Motoristien hengenpelastuskampanja ”Verestä hyviä muistoja” jatkuu vuonna 2020 – tavoitteena 1000 luovutusta

Kampanja-aika on 1.1.-31.12.2020.

SMOTO haastaa kaikki suomalaiset motoristit hengenpelastajiksi ja luovuttamaan 1.000 pussia verta vuoden 2020 aikana. Kampanjaan voivat osallistua sekä kerhoihin kuuluvat että kuulumattomat motoristit ja myös kaikki motoristihenkiset kansalaiset. Riittää, että luovutat verta ja kerrot osallistuvasi SMOTOn ”Verestä hyviä muistoja” -kampanjaan.

Kampanjaan osallistuminen tapahtuu seuraavasti:

  1. Perustakaa kerhon/kaveriporukan jne. kanssa oma VeriRyhmä Veripalvelun nettisivulla täällä.
    Sivuston kohdassa ”Näin VeriRyhmä toimii” on tarkemmat ohjeet.
  2. TÄRKEÄ: Merkitkää liittymislomakkeen kohtaan Lisätietoja teksti ”SMOTO”.
  3. Luovuttakaa verta ja mainitkaa luovutuksen yhteydessä oma VeriRyhmänne, jolloin luovutuksenne rekisteröityy omaan VeriRyhmäänne ja samalla SMOTOn Verestä Hyviä Muistoja -kampanjaan.

Jos omaa VeriRyhmää ei ole, voi luovutuksen pyytää rekisteröitäväksi kaikkien motoristien yhteiseen Suomen Motoristit ry:n VeriRyhmään.

Verenluovuttajia tarvitaan myös epidemian aikana

Veripalvelu toimii myös poikkeusoloissa, jotta potilaille saadaan joka päivä verivalmisteita. Veripalvelun toimipaikat ovat avoinna ja palvelu pitää huolen verenluovuttajien turvallisuudesta. Muun muassa synnyttäjille, syöpäpotilaille, keskosvauvoille ja onnettomuuksien uhreille tarvitaan joka päivä satoja pusseja verivalmisteita. Jos tuntee itsensä terveeksi, verenluovutus on turvallinen ja helppo tapa auttaa.
Luovotuspaikat ja -ajat voit tarkistaa täältä.

SMOTO ja SPR:n Veripalvelu jatkavat yhteistyötä 2020-2021

Suomen Motoristit ry eli SMOTO on tehnyt jo pitkään yhteistyötä SPR:n Veripalvelun kanssa. Nyt tuhansien ihmisten hengen pelastanut monivuotinen kampanja, missä motoristit kerhoittain kisaavat luovuttamalla verta, on uudistunut Verestä Hyviä Muistoja -nimen alle. Kampanja tukeutuu SPR:n uuteen tietopalveluun, johon verenluovutukset rekisteröidään ja josta saadaan ajantasainen tieto kampanjan etenemisestä. Kampanjaan liittyy myös kilpailu, jossa aktiivisimmat ryhmät palkitaan. SMOTO ja SPR ylläpitävät kampanjan top-10-listaa, jonka tilannetietoja tuodaan säännöllisesti esiin sosiaalisen median kanavissa.

Vuonna 2019 kampanjan palkitut veriryhmät ovat:

1-palk      Kuopion Moottoripyöräclubi ry       56 luovutusta
2-palk      Gruppo Moto Guzzi Finlandia ry     17 luovutus
2-palk      Huittisten moottoripyöräilijät ry      17 luovutusta
3-palk      Naismotoristit fb-ryhmä                  15 luovutusta

Maininta: SMOTOn verityhmä          39 luovutusta