Uutisarkisto

Lähetä SMOTOlle sähköpostia

Risuja, ruusuja, kysymyksiä, muuttuneet yhteystietosi ym – lähetä meille sähköpostia:

webmaster (ät) smoto.fi

Perusta oma VERIRYHMÄ ja ole #hengenpelastaja !!!

Motoristien hengenpelastuskampanja ”Verestä hyviä muistoja” käynnissä – tavoitteena 3000 hengenpelastusta

SMOTO haastaa kaikki suomalaiset motoristit hengenpelastajiksi ja luovuttamaan 1.000 pussia verta vuoden 2019 aikana. Kampanjaan voivat osallistua sekä kerhoihin kuuluvat että kuulumattomat motoristit ja myös kaikki motoristihenkiset kansalaiset. Riittää, että luovutat verta ja kerrot osallistuvasi SMOTOn ”Verestä hyviä muistoja” -kampanjaan.

Tämän vuoden kampanja päättyy tänä vuonna 31.10.2019. Jatkossa kampanja-aika on aina kalenterivuosi.

Kampanjaan osallistuminen tapahtuu seuraavasti:

  1. Perustakaa kerhon/kaveriporukan jne. oma VeriRyhmä Veripalvelun nettisivulla osoitteessa https://www.veripalvelu.fi/verenluovutus/yhteisot/ryhmat.
    Sivuston kohdassa ”Näin VeriRyhmä toimii” on tarkemmat ohjeet.

  2. TÄRKEÄ: Merkitkää liittymislomakkeen kohtaan Lisätietoja teksti ”SMOTO”.

  3. Luovuttakaa verta ja mainitkaa luovutuksen yhteydessä oma VeriRyhmänne, jolloin luovutuksenne rekisteröityy omaan VeriRyhmäänne ja samalla SMOTOn Verestä Hyviä Muistoja -kampanjaan.

Jos omaa VeriRyhmää ei ole, voi luovutuksen pyytää rekisteröitäväksi kaikkien motoristien yhteiseen Suomen Motoristit ry:n VeriRyhmään.

Molemmilla tavoilla luovutus tulee rekisteröidyksi SMOTOn ” Verestä hyviä muistoja” -kampanjaan ja luovuttaja voi käyttää ”#hengenpelastaja”-tunnusta.

SMOTO ja SPR:n Veripalvelu jatkavat yhteistyötä

Suomen Motoristit ry eli SMOTO on tehnyt jo pitkään yhteistyötä SPR:n Veripalvelun kanssa. Nyt tuhansien ihmisten hengen pelastanut monivuotinen kampanja, missä motoristit kerhoittain kisaavat luovuttamalla verta, on uudistunut Verestä Hyviä Muistoja -nimen alle. Kampanja tukeutuu SPR:n uuteen tietopalveluun, johon verenluovutukset rekisteröidään ja josta saadaan ajantasainen tieto kampanjan etenemisestä. Kampanjaan liittyy myös kilpailu, jossa aktiivisimmat ryhmät palkitaan. SMOTO ja SPR ylläpitävät kampanjan top-10-listaa, jonka tilannetietoja tuodaan säännöllisesti esiin sosiaalisen median kanavissa.

SMOTO haastaa motoristit – tavoitteena 3.000 hengenpelastusta

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 verenluovuttajaa, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Luovuttamalla verta voit pelastaa toisen ihmisen hengen. Yhdestä luovutuksesta saa avun jopa kolme potilasta.

”Verestä hyviä muistoja” -kampanjan kautta voi myös haastaa toisia ryhmiä mukaan verenluovutukseen ja saada samalla näkyvyyttä omalle Veriryhmälleen.

Seuraa SMOTOn sähköisiä kanavia

”Verestä hyviä muistoja” -kampanja on laajasti esillä SMOTOn sähköisissä kanavissa ja SPR:n kanavissa, Kannattaa laittaa sekä facebook että twitter seurantaan #hengenpelastaja #verestähyviämuistoja ja vierailla säännöllisesti osoitteessa www.smoto.fi.