tänä vuonna kaksipäiväisessä tapahtumassa on kuusi rinnakkaista ohjelmalinjaa, joissa pidetään yli 90 ammattilaisten ammattilaisille pitämää esitelmää koko väylien ja liikenteen alalta.

Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi, ja siihen odotetaan osallistuvan tuhansia suomalaisen liikenteen asiantuntijoita, päättäjiä kaikilta tasoilta, valtion ja kaupunkien virkamiehiä, tien- ja kadunpidon suunnittelusta ja kunnossapidosta vastaavia sekä poliitikkoja ja alan johtavia suunnittelijoita. Tapahtuman järjestää Suomen tieyhdistys ry.

Linkki tapahtuman sivuille:

https://tapahtumat.tieyhdistys.fi/site/assets/files/1269/v_l5_-6_9_2018ohjelma2.pdf

https://tapahtumat.tieyhdistys.fi/vaylat-liikenne/