Uutisarkisto

Lähetä SMOTOlle sähköpostia

Risuja, ruusuja, kysymyksiä, muuttuneet yhteystietosi ym – lähetä meille sähköpostia:

webmaster (ät) smoto.fi

Verestä Hyviä Muistoja

SMOTOn Verestä Hyviä Muistoja -kamppanjan Facebook sivut: https://www.facebook.com/Verest%C3%A4-Hyvi%C3%A4-Muistoja-2334776943212444/ – käy tykkäämässä sivuista!

Motoristien hengenpelastuskampanja ”Verta pakkiin hallitusti” uudistuu – tavoitteena 3000 hengenpelastusta

Suomen Motoristit ry eli SMOTO on tehnyt jo pitkään yhteistyötä SPR:n Veripalvelun kanssa. Nyt tuhansien ihmisten hengen pelastanut monivuotinen kampanja, missä motoristit kerhoittain kisaavat luovuttamalla verta, uudistuu. ”Perusta  siis Veriryhmä”, kehottaa SMOTOn järjestösihteeri Harri Forsberg.

– Yhdessä SPR Veripalvelun kanssa on ideoitu nykyaikainen sähköinen kampanjamuoto, joka tukeutuu SPR:n uuden tietopalvelun käyttöön. Kampanja kutsuu mukaan kaikki suomalaiset motoristit ja kerhot jäsenyydestä riippumatta. Uusi kampanja ja toimintamalli näkyvät teemoilla ”Verestä hyviä muistoja” ja ”#hengenpelastaja”. Samalla SMOTO ja SPR Veripalvelu jatkavat yhteistyötään kahden vuoden jatkosopimuksella, SMOTOn järjestösihteeri Harri Forsberg kertoo.

SMOTO haastaa motoristit – tavoitteena 3.000 hengenpelastusta

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 verenluovuttajaa, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Luovuttamalla verta voit pelastaa toisen ihmisen hengen. Yhdestä luovutuksesta saa avun jopa kolme potilasta.

SMOTO haastaa kaikki suomalaiset motoristit hengenpelastajiksi ja luovuttamaan 1.000 pussia verta vuoden 2019 aikana. Kampanjaan voivat osallistua sekä kerhoihin kuuluvat että kuulumattomat motoristit ja myös kaikki motoristihenkiset kansalaiset. Riittää, että luovutat verta ja kerrot osallistuvasi SMOTOn ”Verestä hyviä muistoja” -kampanjaan.

Perusta oma Veriryhmä

Jokainen kerho, kaveriporukka, työporukka, jne. voi perustaa SPR:n tietopalveluun oman ”Veriryhmän”. Oman Veriryhmän kautta voi osallistua kampanjaan tai oman luovutuksensa voi ilmoittaa SMOTOn Veriryhmään. Molemmilla tavoilla luovutus tulee rekisteröidyksi SMOTOn ” Verestä hyviä muistoja” -kampanjaan ja luovuttaja voi käyttää ”#hengenpelastaja”-tunnusta.
Ohjeet oman Veriryhmän perustamiseksi löydät täältä.

Huom: Liittymislomakkeeseen oman kerhon tai porukan nimi ja lomakkeen lisätieto-kenttään maininta SMOTO.

Jokainen perustettu Veriryhmä osallistuu SMOTOn ”Verestä hyviä muistoja” -kampanjan kilpailuun, jossa aktiivisimmat ryhmät palkitaan. SMOTO ja SPR ylläpitävät kampanjan top-10-listaa, jonka tilannetietoja tuodaan säännöllisesti esiin sosiaalisen median kanavissa.

”Verestä hyviä muistoja” -kampanjan kautta voi myös haastaa toisia ryhmiä mukaan verenluovutukseen ja saada samalla näkyvyyttä omalle Veriryhmälleen.

Seuraa SMOTOn sähköisiä kanavia

”Verestä hyviä muistoja” -kampanja on laajasti esillä SMOTOn sähköisissä kanavissa ja SPR:n kanavissa, Kannattaa laittaa sekä facebook että twitter seurantaan #hengenpelastaja #verestähyviämuistoja ja vierailla säännöllisesti osoitteessa www.smoto.fi.

 

 

 

 

VERTA PAKKIIN HALLITUSTI 2018 PÄÄTTYY – TULOSTIEDOT PALAUTETTAVA

SMOTOn Verta pakkiin hallitusti 2018-kampanja alkoi 1.2. ja päättyy 28.10.2018.
Vuoden 2018-kampanjaohjeet ja 2017-tulostiedot löytyvät tästä.

Kerhojen tuloksia luovutuksista, liittymisistä & rekrytoinneista tulisi ilmoittaa ti 30.10. mennessä (ehtii tuloskilpailuun), mutta niitä voi ilmoitella myös vielä ennen risteilyä pe 2.11. sekä viimeistään su 18.11.2018 mennessä osoitteella simo.ruuska@smoto.fi (nimitietoja ei tarvita). Kerhojen on samalla ilmoitettava jäsenmääränsä lokakuun tilanteen mukaisesti (18-70v). Tarkemmat ohjeet täältä.

Henkilö- ja kannatushenkilöjäsenet sekä muut henkilöt ilmoittavat tuloksensa ensisijaisesti käyttämällä lomaketta http://www.smoto.fi/?page_id=466 (lomakkeella voi ilmoittaa useammankin luovutuskertansa samalla kertaa).

2018-kamppanjan palkintojenjako suoritetaan 3.11. SMOTO-risteilyllä ja julkaistaan myöhemmin SMOTOn sivustolla.

 

 

Verta pakkiin hallitusti 2018 ja 2017-tulokset

Verta pakkiin hallitusti 2018 on ajalla 1.2.-28.10.2018. SMOTOn verikampanjointi alkoi 1998 eli 20 vuotta sitten ja tämä on 21. haastekampanja. Kampanja on tarkoitettu SMOTOn jäsenkerhoille ja kaikille muillekin, jotka tähän haluavat osallistua! Perinteisenä tavoitteena on 1000 hallittua luovutusta ja lisäksi tavoittelemme samalla myös saada mahdollisimman monta uutta verenluovuttajaa ja Kantasolurekisteriin liittyjää.

Oheisessa tiedostossa on myös tulokset 2017-verikampanjasta, joka oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tiedoston lopusta löytyy 2018-lomakepohja kerhoille. Tämä 5-sivuinen tiedote löytyy myös Veripalvelun paikallistoimistoista. Klikkaa tästä

Huom! SMOTOn henkilö- ja kannattajahenkilöjäsenet sekä kerhottomat motoristit ja myös muut, jotka haluavat olla mukana kampanjassa, oli sitten moottoripyörää tai ei. Tehkää luovutusilmoituksenne mielellään tämän erillisen lomakkeen kautta http://www.smoto.fi/?page_id=466

Tuloksena 962 luovutuspistettä eli nousua 11,3 % edellisvuoden luovutuspisteistä!
Pisteet muodostuivat 801 luovutuksesta, joista 1 kantasoluluovutus, uusia verenluovuttajia 31 ja Kantasolurekisteriin liittyjiä 30 tietyillä pistekertoimilla huomioituina. SMOTOn jäsen- ja kannatusjäsenkerhoja osallistui 45, joka on ennätys, ja muita kerhoja 10, yhteensä 57 kerhoa; joka sekin on uusi ennätys!

Menestyneimmät palkittiin SMOTOn syysristeilyllä 4.11.2017. Pääsarjassa luovutusten lukumäärä suhteutettuna kerhon jäsenmäärään kärki muuttui; voiton vei Rektum MC Nurmijärveltä ja Jokioisten moottoripyöräilijät (JMP) tuli toiseksi ja kolmanneksi helsinkiläinen Kraftwolf MC. Eniten luovutuksia teki Lieto MC 2000 uusien kahden edellisen vuoden voittonsa. Rektum MC ja Lieto MC 2000 saivat ansioistaan kierto- ja omat pokaalit sekä Veripalvelun luovuttamat kunniakirjat.

 

 

 

Verikampanja on nyt osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa

SMOTOn Verta pakkiin hallitusti 2017-kampanjalle myönnettiin Suomi 100 -tunnuksen käyttöoikeus ja ehdimme vielä näin mukaan olla osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tämä on merkittävä osoitus kampanjalle ja sitä kautta motoristeillekin Suomen valtioneuvostolta, joka hallinnoi Suomi 100 -hanketta.

Perinteisenä tavoitteena olleen 1000 hallitun luovutuksen lisäksi tavoittelemme samalla myös 100 uutta verenluovuttajaa ja Kantasolurekisteriin 100 uutta liittyjää. Lisätiedot kampanjasta, klikkaa tästä.

Kerhojen toivotaan ilmoittavan kampanjatulostietonsa pikaisesti

Kampanja-aika oli 1.2. – 27.10.2017 ja toivomme tulostietoja pikaisesti (pe 3.11. mennessä ilmoitetut ehtivät tuloskilpailuun), mutta niitä voi ilmoittaa/tarkentaa vielä 21.11.2017 saakka. Nyt Suomi100 -juhlavuoden myötä erityisesti kerhojen toivotaan vielä aktivoituvan kysymään jäsenistöltään; veri- ja hiutaleluovutukset, Kantasolurekisteriin liittymiset, rekrytoinnit verenluovuttajaksi ja/tai liittyjäksi Kantasolurekisteriin (myös aiemmat) sekä kantasoluluovutukset (milloin tahansa luovuttanutkin).

Kerhon tulee lähettää näistä tulosyhteenvedot (nimiä ei tarvita) ja jäsenlukumäärä (18-70v) kampanjavastaavalle simo.ruuska@smoto.fi. Tarkempia ohjeita tulostietojen keräämisestä löydät oheisesta liitteestä.

Kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille ja sitä eteenpäin vieneille niin tänä vuonna kuin aikaisempinakin vuosina, sekä myös tulevaisuudessa.

Hyvää syystalven jatkoa sekä hallittuja luovutuksia & liittymisiä toivottaen
Simo Ruuska
kampanjavastaava
Verta pakkiin hallitusti 2017 – SMOTOn verenluovutuskampanja

 

Uusi kampanja ajalla 1.2. – 20.10.2017

Verta pakkiin hallitusti -kampanja on nyt alkanut ja on tänä vuonna ajalla 1.2. – 20.10.2017. Perinteisenä tavoitteena on 1000 hallittua luovutusta, mutta nyt Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tavoittelemme myös 100 uutta verenluovuttajaa sekä Kantasolurekisteriin 100 uutta liittyjää!

Oheisessa tiedostossa on myös viime vuoden tulokset. Tiedoston lopusta löytyy 2017-lomakepohja kerhoille. Tämä 5-sivuinen tiedote löytyy myös Veripalvelun paikallistoimistoista. Klikkaa tästä

Huom! SMOTOn henkilö- ja kannattajahenkilöjäsenet sekä ns. kerhottomat motoristit ja myös muut, jotka haluavat olla mukana kampanjassa, oli sitten moottoripyörää tai ei. Tehkää luovutusilmoituksenne mielellään tämän erillisen lomakkeen kautta http://www.smoto.fi/?page_id=466

Juhlavuoden kunniaksi kampanjassa huomioidaan myös aiemmat ”vanhat” liittymiset Kantasolurekisteriin, mikäli niitä tietoja ei ole aiemmin ilmoitettu kampanjaan. Lisäksi myös kantasoluluovutukset huomioidaan, kaikki aiemmatkin. Näistä molemmista tulee myös pisteitä kerhoille ja kampanjaan. Tavoitteena on tehdä asiaa tunnetutuksi ja löytää myös mahdollisia haastateltavia ja näitä kautta saada lisää liittyjiä Kantasolurekisteriin – yhteiseksi eduksi.

 

Verta pakkiin hallitusti 2016 -kampanjan tulokset:

Nyt tuloksena 864 luovutuspistettä (2015; 969, 2014; 830) ja laskua 10,8 % edellisvuoden luovutuspisteistä. Pisteet muodostuivat 817 luovutuksesta (2015; 878, 2014; 768) sekä rekrytoinneista ja Kantasolurekisteriin liittymisistä tietyillä pistekertoimilla huomioituina. SMOTOn jäsen- ja kannatusjäsenkerhoja osallistui 44 (2014-15; 43) sivuten v. 2013 ennätyslukua, ja muita kerhoja osallistui 12 (2014-15; 13), yhteensä 56 kerhoa!

Menestyneimmät palkittiin SMOTOn syysristeilyllä 5.11.2016. Pääsarjassa luovutusten lukumäärä suhteutettuna kerhon jäsenmäärään kärkikaksikko oli sama kuin edellisvuonna; nyt jo 10. voitto helsinkiläiselle Kraftwolf MC:lle! Rektum MC Nurmijärveltä tuli jälleen toiseksi ja kolmannelle sijalle palasi yhden välivuoden jälkeen Bay City Bikers MCC (BCB) Lahdesta. Eniten luovutuksia teki Lieto MC 2000 uusien edellisen vuoden voittonsa. Kraftwolf MC ja Lieto MC 2000 saivat ansioistaan kierto- ja omat pokaalit sekä Veripalvelun luovuttamat kunniakirjat. Tarkemmat tulokset http://www.smoto.fi/wp-content/uploads/2017/02/SMOTOn_Verikampanja-2017_ja_veritulokset-2016.pdf.

Veripalvelu kiittää pitkäjänteisestä kampanjoinnista Suomen Motoristit ry:tä

 

Lataa hengenpelastajan mobiilisovellus
Suomen Punaisen Ristin uuden mobiilisovelluksen avulla voi tarkistaa ensiapuohjeet, etsiä verenluovutuspaikkoja ja tehdä lahjoituksia. Sovellus on saatavilla Android-, Windows Phone-, iPhone- ja iPad-versiona ja se on ilmainen.
Uuden mobiilipalvelun verenluovutusosiossa voit mm.

  • Tilata muistutuksen seuraavasta mahdollisesta luovutuspäivästä.
  • Tarkistaa veritilanteen.
  • Tehdä Sovinko luovuttajaksi -testin (verenluovutus ja kantasolujen luovutus).
  • Katsoa lähimpien verenluovutuspisteiden tiedot karttoineen.

Lisäksi sieltä löytyvät ajankohtaiset ensiapuohjeet onnettomuuksien, tapaturmien ja sairauskohtausten varalle.
Tutustu lisää osoitteessa http://www.veripalvelu.fi.

Aiemmat kampanjat ja tulokset

Hymyilevän motoristin kevätpäivä ja H. R. Nevanlinna -mitali

Veripalvelu kiittää pitkäjänteisestä kampanjoinnista Suomen Motoristit ry:tä

SMOTOn Verikampanja 2017 ja Veritulokset 2016

SMOTOn Verikampanja 2016 ja Veritulokset 2015

SMOTOn Verikampanja 2015 ja Veritulokset 2014

SMOTOn Verikampanja 2014 ja Veritulokset 2013