#VerestäHyviäMuistoja

Motoristien hengenpelastuskampanjan #Verestä Hyviä Muistoja” tavoitteena 3000 hengenpelastusta

Suomen Motoristit ry eli SMOTO on tehnyt jo pitkään yhteistyötä SPR:n Veripalvelun kanssa, ja yhteistyö jatkuu edelleen. Jo tuhansien ihmisten hengen pelastanutta monivuotista kampanjaa on uudistettu  vuonna 2020. Uudistus on otettu hyvin vastaan ja motoristit ovat perustaneet kymmeniä Veriryhmiä.

– Yhdessä SPR Veripalvelun kanssa on ideoitu ”#VerestäHyviäMuistoja” -kampanja tukeutuu SPR:n uuden tietopalvelun käyttöön. Kampanja kutsuu mukaan kaikki suomalaiset motoristit ja kerhot jäsenyydestä riippumatta. Uusi kampanja ja toimintamalli näkyvät teemoilla ”#Verestä hyviä muistoja” ja ”#hengenpelastaja”. SMOTO ja SPR Veripalvelu jatkavat tiivistä yhteistyötään tuomalla esiin kampanjan teemoja, kertoo SMOTOn kampanjavastaava Harri Forsberg.

SMOTO haastaa motoristit – tavoitteena 3.000 hengenpelastusta

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 verenluovuttajaa, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Luovuttamalla verta voit pelastaa toisen ihmisen hengen. Yhdestä luovutuksesta saa avun jopa kolme potilasta.

SMOTO haastaa kaikki suomalaiset motoristit hengenpelastajiksi ja luovuttamaan 1.000 pussia verta vuoden 2022 aikana. Kampanjaan voivat osallistua sekä kerhoihin kuuluvat että kuulumattomat motoristit ja myös kaikki motoristihenkiset kansalaiset. Riittää, että luovutat verta ja kerrot osallistuvasi SMOTOn ”Verestä hyviä muistoja” -kampanjaan.

Perusta oma Veriryhmä

Jokainen kerho, kaveriporukka, työporukka, jne. voi perustaa SPR:n tietopalveluun oman ”Veriryhmän”. Oman Veriryhmän kautta voi osallistua kampanjaan tai oman luovutuksensa voi ilmoittaa SMOTOn Veriryhmään. Molemmilla tavoilla luovutus tulee rekisteröidyksi SMOTOn ” #Verestä hyviä muistoja” -kampanjaan ja luovuttaja voi käyttää ”#hengenpelastaja”-tunnusta.

Ohjeet oman Veriryhmän perustamiseksi löydät täältä.

Huom: Liittymislomakkeeseen oman kerhon tai porukan nimi ja lomakkeen lisätieto-kenttään maininta SMOTO.

”#Verestä Hyviä Muistoja” -kilpailu

Jokainen perustettu Veriryhmä osallistuu SMOTOn ”#Verestä hyviä muistoja” -kampanjan kilpailuun, jossa aktiivisimmat ryhmät palkitaan. SMOTO ja SPR ylläpitävät kampanjan top-10-listaa, jonka tilannetietoja tuodaan säännöllisesti esiin sosiaalisen median kanavissa.

”#Verestä hyviä muistoja” -kampanjan kautta voi myös haastaa toisia ryhmiä mukaan verenluovutukseen ja saada samalla näkyvyyttä omalle Veriryhmälleen.

Seuraa SMOTOn sähköisiä kanavia

”#Verestä hyviä muistoja” -kampanja on laajasti esillä SMOTOn sähköisissä kanavissa ja SPR:n kanavissa, Kannattaa laittaa sekä facebook että twitter seurantaan #hengenpelastaja #verestähyviämuistoja ja vierailla säännöllisesti osoitteessa www.smoto.fi.

 

SMOTOn #Verestä Hyviä Muistoja -kamppanjan Facebook sivut: https://www.facebook.com/Verest%C3%A4-Hyvi%C3%A4-Muistoja-2334776943212444/ – käy tykkäämässä sivuista!