Uutisarkisto

Lähetä SMOTOlle sähköpostia

Risuja, ruusuja, kysymyksiä, muuttuneet yhteystietosi ym – lähetä meille sähköpostia:

webmaster (ät) smoto.fi

Liity jäseneksi
Seuraa Instagramissa
Motukka

Uutisia maailmalta

BIKE.FI
MPMAAILMA.FI
 • Indianilta tulossa FTR1200 -tuotantomalli

  Indian on ilmoittanut, että se tuo markkinoille FTR1200 -mallin.

  Mallin lähtökohtana ja suunnittelun innoittajana on ollut FTR750 flat tracker, jolla on hallittu American Flat Track -kilpasarjoja mallin esittelystä lähtien.

  Indian julkisti mallin prototyypin viime syksynä Milanon kansainvälisessä moottoripyöränäyttelyssä. Silloin tehtaan edustajat ilmoittivat, että he odottavat globaalia asiakaspalautetta ja päätös mahdollisesta sarjatuotannosta tehdään sen jälkeen. Saatu palaute on ollut niin positiivista, että Indianilla on pantu vauhtia rattaisiin ja markkinoille uusi malli on tulossa jo 2019.

  Teknisiä tietoja tuotantomallista ei vielä ole julkistettu. Valmistajan ilmoituksen mukaan siinä on trellis-putkirunko, V-moottori ja pyörä on tyyliltään flat tracker. Tarkemmat yksityiskohdat saattavat vielä suunnittelupöydällä muuttua.

  Read more »
 • Imatranajossa 36 000 kävijää


  Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestetyn 54. Imatranajon kävijämäärä oli haastavista sääolosuhteista huolimatta hyvällä tasolla. Kilpailun järjestäjän, Imatran Moottorikerhon mukaan tapahtuma houkutteli yhteensä noin 36 000 vierasta.

  – On ilahduttavaa nähdä, että Imatranajo on tapahtumana selkeästi elinkelpoinen ja kävijämäärä on melko vakaa säästä riippumatta, kertoo Imatran Moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backman.

  Imatranajossa päivälippukävijöitä oli noin 10 000, joista alle 18-vuotiaita noin 1 500. Viikonloppulipuilla tapahtumaan osallistui noin 8 700 henkilöä, johon sisältyvät talkoolaiset, kilpailijat avustajineen ja järjestelyorganisaatio.

  Imatran Moottorikerho r.y. kiittää kaikkia kävijöitä ja yhteistyökumppaneita.

  Read more »
 • Motomarket Racingin Eeki Kuparinen jatkaa Team Tack Kawasakilla loppukauden


  Motomarket Racingin Eeki Kuparinen jatkaa Team Tack Kawasakilla loppukauden. Suomalainen nappasi kauden parhaan tuloksensa Espanjan ratamoottoripyöräsarjan Aragonin osakilpailusta.

  Eeki Kuparinen kisasi viikonloppuna toistamiseen Team Tack Kawasaki -tiimin väreissä Espanjan ratamoottoripyöräilysarjan SBK Stock -luokassa.

  Suomalaisen viikonloppu oli tuskien taival kovan kuumuuden takia, sillä Espanjassa oli lähes +40 asteen lämpötila yötä päivää. Kuparinen sai tehtäväkseen ajaa 14 kierroksen kisasimulaation vielä toisessa aika-ajossa ennen lauantain kilpailua.

  – Aika-ajosijoitus kärsi tuon takia jonkun verran, mutta varmuus kestävyydestä antoi lisäpotkua kilpailuun, Kuparinen kertaa.

  Nuorukainen sai hyvän startin, mikä toi hänelle hienosti 13. sijan lauantain lähdössä.

  Sunnuntai alkoi samoissa merkeissä, keli oli huutavan kuuma heti aamusta. Kuparisen tiimi teki pyörään muutamia tärkeitä muutoksia, jotka auttoivat pyörän käsittelyä. Aamun warm-upissa Kuparinen säästi kaikki voimansa kilpailuun.

  – Taas mahtava lähtö ja päästiin mukaan ryhmään, mikä ajoi sijoituksista kympin porukkaan.

  Kuparisen tiimikaverin, Angel Rodriquezin paha kaatuminen suomalaisen edestä keskeytti kilpailun puolessa välissä. Kuparinen lähti uusintastarttiin ruudusta 11, mikä oli senhetkinen sijoitus. Maalissa Kuparinen oli SBK Stock -luokan kymmenes, mikä oli hänen paras kisasijoitus tänä vuonna.

  – Olihan tuo aika viikonloppu, kolme kisamatkaa tuossa helteessä meinasi vetää puntit tyhjäksi, mutta tiimipäällikön Rayn sanat kyllä lämmittivät kisan jälkeen: ”Joudut jatkamaan kanssamme loppukauden kisat!” Toivotaan, että Angel pääsee takaisin vielä tälle kaudelle, vaikka sääriluun murtuminen kahdesta kohtaa ei sitä välttämättä lupaa.

  Teksti: Eeki Kuparisen tiedotus

  Read more »
 • Ajo Motorsportin Brad Binder uransa ensimmäiseen voittoon Moto2-luokassa

  Brad Binder ajoi kymmenennestä lähtöruudusta uransa avausvoittoon Moto2-luokassa.

  MotoGP-kauden yhdeksäs osakilpailu Saksan Sachsenringillä päättyi suomalaisen Red Bull KTM Ajon juhliin, kun Etelä-Afrikan Brad Binder tykitti uran ensimmäiseen voittonsa Moto2-luokassa.

  Heikon aika-ajon jälkeen vasta kymmenennestä ruudusta kilpailuun startannut Binder teki huimaa nousua heti kilpailun alkumeterillä, kun MM-sarjan johdossa oleva Francesco Bagnaia ja paalulta kilpailuun lähtenyt Mattia Pasini kolaroivat jo toisella kierroksella.

  Binderin vauhti pysyi hyvänä läpi kilpailun ja jo yhdeksännellä kierroksella Binder ohitti kärkikaksikko Luca Marinin sekä Joan Mirin. Tämän jälkeen sijoitukset eivät enää muuttuneet ja Binder pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä voittoa Moto2-luokassa.

  MM-sarjan pisteissä toisella sijalla oleva Aki Ajon Moto2-tiimin Miguel Oliveira oli kilpailussa neljäs. Myös Oliveira teki erinomaisen nousun kärkisijoille, sillä mies starttasi kilpailuun vasta ruudusta 15.

  Teksti: Moottoriurheilu.tv

  Read more »
 • Motomarket Racing Teamin juniorit Aragonin helteeseen

  Tulevana viikonloppuna ajetaan Motorland Aragonin radalla seuraava Espanjan mestaruussarjan PreMoto3-osakilpailu. Mukana ovat suomalaiset Lenni Klemetti, Niko Lehtiranta ja Rasmus Rosnell.

  Premoto3-luokan Motomarket Racing Teamin kuljettajat Lenni Klemetti, Niko Lehtiranta ja Rasmus Rosnell ovat päässeet ottamaan ensikosketuksen uuteen rataan torstai päivän vapaissa harjoituksissa. Perjantaina ajetaan toiset vapaat harjoitukset. Lauantaina ajetaan kahdet aika-ajot, joista jaetaan kilpailijoille lähtöruudut sunnuntaina ajettavaan kilpailuun. Premoto3 luokkaan on ilmoittautunut 27 kivikovaa kilpailijaa eri maista. Luvassa on lähes 40 asteen hellettä ja useita tiukkoja kilpailulähtöjä. Suomalaisten lisäksi mukana on kuskeja useista eri Euroopan maista, Kanadasta ja Japanista.

  Read more »
MOTOUUTISET.FI