Uutisarkisto

Lähetä SMOTOlle sähköpostia

Risuja, ruusuja, kysymyksiä, muuttuneet yhteystietosi ym – lähetä meille sähköpostia:

webmaster (ät) smoto.fi

Tulevaisuuden motoristeille alue käsittelytehtävien harjoitteluun pääkaupunkiseudulle.

SMOTO on neuvotellut yhdessä Vantaan Moottorikerhon, Vantaan Kaupungin sekä VTK Kiinteistöjen kanssa mopojen/moottoripyörien käsittelyradan perustamisesta Vantaan Vauhtipuiston alueelle. Käsittelyrata valmistui syksyllä ja palvelee lähinnä mopokorttia ajavien nuorten ajoharjoittelupaikkana ensi keväästä lähtien. Alueelle on maalattu sekä mopojen että moottoripyörien käsittelytehtävien mitoitukset ja keilojen paikat. Alueelta löytyy myös keilat sekä infotaulu, jossa on piirroksina käsittelytehtävien kulku sekä tutkinnossa vaadittavan suorituksen ohjeistus.

”Kaksipyöräisten käsittelytehtävät muuttuivat viime kesänä, mutta harjoittelumahdollisuudet eivät ole varsinkaan ensimmäistä ajokorttia ajavilla kovin kummoiset. Laillisesti ei oikein saa harjoitella omatoimisesti missään. Mielestäni tähän epäkohtaan oli puututtava”, toteaa SMOTON kumppanuusjohtaja Veli-Pekka Ratinen. ”Neuvotteluyhteyden saaminen kesti oman aikansa, mutta kyllä Vantaan kaupungilla sekä alan toimijoilla oli ymmärrystä ajoharjoittelun tarpeellisuudelle. Vaatimuksia ja kokeita voidaan tiukentaa vaikka kuinka paljon, mutta niiden vaikutukset liikenneturvallisuuteen näkyvät lähinnä vähenevien uusien korttien muodossa. Kilometrit ovat kaksipyöräisillä se juttu, niitä pitää olla. Ajamalla oppii hallitsemaan pyöräänsä. Tätä ei pelkästään ostopalveluilla saavuteta” Ratinen jatkaa. SMOTO on esittänyt ja kirjannut omaan moottoroitujen kaksipyöräisten strategiaansa, että motoristien ja mopoilijoiden liikenneturvallisuutta on kehitettävä sekä koulukseen tulee panostaa ja ajoharjoittelupaikat ovat osa tätä kehitystä.

Klikaa kuvaa niin näet sen isompana.

SMOTO kannustaa kaksipyöräalan toimijoita sekä yhteisöjä olemaan yhteydessä kuntansa päättäjiin ajoharjoittelumahdollisuuksien selvittämiseksi. Aktiivisuus palkitaan parantuneella liikenneturvallisuudella nimenomaan kaksipyöräisten näkökulmasta.

Lisätietoja alueen toiminnasta Vantaan Moottorikerhosta

Vantaan Moottorikerhon tiedote 13.12.2018 – uusi hallitus on valittu (PDF-tiedosto)