Hymyilevän motoristin kevätpäivä palaa juurilleen

Vuonna 2023 viisikymmentä vuotta täyttävä Helsingin moottoripyöräilijäkerho ry (HMPK) järjestää seuraavan Hymyilevän motoristin kevätpäivän (HMKP). Tapahtuma ei ole kerholle uusi vaan nyt on jo neljäs kerta, kun kerho järjestää tapahtuman. Edellisistä on tosin aikaa, sillä ne olivat 1977, 1981 ja 1985. Koko tapahtuma alkoi juuri HMPK:n järjestämänä vuonna 1977 nimellä Motoristin kevätpäivä. Jo alkuaikoina kevätpäivä oli näyttävä tapahtuma, mm. vuoden 1981 tapahtuman suojelijana oli ylipormestari Raimo Ilaskivi ja paraatiajo päättyi Senaatintorille. Se tuskin onnistuisi tänä päivänä.

SMOTOn puheenjohtaja Jari Kielinen luovutti järjestäjän kiertovanteen HMPK:lle lauantaina 4.6.2022. HMPK:n kerhotiloissa oli kakkutarjoilu kerhon 49-vuotisen taipaleen kunniaksi. Paikalla olivat myös kaikki aiempien tapahtumien aikana kerhon puheenjohtajana olleet: Jouko Teuronen, Harri Wuoristo ja Harri Sane. Vanteen otti vastaan HMPK:n puheenjohtaja Satu Laitinen.

SMOTO toivottaa onnea järjestelyihin! On hienoa, että HMPK päätti järjestää tapahtuman 50-vuotisjuhlavuotenaan ja tapahtuma palaa näin juurilleen Helsinkiin.